Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας:  Δύο τάξεις θα στεγαστούν σε μέρη που απέχουν 20 χιλιόμετρα μεταξύ τους!
«Ο αντίκτυπος της διάσπασης του σχολείου θα  είναι τεράστιος για όλη τη σχολική κοινότητα»

Οξύνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας με τη διάσπαση του σχολείου, όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Αργολίδας, αφού αποφασίστηκε η στέγαση 2 τάξεων σε διαφορετικά μέρη, που απέχουν περί τα 20 χιλιόμετρα μεταξύ τους.

«Οι ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων αρμόδιων φορέων είναι μεγάλες διότι έπρεπε  στο διάστημα που μεσολάβησε να είχε γίνει η οριστική στέγαση του σχολείου σε κατάλληλο χώρο» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ.

«Ο αντίκτυπος της διάσπασης του σχολείου θα είναι τεράστιος για όλη τη σχολική κοινότητα» προειδοποιεί η ΕΛΜΕ και προσθέτει ότι «για μεν τους/τις μαθητές/τριες χάνεται η δυνατότητα για κοινές καλλιτεχνικές δράσεις όπως ορίζονται από το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, για δε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου η συνεχής μετακίνηση από το ένα μέρος στο άλλο θα αποβεί σε βάρος του εκπαιδευτικού τους έργου, του οικονομικού τους προγραμματισμού και της ασφάλειάς τους».

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Αργολίδας

Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας – Βιώσιμη στέγαση και λειτουργία

Τα μεγάλα προβλήματα  που  αντιμετωπίζει το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας και που έχουν αναδειχθεί από τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου, τον Σύλλογο Γονέων και την ΕΛΜΕ όχι μόνο δεν επιλύθηκαν, αλλά οξύνονται με τη διάσπαση του σχολείου, αφού αποφασίστηκε η στέγαση 2 τάξεων σε διαφορετικά μέρη, που απέχουν περί τα 20 χιλιόμετρα μεταξύ τους.

 Οι ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων αρμόδιων φορέων είναι μεγάλες διότι έπρεπε  στο διάστημα που μεσολάβησε να είχε γίνει η  οριστική στέγαση του σχολείου σε κατάλληλο χώρο.

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας, όπως όλα τα Καλλιτεχνικά Σχολεία, έχει ενιαίο χαρακτήρα τόσο στη διοικητική του λειτουργία όσο και στο πρόγραμμα σπουδών του.  Η διάσπασή του σε 2 απομακρυσμένα χωριά υποβαθμίζει τη λειτουργία του και παρακωλύει την επιτυχή επιτέλεση του σχολικού προγράμματος.

Ο αντίκτυπος της διάσπασης του σχολείου θα  είναι τεράστιος για όλη τη σχολική κοινότητα.  Για μεν τους/τις  μαθητές/τριες χάνεται η δυνατότητα για κοινές καλλιτεχνικές δράσεις όπως ορίζονται από το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, για δε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου η συνεχής μετακίνηση από το ένα μέρος στο άλλο θα αποβεί σε βάρος του εκπαιδευτικού τους έργου, του οικονομικού τους προγραμματισμού και της ασφάλειάς τους.

Η ΕΛΜΕ Αργολίδας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών/τριων, των γονιών και των εκπαιδευτικών  του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας για την ανέγερση σχολείου που να καλύπτει ενιαία και πλήρως τις στεγαστικές ανάγκες.

Το Δ.Σ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

viasmos
Αδιανόητο: Δικαστήριο ακύρωσε ποινή ισόβιας κάθειρξης για γυναικοκτονία λόγω «στρες κατά την πανδημία»
Δικαστήριο ακύρωσε ποινή ισόβιας κάθειρξης για γυναικοκτονία λόγω «στρες κατά την πανδημία» του κατηγορουμένου
Αδιανόητο: Δικαστήριο ακύρωσε ποινή ισόβιας κάθειρξης για γυναικοκτονία λόγω «στρες κατά την πανδημία»
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
ΠΑΔΑ: «Χιλιάδες απόφοιτοι Μηχανικοί προσδοκούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος»
«Να εκδοθεί άμεσα η ΚΥΑ για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο ΠΑΔΑ» - Το υπόμνημα που κατέθεσαν Διπλωματούχοι Μηχανικοί Απόφοιτοι ΠΑΔΑ
ΠΑΔΑ: «Χιλιάδες απόφοιτοι Μηχανικοί προσδοκούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος»