σχολεία
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ενημερώνει σχετικά με τη θέση της για την παρουσία των πολιτικών κομμάτων στα σχολεία.

Όπως υποστηρίζεται, «τα πολιτικά κόμματα, εκτός των φασιστικών, έχουν θέση στα σχολεία και οφείλουν να δίνουν το “παρών” για να ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στα σχολεία γενικότερα για τις πολιτικές τους θέσεις».

Η ανακοίνωση

«Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών επαναλαμβάνει την πάγια θέση της ότι τα πολιτικά κόμματα, εκτός των φασιστικών, έχουν θέση στα σχολεία και οφείλουν να δίνουν το “παρών” για να ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στα σχολεία γενικότερα για τις πολιτικές τους θέσεις.

Σε αντίθεση προς αυτή τη θέση και προς την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ που επιτρέπει την παρουσία κομμάτων στα σχολεία στις εκλογές (επισυνάπτεται), ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων παρανόμησαν παρεμποδίζοντας την παρουσία πολιτικών κομμάτων που επιθυμούσαν να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς, ενόψει των ευρωεκλογών.

Πιο συγκεκριμένα ο ΔΔΕ Ζακύνθου σε μήνυμά του στις 15/5 προς τους διευθυντές σχολείων ανέφερε ότι δεν επιτρέπεται η παρουσία κομμάτων, επικαλούμενος καταργημένη εγκύκλιο του 1985.

Επιπλέον αναφέρουμε ότι σε περιοδεία συνδικαλιστών της ΑΣΕ στο Μουσικό Σχολείο στις 16/5 η διεύθυνση του σχολείου ζήτησε τον λόγο παρουσίας τους, διευκρινίζοντας ότι απαγορεύονται κομματικές περιοδείες, κατόπιν εντολής του ΔΔΕ Ζακύνθου.

Παρά την εν λόγω ρητή απαγόρευση, ο βουλευτής της ΝΔ περιόδευσε στο Μουσικό Σχολείο προεκλογικά στις 05/6 προφανώς κατόπιν έγκρισης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων νήσων.

Είναι σαφές λοιπόν ότι στελέχη της εκπαίδευσης συνεπικουρούμενα από τη ΔΑΚΕ, η οποία επιμένει να στηρίζει την αποκλειστική παρουσία του κυβερνώντος κόμματος στα σχολεία, εφαρμόζουν επιλεκτικά τις εγκυκλίους του ΥΠΕΣ, παραβιάζοντας την εκλογική νομοθεσία και λειτουργώντας ως προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ξεκαθαρίζει προς όλα τα  "πρόθυμα" στελέχη, ανεξαρτήτως της θέσης που κατέχουν στον διοικητικό μηχανισμό της εκπαίδευσης, και προς τη ΔΑΚΕ ότι δε θα δεχτεί την παρεμπόδιση παρουσίας πολιτικών κομμάτων, πλην των φασιστικών, και τη μετατροπή των σχολείων σε παραμάγαζο και προεκλογικό κομματικό μηχανισμό του παρόντος ή του όποιου μελλοντικού κυβερνώντος κόμματος.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio_paideias.jpg
Πιερρακάκης: Ποια βιβλία θα διαβαστούν ανά βαθμίδα στο σχολείο το α΄εξάμηνο του 2025
Τι θα γίνει με τις σχολικές βιβλιοθήκες - Ποια λογοτεχνικά βιβλία θα εισαχθούν στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο τη νέα σχολική...
Πιερρακάκης: Ποια βιβλία θα διαβαστούν ανά βαθμίδα στο σχολείο το α΄εξάμηνο του 2025
biden.jpg
Έκτακτο διάγγελμα Μπάιντεν: Δοκιμασία για τις ΗΠΑ οι εκλογές μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ
Διάγγελμα Μπάιντεν: Δοκιμασία για τις ΗΠΑ οι εκλογές μετά την απόπειρα δολοφονίας – Στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων ο Τραμπ
Έκτακτο διάγγελμα Μπάιντεν: Δοκιμασία για τις ΗΠΑ οι εκλογές μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ