Έκκληση για αιμοπετάλια για τον Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Μαθητών με Προβλήματα Όρασης και Πολλαπλές Αναπηρίες
Ανάγκη από αιμοπετάλια έχει ο Δημήτρης Αφουξενίδης – Η διαδικασία

Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Μαθητών με Προβλήματα Όρασης και Πολλαπλές Αναπηρίες και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝΕΛΕΑ) Δημήτρης Αφουξενίδης, νοσηλεύεται με σοβαρό πρόβλημα υγείας στην Αιματολογική Κλινική του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”.

Ο Δημήτρης Αφουξενίδης έχει άμεση ανάγκη από αιμοπετάλια και εξ αυτού του λόγου παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να κάνουν προσφορά αιμοπεταλίων, να προσέλθουν στο αιματολογικό τμήμα του “Ευαγγελισμού”.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6958838907 (Αφουξενίδης Στέφανος).

Οδηγίες

  • Αν κάποιος/α θέλει να κλείσει ραντεβού μπορεί να πάρει τηλέφωνο στα: 2132043960 – 2132043966
  • Με την προσέλευση, αρχικά θα συμπληρωθεί ένα ερωτηματολόγιο αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του δότη, αν λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή κτλ.
  • Θα υπάρξουν και διευκρινίσεις για όποια απορία. Αν τηρούνται τα προαπαιτούμενα κριτήρια για τη λήψη ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ, θα ληφθεί αρχικά δείγμα, και κάποια άλλη μέρα θα πραγματοποιηθεί η λήψη ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ.
  • Για αιμοπετάλια προτιμώνται τα άτομα κάτω των 55 ετών.
  • Κατά την προσέλευση θα πρέπει να αναφερθεί η επιθυμία να δωθεί αίμα ή αιμοπετάλια για τον Αφουξενίδη Δημήτρη του Παναγιώτη (πρέπει να δώθεί πλήρες το όνομα και το πατρώνυμο του Δημήτρη) και να ειπωθεί ότι νοσηλεύεται στην Α΄ Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου.

Επισήμανση

Σχετικά με τη διαδικασία της αιμοδοσίας αιμοπεταλίων  πρέπει να τονίσουμε τα παρακάτω:

  • Η αιμοπεταλιοαφαίρεση είναι μια ειδική διαδικασία αιμοδοσίας που επιτρέπει να προσφερθεί μόνο ένα στοιχείο του αίματος, τα αιμοπετάλια. Στο αίμα υπάρχει περίσσεια αιμοπεταλίων και πολλά από αυτά μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς καμία παρενέργεια στο δότη. Τα αφαιρεθέντα αιμοπετάλια αποκαθίστανται μέσα σε λίγες μέρες.
  • Η όλη διαδικασία είναι απλή, ασφαλής και μοιάζει πολύ με τη συνήθη διαδικασία της αιμοληψίας. Δεν είναι επώδυνη, όμως διαρκεί 1-2 ώρες, είναι ο απαιτητός χρόνος για να διαχωριστούν και να συλλεγούν τα αιμοπετάλια από τα άλλα στοιχεία του αίματος. Δεν υπάρχει κίνδυνος λοίμωξης, δεν πέφτει ο αιματοκρίτης, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος ζάλης ή λιποθυμίας ούτε κίνδυνος σιδηροπενίας.
  • Η λήψη γίνεται σχεδόν πάντα στο Νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο ασθενής, και κατά το δυνατό λίγες ώρες πριν χορηγηθούν. Τα αιμοπετάλια δεν συντηρούνται επί πολλές ημέρες, ούτε μεταφέρονται εύκολα από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.”

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ
Ο Πάνος Ρούτσι δεν σταματάει τον αγώνας: «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»
Ο πόνος ενός πατέρα που δεν ζητά τίποτε άλλο παρά δικαιοσύνη
Ο Πάνος Ρούτσι δεν σταματάει τον αγώνας: «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»
λιμενικο
17 πρόσφυγες και μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης
Η λέμβος εντοπίστηκε από φορτηγό πλοίο με τουρκική σημαία, το απόγευμα του Σαββάτου, και αμέσως κινητοποιήθηκαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού,...
17 πρόσφυγες και μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης
ταβανι
Τριτοκοσμικές συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Ηγουμενίτσα - Πλημμυρισμένες αίθουσες και πτώσεις σοβάδων
Σύλλογος Εκπαιδευτικών απαιτεί άμεση αποκατάσταση της σχολικής λειτουργίας
Τριτοκοσμικές συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Ηγουμενίτσα - Πλημμυρισμένες αίθουσες και πτώσεις σοβάδων
pc_tilekpaideusi_laptop.jpg
Τηλεκπαίδευση χωρίς προετοιμασία: Η εύκολη λύση κρύβει αδυναμίες, τεχνικά προβλήματα και χαμένα μαθήματα
Κακοκαιρία και ψηφιακή εκπαίδευση: Γιατί η άμεση εφαρμογή δεν φέρνει μαθησιακά αποτελέσματα
Τηλεκπαίδευση χωρίς προετοιμασία: Η εύκολη λύση κρύβει αδυναμίες, τεχνικά προβλήματα και χαμένα μαθήματα