Θέρμανση στα σχολεία
Προβλήματα σχολικής στέγης: «Άκρως απαραίτητο να σχεδιαστεί ΤΩΡΑ ολοκληρωμένη πρόταση για τη σχολική στέγη από τη Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»

Για «οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης» κάνει λόγο η Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας σε ανακοίνωσή της.

«Στην περιοχή μας λειτουργούν σχολεία χωρίς άδεια, με ακατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας, ακόμη και σχολεία χωρίς δική τους στέγη, όπως το Καλλιτεχνικό» καταγγέλλει. «Το πρόβλημα επανέρχεται για μια ακόμη φορά πιεστικά αφού η προσωρινή φιλοξενία του Καλλιτεχνικού Σχολείου στο 2ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του και αναζητείται εκ νέου λύση» προσθέτει.

«Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας θεωρεί ότι είναι πλέον άκρως απαραίτητο να σχεδιαστεί ΤΩΡΑ ολοκληρωμένη πρόταση για τη σχολική στέγη από τη Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση» καταλήγει.

Η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας εδώ και αρκετά χρόνια έχει θέσει με έμφαση στις τοπικές αυτοδιοικητικές Αρχές πρώτου και δεύτερου βαθμού το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης.

Στην περιοχή μας λειτουργούν σχολεία χωρίς άδεια, με ακατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας, ακόμη και σχολεία χωρίς δική τους στέγη, όπως το Καλλιτεχνικό.

Το πρόβλημα επανέρχεται για μια ακόμη φορά πιεστικά αφού η προσωρινή φιλοξενία του Καλλιτεχνικού Σχολείου στο 2ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του και αναζητείται εκ νέου λύση.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας θεωρεί ότι είναι πλέον άκρως απαραίτητο να σχεδιαστεί ΤΩΡΑ ολοκληρωμένη πρόταση για τη σχολική στέγη από τη Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση.

Καλούμε άμεσα την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού σε συνεργασία ώστε να συζητήσουμε και να βρούμε τρόπους υλοποίησης μιας σταθερής και μόνιμης λύσης για όλα τα προβλήματα στέγης των σχολείων της περιοχής.

Για την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

 

                Ο Πρόεδρος       H Γραμματέας

Κωνσταντίνος Κατσαρός              Σόφη Μαλάτου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
Ο Σύλλογος βέβαια αφήνει σοβαρές αιχμές κατά της Πολιτείας και του υπουργείου Υγείας και δηλώνει απογοητευμένος «για την επιστράτευση του κοινωνικού...
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
δημοτικο
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου
Συνεδρίαση της επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου