απθ
Tα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις και οι περιφέρειες για τον χωρικό σχεδιασμό και τη χωρική ανάπτυξη στο επίκεντρο Συνεδρίου

Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας του (2004-2024), διοργανώνει Επετειακό Συνέδριο με τίτλο: «1ο Επιστημονικό Συνέδριο Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης: Προκλήσεις και Προοπτικές», από 17 έως 18 Ιουνίου 2024, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ. Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Ιουνίου και ώρα 9:30, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Στο Συνέδριο, μέλη της επιστημονικής κοινότητας, ερευνητές, μελετητές, στελέχη της διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, θα παρουσιάσουν επιστημονικές εργασίες για ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων που αφορούν στον χωρικό σχεδιασμό και τη χωρική ανάπτυξη, καθώς και συναφή σχεδιαστικά, τεχνολογικά, και κοινωνικά επιστημονικά πεδία.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, με προσκεκλημένους ειδικούς για δύο κρίσιμα και επίκαιρα σχετικά θέματα: (α) «Προσεγγίσεις για την ανθεκτικότητα και την κλιματική αλλαγή στον σύγχρονο χωρικό σχεδιασμό στην Ελλάδα» (β) «Προκλήσεις και προοπτικές για την ανάπτυξη στην Ευρώπη και η επόμενη μέρα της Πολιτικής Συνοχής».

Στόχος του Συνεδρίου είναι, μέσα από τον διάλογο και τον προβληματισμό για την εξέλιξη των επιστημονικών προσεγγίσεων, των πολιτικών και πρακτικών για τον χωρικό σχεδιασμό και τη χωρική ανάπτυξη, να αναγνωριστούν τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις και η ύπαιθρος, οι μικροί και μεγάλοι οικισμοί και οι περιφέρειες της χώρας στις σύγχρονες συνθήκες των πολλαπλών κρίσεων και των γρήγορων αλλαγών, και επίσης να αναδειχθούν οι δυνατότητες και οι προοπτικές για την οργάνωση και διαχείριση του χώρου στην κατεύθυνση της βιώσιμης και ανθεκτικής ανάπτυξης.

Το Επετειακό Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και πραγματοποιείται με τη στήριξη της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο: https://conferencespd.plandevel.auth.gr/

Πρόγραμμα: https://conferencespd.plandevel.auth.gr/programme/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_2.jpg
Πτυχιούχοι Ξένων Πανεπιστημίων: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ένταξης στους κλάδους εκπαιδευτικών
Αναλυτικά οι προϋποθέσεις ένταξης στους κλάδους εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πτυχιούχων πανεπιστημίων του Εξωτερικού
Πτυχιούχοι Ξένων Πανεπιστημίων: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ένταξης στους κλάδους εκπαιδευτικών
apple-books_foto_education.jpg
Νομοθεσίας το ανάγνωσμα
Το παρόν κείμενο δεν γράφεται για να λυπηθεί κανείς αντίθετα, όπως ακριβώς με τα θέματα υγείας, γράφτηκε για να αφυπνίσει
Νομοθεσίας το ανάγνωσμα