μαθηματικη εταιρια
Ποια σχολεία συμμετείχαν

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά μια νέα μεγάλη επιτυχία της χώρας μας σε διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό, τη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (ΒΜΟΝ).

Η 28η ΒΜΟΝ πραγματοποιήθηκε από 25 έως 30 Ιουνίου 2024 στην Αττάλεια της Τουρκίας. Σε αυτή συμμετείχαν συνολικά εκατό τριάντα πέντε μαθητές από είκοσι δύο χώρες, έντεκα χώρες των Βαλκανίων που συμμετείχαν επίσημα και έντεκα επισκέπτριες χώρες από την Ευρώπη και την Ασία, οι οποίες συμμετείχαν ανεπίσημα.

Πέντε μαθητές μας κατάφεραν να αποσπάσουν ένα Αργυρό και τέσσερα Χάλκινα Μετάλλια συνεχίζοντας τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των Ελληνικών ομάδων στις Βαλκανικές και Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες και δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια.

Δουλεύοντας σκληρά και συστηματικά τις τελευταίες εβδομάδες, μελετώντας ατελείωτες ώρες εν μέσω απολυτήριων εξετάσεων και παρακολουθώντας το εντατικό πρόγραμμα των διαδικτυακών μαθημάτων της ΕΜΕ, έφτασαν σε μια μεγάλη επιτυχία για τους ίδιους και τους γονείς τους, την ΕΜΕ και τη χώρα μας.

Ας σημειώσουμε και πάλι πως η συμμετοχή και μόνο σε έναν τέτοιο διεθνή διαγωνισμό είναι τεράστια τιμή και επιτυχία για κάθε διαγωνιζόμενο.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία εύχεται θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας, καλή δύναμη και κάθε επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνουν στη συνέχεια.

Συγκεκριμένα, ο πίνακας μεταλλίων και συμμετοχών είναι ο εξής:

ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ

Αργυρό Μετάλλιο

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ

Χάλκινο Μετάλλιο

ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Χάλκινο Μετάλλιο

ΚΟΛΕΤΤΑ ΜΑΡΙΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

Χάλκινο Μετάλλιο

ΜΟΥΡΟΥΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Χάλκινο Μετάλλιο

ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Συμμετοχή

Αρχηγός της Ελληνικής ομάδας ήταν ο διδάκτωρ μαθηματικός Αχιλλέας Συνεφακόπουλος και υπαρχηγός ο μαθηματικός Ευάγγελος Ζώτος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΡΙΖΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
Πατρινή, με έντονη καλλιτεχνική και κοινωνική δράση, αναλαμβάνει τον πιο εμβληματικό ρόλο του θεσμού
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
κληρονομικο
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
Το Δημόσιο δεν δικαιούται να επιβάλει φόρο σε ποσά κοινού λογαριασμού μετά τον θάνατο συγκαταθέτη, εφόσον προβλέπεται ρήτρα αυτόματης περιέλευσης...
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
νηπιαγωγος
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια
Μια νηπιαγωγός επέλεξε να έχει δίπλα της τους μαθητές της στον γάμο της, χαρίζοντας στη τελετή μοναδικές στιγμές συγκίνησης και χαράς.
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια