Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
«Δεν είναι τυχαίο που βιάζονται να ξεκληρίσουν  όλες τις Εστίες, απ’ όταν έλαβαν έγκριση για κονδύλι 5,6 εκ. ευρώ για «αναβάθμιση των Φοιτητικών Εστιών» - Τι καταγγέλλουν οι φοιτητές

Μαζικές εξώσεις φοιτητών από τις εστίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καταγγέλλει ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Όπως τονίζει, η διοίκηση του πανεπιστημίου ζήτησε να παραδώσουν το δωμάτιό τους όσοι δεν έχουν συμπληρώσει τις απαιτούμενες πιστωτικές μονάδες (ECTS) για την παραμονή τους στις Φοιτητικές Κατοικίες.

«Τις δύο προηγούμενες ημέρες (17 και 18/6/24), έστειλαν mail στους φετινούς δικαιούχους οι οποίοι ΔΕΝ πληρώνουν το μηνιαίο χαράτσι των 40 ευρώ που έχει επιβάλλει ο νέος Εσωτερικός Κανονισμός (Ε.Κ.), απειλώντας τους ότι θα υποστούν και αυτοί έξωση πριν την εξεταστική του Σεπτεμβρίου» προσθέτει.

«Δεν είναι τυχαίο που βιάζονται να ξεκληρίσουν  όλες τις Εστίες, απ’ όταν έλαβαν έγκριση για κονδύλι 5,6 εκ. ευρώ για «αναβάθμιση των Φοιτητικών Εστιών». Είναι προφανές πως αυτή η «αναβάθμιση», δεν θα γίνει για την βελτίωση των όρων διαβίωσής μας. Αλλά είναι προϋπόθεση για να παραλάβει εργολάβος-φίλος της Κυβέρνησης της ΝΔ συνολικά την εκμετάλλευση των Φοιτητικών Κατοικιών» αναφέρει.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΟΙ ΕΞΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ

Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Π.Ι.),εκμεταλλεύεται τον «πανικό» της εξεταστικής για να προχωρήσει παράνομα και καταχρηστικά σε μαζικές εξώσεις φοιτητών από τις Εστίες.

Στις 19/6/24,  ζήτησε να παραδώσουν το δωμάτιό τουςόσοι δεν έχουν συμπληρώσει
τις απαιτούμενες πιστωτικές μονάδες (ECTS) για την παραμονή τους στις Φοιτητικές Κατοικίες».

Τις δύο προηγούμενες ημέρες (17 και 18/6/24), έστειλαν mail στους φετινούς δικαιούχους οι οποίοι ΔΕΝ πληρώνουν το μηνιαίο χαράτσι των 40 ευρώ που έχει επιβάλλει ο νέος Εσωτερικός Κανονισμός (Ε.Κ.), απειλώντας τους ότι θα υποστούν και αυτοί έξωση πριν την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Αυτός ο Ε.Κ. που ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2023, χωρίς καμία συνεννόηση με τους εστιακούς φοιτητές, θέτει ως προϋποθέσεις διαμονής:

1.  Την μηνιαία πληρωμή του χαρατσιού των 40 ευρώ.

2. Την συμπλήρωση 30 πιστωτικών μονάδων «περασμένων» μαθημάτων, σε διάρκεια 2 εξαμήνων από την ημερομηνία ανανέωσης του συμβολαίου.

3. Την οριστική λήξη του συμβολαίου όλων των φοιτητών μετά από 2 έτη διαμονής στις Φοιτητικές Κατοικίες, απαγορεύοντας τους να ξαναεπιλεχθούν για τα υπόλοιπα χρόνια των σπουδών τους.

Μάλιστα αυτός ο Ε.Κ.έχει αναδρομική ισχύ! Οι όροι του επιβάλλονται ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ακόμα και στους παλαιότερους εστιακούς φοιτητές που είχαν υπογράψει 4ετές συμβόλαιο,  χωρίς ακαδημαϊκές ή οικονομικές προϋποθέσεις για την διαμονή τους!!!

Με την εφαρμογή του, σχεδόν το 50% των φοιτητών που διαμένουν σήμερα στις Φοιτητικές Εστίες Π.Ι. κινδυνεύουν με έξωση σε λίγες εβδομάδες από τώρα, ενώ οι υπόλοιποι θα διωχθούν ούτως ή άλλως την επόμενη χρονιά ακόμα κι αν πληρώνουν τα χαράτσια των 40 ευρώ ή αν περνάνε μαθήματα.

ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΜΠΑΖΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ – ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

Πρόκειται για μια ιστορικών διαστάσεων επίθεση, αφού σημαίνει επί της ουσίας κατάργηση της Φοιτητικής Μέριμνας. Πλέον τα παιδιά των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων δεν θα έχουν δικαίωμα στην Δημόσια και Δωρεάν Στέγαση και θα αποκλείονται αναγκαστικά από τις σπουδές τους. Με τα γελοία προσχήματα ενός Συμβούλιου Διοίκησης του δόγματος«Αποφασίζουμε και διατάζουμε!» περί «αριστείας» ή ανάγκης για «αυτοχρηματοδότηση», εννοώντας τα 400.000 ευρώ(!) που «λιγουρεύονται» να μας αρπάζουν κάθε χρόνο!

Και είναι μόνο η αρχή…

Δεν είναι τυχαίο που βιάζονται να ξεκληρίσουν  όλες τις Εστίες, απ’ όταν έλαβαν έγκριση για κονδύλι 5,6 εκ. ευρώ για «αναβάθμιση των Φοιτητικών Εστιών». Είναι προφανές πως αυτή η «αναβάθμιση», δεν θα γίνει για την βελτίωση των όρων διαβίωσής μας. Αλλά είναι προϋπόθεση για να παραλάβει εργολάβος-φίλος της Κυβέρνησης της ΝΔ συνολικά την εκμετάλλευση των Φοιτητικών Κατοικιών. Για να «τα παίρνει» διπλά και από τις κρατικές επιδοτήσεις και από τις τσέπες των φοιτητών, πουλώντας προσωρινό κατάλυμα με «ενοίκιο κάτω από τις τιμές της Αγοράς»!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Η μαφία της ΝΔ συνεχίζει να παίζει καθημερινά με τις ζωές μας! Καταργεί κάθε δικαίωμα μας στην Παιδεία, την Υγεία, την Εργασία. Μας τρομοκρατεί για να γονατίσουμε! Όσο αποκαλύπτεται η γύμνια της όπως στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη…

Όσο απαντάμε όμως συλλογικά και οργανωμένα, όσο δεν τρέφουμε την αυταπάτη ότι αν συμμορφωθούμε θα «έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο», αυτοί θα αποδεικνύονται ανήμποροι!

Να δυναμώσουμε και να χτίσουμε παντού εστίες αντίστασης και αγώνα! Να εμποδίσουμε τις απανωτές επιθέσεις. Να μην κάνουμε βήμα πίσω και να τους τιμωρήσουμε!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_2.jpg
Πτυχιούχοι Ξένων Πανεπιστημίων: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ένταξης στους κλάδους εκπαιδευτικών
Αναλυτικά οι προϋποθέσεις ένταξης στους κλάδους εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πτυχιούχων πανεπιστημίων του Εξωτερικού
Πτυχιούχοι Ξένων Πανεπιστημίων: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ένταξης στους κλάδους εκπαιδευτικών
apple-books_foto_education.jpg
Νομοθεσίας το ανάγνωσμα
Το παρόν κείμενο δεν γράφεται για να λυπηθεί κανείς αντίθετα, όπως ακριβώς με τα θέματα υγείας, γράφτηκε για να αφυπνίσει
Νομοθεσίας το ανάγνωσμα
Αντώνης Ρέμος
Αντώνης Ρέμος για την υπόθεση φοροδιαφυγής: «Κάποιοι θέλουν να με παρουσιάσουν σαν τέρας»
Αντώνης Ρέμος: Τι είπε στη συναυλία του στο Θέατρο Γης για την υπόθεση φοροδιαφυγής
Αντώνης Ρέμος για την υπόθεση φοροδιαφυγής: «Κάποιοι θέλουν να με παρουσιάσουν σαν τέρας»