Thumbnail
Η ισότητα στην προσβασιμότητα και την επικοινωνία δεν είναι «υπερβολή», είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

Ακόμα μια αδιανόητη ενέργεια απο αξιολογητές έρχεται στο φως της δημοσιότητας με καταγγελία του ΣΕΠΕ Αριστοτέλης.

Για δεύτερη  φορά, σε επιμορφωτικό σεμινάριο αξιολογήτριας νηπιαγωγών γενικής αγωγής δεν υπήρξε διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) για Κωφό συνάδελφο, ο οποίος προφανώς δεν μπόρεσε να το παρακολουθήσει. Το περιστατικό είχε επαναληφθεί τον Νοέμβριο και ήταν γνωστό ότι στα σχολεία ευθύνης της συγκεκριμένης αξιολογήτριας εργάζεται ο Κωφός συνάδελφός μας...

Επιπλέον, όπως καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ, η αξιολογήτρια έχει μάλιστα επιχειρήσει να υλοποιήσει την ατομική αξιολόγηση στον νεοδιόριστο συνάδελφο, ο οποίος συμμετέχει στην απεργία αποχή!

«Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι εκπαιδευτικοί υπερασπιζόμαστε έμπρακτα τα δικαιώματα μας, ενώ το υπουργείο παιδείας και οι αξιολογητές αδιαφορούν παντελώς. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να περπατήσει το ολέθριο σχέδιο της αξιολόγησης, της ιδιωτικοποίησης, εμπορευματοποίησης, κατηγοριοποίησης και ανταγωνισμού του δημόσιου σχολείου. Δε θα το επιτρέψουμε!», τονίζει ο ΣΕΠΕ

Ολη η ανακοίνωση-καταγγελία του ΣΕΠΕ Αριστοτέλης

Για μια ακόμα φορά σε επιμορφωτικό σεμινάριο αξιολογήτριας νηπιαγωγών γενικής αγωγής δεν υπήρξε διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) για Κωφό συνάδελφο, ο οποίος προφανώς δεν μπόρεσε να το παρακολουθήσει. Το περιστατικό είχε επαναληφθεί τον Νοέμβριο και ήταν γνωστό ότι στα σχολεία ευθύνης της συγκεκριμένης αξιολογήτριας εργάζεται ο Κωφός συνάδελφός μας.

Η αξιολογήτρια έχει μάλιστα επιχειρήσει να υλοποιήσει την ατομική αξιολόγηση στον νεοδιόριστο συνάδελφο, ο οποίος συμμετέχει στην απεργία αποχή! Μάλιστα η αξιολογήτρια κάλεσε τον συνάδελφο να παραμείνει στο σεμινάριο, προκειμένου να καλυφθεί η παρουσία του και η δική της ευθύνη για αυτή ενώ την ίδια στιγμή το δικαίωμα του συναδέλφου στην πρόσβαση ισοπεδωνόταν. Είναι απαράδεκτο οι αξιολογητές/τριες και ο διοικητικός μηχανισμός να ενδιαφέρονται μόνο να υλοποιήσουν τα αντιδραστικά αντιπαιδαγωγικά μέτρα (αξιολόγηση) και να αδιαφορούν για την ισότιμη πρόσβαση των συναδέλφων στις επιμορφώσεις!

Καταγγέλλουμε το περιστατικό που ήταν ιδιαίτερα προσβλητικό για τον συνάδελφό μας και επισημαίνουμε στην αξιολογήτρια, στο 1ο ΠΕΚΕΣ και την υπεύθυνη τέτοιων σεμιναρίων, ότι αυτές οι πρακτικές είναι αδιανόητες και ανεπίτρεπτες!

Οι αξιολογητές/τριες που εφαρμόζουν τους νόμους της αξιολόγησης, που καθημερινά παίρνουν ρόλο και μέρος στην διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, στην τρομοκρατία και την απειλή των εκπαιδευτικών και διατυμπανίζουν ότι θέλουν να «φτιάξουν» και να «βελτιώσουν» το σχολείο, δεν μεριμνούν, ώστε να καταστήσουν προσβάσιμο ένα σεμινάριο που οργανώνουν! Δεν επιτρέπεται κανενός τέτοιου είδους αποκλεισμός και μάλιστα από ανθρώπους που έρχονται στα σχολεία μας για να μας αξιολογήσουν! Είναι αποκαλυπτικό της υποκρισίας, των προθέσεων και των μεθόδων της αξιολόγησης και των αξιολογητών.

Η ισότιμη πρόσβαση στην πληροφορία είναι πάρα πολύ μεγάλο ζήτημα το οποίο τα κ/Κωφά και βαρήκοα άτομα, μαζί με το αναπηρικό και εργατικό κίνημα, διεκδικούν! Υπενθυμίζουμε ότι όταν αξιολογήτρια ειδικής αγωγής έκανε σεμινάριο χωρίς προσβασιμότητα, το σεμινάριο διαλύθηκε από τα σχολεία και τις Κωφές συναδέλφισσες που κλήθηκαν να το παρακολουθήσουν! Όταν επαναλήφθηκε, υπήρχαν όπως προβλέπεται κανονικά διερμηνείς Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας!

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο σύλλογός Αριστοτέλης έχει εξασφαλίσει εδώ και τρία χρόνια διερμηνεία Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας για να μπορούν όλες/όλοι οι εκπαιδευτικοί να παρακολουθούν τις διαδικασίες του σωματείου, Γενικές Συνελεύσεις κλπ.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι εκπαιδευτικοί υπερασπιζόμαστε έμπρακτα τα δικαιώματα μας, ενώ το υπουργείο παιδείας και οι αξιολογητές αδιαφορούν παντελώς. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να περπατήσει το ολέθριο σχέδιο της αξιολόγησης, της ιδιωτικοποίησης, εμπορευματοποίησης, κατηγοριοποίησης και ανταγωνισμού του δημόσιου σχολείου. Δε θα το επιτρέψουμε!

Κανένας συνάδελφος, καμία συναδέλφισσα μόνος/η!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα