Εκπαιδευτικός διώκεται επειδή δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει τηλεκπαίδευση
Στήριξη στον διωκόμενο εκπαιδευτικό Αθανάσιο Παπαδόπουλο

Η Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών  «ΜΑΖΙ», με σχετική της ανακοίνωση δείχνει την δική της στήριξη σε εκπαιδευτικό όπου του έχει επιβληθεί ποινή στέρηση μισθού τριών ημέρων επειδή δεν πραγματοποίησε τηλεκπαίδευση.

«Η δηλωμένη αδυναμία του συναδέλφου να πραγματοποιήσει τηλεκπαίδευση τις ημέρες της μαθητικής κατάληψης φαίνεται ότι έθεσε σε κίνηση τον αυταρχικό τιμωρητικό μηχανισμό, για τον οποίο φημίζεται η Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί.

Αναλυτικά:

Τα πρόστιμα ήρθαν στη ζωή μας για να μείνουν!

Αυτό επιβεβαιώνεται περίτρανα από την επιβολή ποινής στέρησης μισθού τριών ημερών στον συνάδελφο Αθ. Παπαδόπουλο, φιλόλογο στο 57ο Γυμνάσιο Αθήνας. 

Η δηλωμένη αδυναμία του συναδέλφου να πραγματοποιήσει τηλεκπαίδευση τις ημέρες της μαθητικής κατάληψης (24-26/1/24 και 29/1/24) φαίνεται ότι έθεσε σε κίνηση τον αυταρχικό τιμωρητικό μηχανισμό, για τον οποίο φημίζεται η Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας.

Η αδιάλλακτη στάση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας δεν κάμφθηκε ούτε όταν ο συνάδελφος αναπλήρωσε τις χαμένες ώρες στο διάστημα που ακολούθησε – και μάλιστα κατόπιν γραπτής εντολής του ιδίου -  αποδεικνύοντας ότι οι ποινές επιβάλλονται αφειδώς και αδιακρίτως με μοναδικό στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, που οφείλουν πλέον να ακολουθούν τυφλά κάθε παράλογη και παράνομη εντολή.

Πρέπει να καταστεί σαφές ότι το σχολείο - που είναι χώρος ανάπτυξης του ελεύθερου και δημοκρατικού φρονήματος - μαστίζεται τα τελευταία χρόνια από μια αυταρχικότητα που αναδύθηκε μέσα από την κατατρομοκράτηση του λαού.

Παρόμοιες περιπτώσεις μ’ αυτήν του συναδέλφου Αθ. Παπαδόπουλου υπάρχουν πολλές που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Ο κλάδος οφείλει να πάρει ξεκάθαρη και δυναμική θέση απέναντι σε οποιαδήποτε συμπεριφορά αμαυρώνει το εκπαιδευτικό έργο και προσβάλλει την προσωπικότητα και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ξυλοδαρμος
Σοκ στο Κερατσίνι: Συνελήφθη άνδρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του – Η περιγραφή της 46χρονης σοκάρει
Συναγερμός στις Αρχές μετά την καταγγελία της 46χρονης γυναίκας για ενδοοικογενειακή βία
Σοκ στο Κερατσίνι: Συνελήφθη άνδρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του – Η περιγραφή της 46χρονης σοκάρει
σχολικό
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου
Γονείς καταγγέλλουν αντιπαιδαγωγική στάση οδηγού και συνοδού – Ανεπαρκής η αντίδραση της διεύθυνσης
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου
cinema
Ξεκινά η μαγεία του θερινού σινεμά στον κήπο του Ζαππείου – Η ΑΙΓΛΗ ανοίγει και πάλι τις πόρτες της
Η ΑΙΓΛΗ επιστρέφει την Πρωτομαγιά στον κήπο του Ζαππείου, προσφέροντας κινηματογραφικές βραδιές με άρωμα καλοκαιριού, ρετρό ατμόσφαιρα και τεχνολογία...
Ξεκινά η μαγεία του θερινού σινεμά στον κήπο του Ζαππείου – Η ΑΙΓΛΗ ανοίγει και πάλι τις πόρτες της