Εκπαιδευτικός διώκεται επειδή δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει τηλεκπαίδευση
Στήριξη στον διωκόμενο εκπαιδευτικό Αθανάσιο Παπαδόπουλο

Η Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών  «ΜΑΖΙ», με σχετική της ανακοίνωση δείχνει την δική της στήριξη σε εκπαιδευτικό όπου του έχει επιβληθεί ποινή στέρηση μισθού τριών ημέρων επειδή δεν πραγματοποίησε τηλεκπαίδευση.

«Η δηλωμένη αδυναμία του συναδέλφου να πραγματοποιήσει τηλεκπαίδευση τις ημέρες της μαθητικής κατάληψης φαίνεται ότι έθεσε σε κίνηση τον αυταρχικό τιμωρητικό μηχανισμό, για τον οποίο φημίζεται η Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί.

Αναλυτικά:

Τα πρόστιμα ήρθαν στη ζωή μας για να μείνουν!

Αυτό επιβεβαιώνεται περίτρανα από την επιβολή ποινής στέρησης μισθού τριών ημερών στον συνάδελφο Αθ. Παπαδόπουλο, φιλόλογο στο 57ο Γυμνάσιο Αθήνας. 

Η δηλωμένη αδυναμία του συναδέλφου να πραγματοποιήσει τηλεκπαίδευση τις ημέρες της μαθητικής κατάληψης (24-26/1/24 και 29/1/24) φαίνεται ότι έθεσε σε κίνηση τον αυταρχικό τιμωρητικό μηχανισμό, για τον οποίο φημίζεται η Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας.

Η αδιάλλακτη στάση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας δεν κάμφθηκε ούτε όταν ο συνάδελφος αναπλήρωσε τις χαμένες ώρες στο διάστημα που ακολούθησε – και μάλιστα κατόπιν γραπτής εντολής του ιδίου -  αποδεικνύοντας ότι οι ποινές επιβάλλονται αφειδώς και αδιακρίτως με μοναδικό στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, που οφείλουν πλέον να ακολουθούν τυφλά κάθε παράλογη και παράνομη εντολή.

Πρέπει να καταστεί σαφές ότι το σχολείο - που είναι χώρος ανάπτυξης του ελεύθερου και δημοκρατικού φρονήματος - μαστίζεται τα τελευταία χρόνια από μια αυταρχικότητα που αναδύθηκε μέσα από την κατατρομοκράτηση του λαού.

Παρόμοιες περιπτώσεις μ’ αυτήν του συναδέλφου Αθ. Παπαδόπουλου υπάρχουν πολλές που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Ο κλάδος οφείλει να πάρει ξεκάθαρη και δυναμική θέση απέναντι σε οποιαδήποτε συμπεριφορά αμαυρώνει το εκπαιδευτικό έργο και προσβάλλει την προσωπικότητα και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teacher daskalos
Διορισμοί εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών: Το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας
Θα βρίσκονται στη θέση τους με το άνοιγμα των σχολείων οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί και οι αναπληρωτές;
Διορισμοί εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών: Το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας
ypoyrgeio_paideias.jpg
Πιερρακάκης: Ποια βιβλία θα διαβαστούν ανά βαθμίδα στο σχολείο το α΄εξάμηνο του 2025
Τι θα γίνει με τις σχολικές βιβλιοθήκες - Ποια λογοτεχνικά βιβλία θα εισαχθούν στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο τη νέα σχολική...
Πιερρακάκης: Ποια βιβλία θα διαβαστούν ανά βαθμίδα στο σχολείο το α΄εξάμηνο του 2025