Παιδική Χαρά
Ατύχημα σε παιδική χαρά σε χώρο κοινωνικών εκδηλώσεων στη διάρκεια σχολικής εκδρομής

Τραυματίστηκε σοβαρά 12χρονη μαθήτρια της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού, όταν έπεσε από το μονόζυγο της παιδικής χαράς σε χώρο κοινωνικών εκδηλώσεων, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής την Πέμπτη, στην περιοχή της Μεσσαράς Ηρακλείου.

Σύμφωνα με καταγγελία στο neakriti.gr, δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής της σχολικής μονάδας που ήταν συνοδοί της σχολικής εκδρομής. Η λάθος εκτίμηση (πόνος, αδυναμία άκρου, οίδημα) από τους παρευρισκομένους και η υποβάθμιση της κατάστασης του τραύματος σε μια απλή κάκωση του οστού παρατείναν τον πόνο του παιδιού και συνέβαλαν στη λάθος απόφαση μετακίνησης του παιδιού μέσω του λεωφορείου στην σχολική μονάδα. Από το μέρος της διεύθυνσης του σχολείου υπήρξαν σοβαρές παραλείψεις, δεν διακομίστηκε το παιδί στο Κ.Υ. ώστε να γίνουν άμεσα οι ενέργειες για την σωστή αντιμετώπιση του τραύματος, όπως αναφέρει η καταγγελία.

Οι γονείς παρέλαβαν μετά από μιάμιση ώρα το παιδί από την σχολική μονάδα και το μετέφεραν σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο όπου και διαπιστώθηκε από τον χειρουργό ορθοπεδικό η ύπαρξη τριών καταγμάτων στην περιοχή της ποδοκνημικής σε θέση που απαιτεί χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση.

Οι γονείς του παιδιού καταγγέλλουν, ότι η παιδική χαρά στερείται τεχνικών προδιαγραφών και ασφαλείας των παιχνιδιών. Συγκεκριμένα, στην παιδική χαρά δεν είχε τοποθετηθεί τάπητας ασφαλείας ο οποίος εκτονώνει τις όποιες πτώσεις από το μονόζυγο. Επίσης, ήταν ακατάλληλο για χρήση διότι οι βίδες δεν σταθεροποιούσαν το μονόζυγο στο έδαφος, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία το παιδί κατά το πέρασμα από την μια δοκό στην επόμενη και να προκαλέσει τον σοβαρό τραυματισμό του.

Το γεγονός ότι δεν υπήρχε σχετική σήμανση για την ύπαρξη ελαττώματος ή την ακαταλληλότητα της χρήσης του συγκεκριμένου οργάνου, αποδεικνύει την αμέλεια από τους υπεύθυνους που όφειλαν να επιδείξουν τη δέουσα επιμέλεια και να ελέγξουν την ασφάλεια του χώρου και να απαγορεύσουν τη χρήση αυτού από τους μαθητές. Οι ιδιοκτήτες του χώρου εστίασης αλλά και ο δήμος είναι αρμόδιοι για την αλλά και ο δήμος είναι αρμόδιοι για την ορθή συντήρηση της παιδικής χαράς και την ασφαλή παραμονή των επισκεπτών, καταλήγει η καταγγελία. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιραν
Οι ΗΠΑ ομολογούν το έγκλημα στο σχολείο του Ιράν – 175 νεκροί από «σφάλμα» των μυστικών υπηρεσιών
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει το μακελειό σε ένα εξοργιστικό σφάλμα στόχευσης, το οποίο προκλήθηκε από τη χρήση παρωχημένων και ανεπιβεβαίωτων...
Οι ΗΠΑ ομολογούν το έγκλημα στο σχολείο του Ιράν – 175 νεκροί από «σφάλμα» των μυστικών υπηρεσιών
Ελένη Ζαρούλια
Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια: Το Εφετείο απέρριψε τη μετατροπή της ποινής της - πέντε χρόνια κάθειρξη
Η καταδίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση - «Όχι» στη μετατροπή της ποινής σε χρηματική
Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια: Το Εφετείο απέρριψε τη μετατροπή της ποινής της - πέντε χρόνια κάθειρξη
προτυπα
Ανοίγει άυριο η αυλαία για τις αιτήσεις εισαγωγής σε Πρότυπα, Πειραματικά, Ωνάσεια και Εκκλησιαστικά σχολεία για το 2026-2027
Η διαδικασία υποβολής και οι επιλογές των υποψηφίων - Κλήρωση και εξετάσεις
Ανοίγει άυριο η αυλαία για τις αιτήσεις εισαγωγής σε Πρότυπα, Πειραματικά, Ωνάσεια και Εκκλησιαστικά σχολεία για το 2026-2027
ειδικ
Ειδικό Σχολείο Ηλιούπολης: Ρωγμές, μούχλα και πτώσεις σοβάδων - Κατεπείγουσα καταγγελία γονέων για τις υποδομές
"Το σχολείο καταρρέει, κινδυνεύουν τα παιδιά μας" - Κραυγή αγωνίας από γονείς ΑμεΑ στην Ηλιούπολη
Ειδικό Σχολείο Ηλιούπολης: Ρωγμές, μούχλα και πτώσεις σοβάδων - Κατεπείγουσα καταγγελία γονέων για τις υποδομές