Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας:  Δύο τάξεις θα στεγαστούν σε μέρη που απέχουν 20 χιλιόμετρα μεταξύ τους!
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Ο αντίκτυπος της διάσπασης του σχολείου θα  είναι τεράστιος για όλη τη σχολική κοινότητα»

Οξύνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας με τη διάσπαση του σχολείου, όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Αργολίδας, αφού αποφασίστηκε η στέγαση 2 τάξεων σε διαφορετικά μέρη, που απέχουν περί τα 20 χιλιόμετρα μεταξύ τους.

«Οι ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων αρμόδιων φορέων είναι μεγάλες διότι έπρεπε  στο διάστημα που μεσολάβησε να είχε γίνει η οριστική στέγαση του σχολείου σε κατάλληλο χώρο» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ.

«Ο αντίκτυπος της διάσπασης του σχολείου θα είναι τεράστιος για όλη τη σχολική κοινότητα» προειδοποιεί η ΕΛΜΕ και προσθέτει ότι «για μεν τους/τις μαθητές/τριες χάνεται η δυνατότητα για κοινές καλλιτεχνικές δράσεις όπως ορίζονται από το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, για δε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου η συνεχής μετακίνηση από το ένα μέρος στο άλλο θα αποβεί σε βάρος του εκπαιδευτικού τους έργου, του οικονομικού τους προγραμματισμού και της ασφάλειάς τους».

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Αργολίδας

Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας – Βιώσιμη στέγαση και λειτουργία

Τα μεγάλα προβλήματα  που  αντιμετωπίζει το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας και που έχουν αναδειχθεί από τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου, τον Σύλλογο Γονέων και την ΕΛΜΕ όχι μόνο δεν επιλύθηκαν, αλλά οξύνονται με τη διάσπαση του σχολείου, αφού αποφασίστηκε η στέγαση 2 τάξεων σε διαφορετικά μέρη, που απέχουν περί τα 20 χιλιόμετρα μεταξύ τους.

 Οι ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων αρμόδιων φορέων είναι μεγάλες διότι έπρεπε  στο διάστημα που μεσολάβησε να είχε γίνει η  οριστική στέγαση του σχολείου σε κατάλληλο χώρο.

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας, όπως όλα τα Καλλιτεχνικά Σχολεία, έχει ενιαίο χαρακτήρα τόσο στη διοικητική του λειτουργία όσο και στο πρόγραμμα σπουδών του.  Η διάσπασή του σε 2 απομακρυσμένα χωριά υποβαθμίζει τη λειτουργία του και παρακωλύει την επιτυχή επιτέλεση του σχολικού προγράμματος.

Ο αντίκτυπος της διάσπασης του σχολείου θα  είναι τεράστιος για όλη τη σχολική κοινότητα.  Για μεν τους/τις  μαθητές/τριες χάνεται η δυνατότητα για κοινές καλλιτεχνικές δράσεις όπως ορίζονται από το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, για δε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου η συνεχής μετακίνηση από το ένα μέρος στο άλλο θα αποβεί σε βάρος του εκπαιδευτικού τους έργου, του οικονομικού τους προγραμματισμού και της ασφάλειάς τους.

Η ΕΛΜΕ Αργολίδας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών/τριων, των γονιών και των εκπαιδευτικών  του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας για την ανέγερση σχολείου που να καλύπτει ενιαία και πλήρως τις στεγαστικές ανάγκες.

Το Δ.Σ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές 2026: Συμβουλές κατά τη διάρκεια της εξέτασης
«Και μην ξεχνάτε ότι, οι Πανελλήνιες είναι μόνο μία δοκιμασία μέσα στη μεγάλη διαδρομή της ζωής σας. Στη διαδρομή αυτή θα υπάρξουν πολλές προκλήσεις,...
Πανελλαδικές 2026: Συμβουλές κατά τη διάρκεια της εξέτασης
Καρανίκας, Αλέξης Τσίπρας
Καρανίκας κατά Τσίπρα: «Αντί για rebranding έκανε reunion, μάζεψε όλα τα ρετάλια»
«Έχει βάλει σκοπό να προσβάλει και να ξεφτιλίσει την έννοια και τη μνήμη της Αριστεράς», δήλωσε ο πρώην συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα
Καρανίκας κατά Τσίπρα: «Αντί για rebranding έκανε reunion, μάζεψε όλα τα ρετάλια»