διεκ αιμοδοσία
Άλλο ένα δικαίωμα των αναπληρωτών καταστρατηγείται: Απόφαση για κατάργηση της άδειας της ημέρας της αιμοληψίας, αν αυτή δεν ολοκληρωθεί ακόμα κι αν δεν υπάρχει υπαιτιότητα του αιμοδότη...

Ακόμα και σε θέματα όπως οι άδειες αιμοδοσίας, φαίνεται ότι το κράτος και το υπουργείο Παιδείας συμπεριφέρεται στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σαν εργαζόμενους «δεύτερης» κατηγορίας...

Οπως καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ ΑΝ. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ», το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου πρόσφατα ενημερώθηκε ότι δε δόθηκε άδεια αιμοληψίας σε αναπληρωτές συναδέλφους την ημέρα της αιμοδοσίας, επειδή η αιμοληψία δεν κατέστη δυνατή λόγω ιατρικών θεμάτων των συναδέλφων και παρότι επιβεβαιώθηκε γραπτώς. Αντ΄αυτού "χρεώθηκαν" κανονική άδεια!

Το γεγονός αυτό μόνο αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει, αν λάβουμε υπόψη τον ελάχιστο αριθμό αδειών των αναπληρωτών σε σχέση με τους μόνιμους, καθώς και την επικείμενη απόλυσή τους σε λίγες μέρες. Οι συνάδελφοι αναπληρωτές πολλές φορές αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τις κανονικές τους άδειες, όταν οι ημέρες των αναρρωτικών αδειών δεν «επαρκούν» , γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω μείωση του επιδόματος άδειας. Επιπλέον αποκλείονται από μια διαδικασία ζωτικής σημασίας για συνανθρώπους μας που τυχόν βρεθούν σε ανάγκη.

Σε παρέμβασή του ο Σύλλογος στη Διεύθυνση Π.Ε Αν. Αττικής ενημερώθηκε ότι η σχετική απόφαση για κατάργηση της άδειας της ημέρας της αιμοληψίας, αν αυτή δεν ολοκληρωθεί ακόμα κι αν δεν υπάρχει υπαιτιότητα του αιμοδότη, δόθηκε προφορικά από το Υπουργείο Παιδείας.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει ευθύνη διότι δεν ενημέρωσε εγγράφως τις σχολικές μονάδες και τους αναπληρωτές γι’ αυτή την εξέλιξη, ώστε να το γνωρίζουν εκ των προτέρων.

Καλούμε τη Διεύθυνση και το Υπουργείο Παιδείας να δώσουν άμεση λύση για το ζήτημα. Κανείς συμβασιούχος εκπαιδευτικός να μην αποκλείεται από την αιμοδοσία.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apple-books_foto_education.jpg
Νομοθεσίας το ανάγνωσμα
Το παρόν κείμενο δεν γράφεται για να λυπηθεί κανείς αντίθετα, όπως ακριβώς με τα θέματα υγείας, γράφτηκε για να αφυπνίσει
Νομοθεσίας το ανάγνωσμα
Αντώνης Ρέμος
Αντώνης Ρέμος για την υπόθεση φοροδιαφυγής: «Κάποιοι θέλουν να με παρουσιάσουν σαν τέρας»
Αντώνης Ρέμος: Τι είπε στη συναυλία του στο Θέατρο Γης για την υπόθεση φοροδιαφυγής
Αντώνης Ρέμος για την υπόθεση φοροδιαφυγής: «Κάποιοι θέλουν να με παρουσιάσουν σαν τέρας»