σχολεία
ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ/INTIME NEWS
Τι αναφέρει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων για το στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων της πόλης

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων σχετικά με το στεγαστικό ζήτημα στα σχολεία και τη φημολογία που υπάρχει για κλείσιμο ενός ΓΕΛ της πόλης προκειμένου να στεγαστεί το Πειραματικό.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρονται στο σχέδιο του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων να αλλάξει τον σχολικό χάρτη του δήμου με την μετατροπή και μετεγκατάσταση υφιστάμενων σχολικών μονάδων.

«Οι προτεινόμενες αλλαγές επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό αρνητικά τον προγραμματισμό και τη λειτουργία των εμπλεκόμενων σχολείων χωρίς να λαμβάνουν υπόψη βασικά δεδομένα, όπως τον μαθητικό πληθυσμό, τις κτιριολογικές ανάγκες, την ανθρωπογεωγραφία της κάθε περιοχής, ενώ κοινή παραδοχή όλων των εμπλεκομένων είναι πως στερούνται οποιασδήποτε επιστημονικής, παιδαγωγικής βάσης που να έχει στο επίκεντρο τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών», υποστηρίζουν οι γονείς και κηδεμόνες.

Η ανακοίνωση

«Από τη συμμετοχή μας σε σύσκεψη της εκπαιδευτικής κοινότητας στο Ακρωτήρι, αλλά και μέσω του τοπικού τύπου, ενημερωθήκαμε για το σχέδιο του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων να αλλάξει τον σχολικό χάρτη του δήμου μας με την μετατροπή και μετεγκατάσταση υφιστάμενων σχολικών μονάδων.

Χωρίς να προηγηθεί καμία επίσημη συζήτηση ή ενημέρωση ο κ. Χριστοδουλάκης προβαίνει σε ενέργειες που για ακόμα μια φορά προκαλούν αναστάτωση και οργή στη σχολική κοινότητα της πόλης μας.

Οι προτεινόμενες αλλαγές επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό αρνητικά τον προγραμματισμό και τη λειτουργία των εμπλεκόμενων σχολείων χωρίς να λαμβάνουν υπόψη βασικά δεδομένα, όπως τον μαθητικό πληθυσμό, τις κτιριολογικές ανάγκες, την ανθρωπογεωγραφία της κάθε περιοχής, ενώ κοινή παραδοχή όλων των εμπλεκομένων είναι πως στερούνται οποιασδήποτε επιστημονικής, παιδαγωγικής βάσης που να έχει στο επίκεντρο τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών.

Δεν απαντάνε επίσης σε βασικά ερωτήματα:

  • Πώς θα χωρέσουν οι περισσότεροι από 400 μαθητές του ΓΕΛ Ακρωτηρίου στο κτίριο που σήμερα στεγάζει το Μουσικό σχολείο, την ώρα που 220 μαθητές του Μουσικού σχολείου κάνουν μάθημα ακόμη και στους διαδρόμους;
  • Οι πλεονάζοντες μαθητές πώς και με ποιο τρόπο θα απορροφηθούν τη στιγμή που τα ΓΕΛ της πόλης ήδη ασφυκτιούν με 25άρια, 27άρια και πλέον τμήματα ή ακόμα και «μεταφερόμενα»; Μήπως ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας έχει σκοπό να στοιβάξει τα παιδιά μας σε αποθήκες, υπόγεια και κλιμακοστάσια;
  • Με ποιο δικαίωμα έρχεται ο κ. Χριστοδουλάκης να αναστατώσει τον οικογενειακό προγραμματισμό εκατοντάδων γονιών και μαθητών και τον εργασιακό προγραμματισμό των εκπαιδευτικών μας;

…….και η λίστα των ερωτημάτων είναι ακόμα μακριά.

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά αναδεικνύεται το μεγάλο πρόβλημα της σχολικής στέγης στον δήμο μας και η διαχρονικές ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Επειδή όμως για εμάς και τα παιδιά μας αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας διαβεβαιώνουμε κάθε αρμόδιο πως θα μας βρει και πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για δημόσια, σύγχρονα και ασφαλή σχολεία που να καλύπτουν το σύνολο των εκπαιδευτικών αναγκών για όλα τα παιδιά.

ΥΓ: Κι επειδή τις τελευταίες μέρες φουντώνει μια φημολογία για κλείσιμο ενός ΓΕΛ της πόλης προκειμένου να στεγαστεί το Πειραματικό, σας δηλώνουμε πως δε θα μας πιάσετε στον ύπνο. Δεν εφησυχάζουμε. Θα μας βρείτε ακόμα πιο αποφασιστικά απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο!

Καλούμε όλους τους γονείς στην κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια του διευθυντή ΔΕ Χανίων την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 13:30 στα γραφεία της Διεύθυνσης.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δπθ
ΔΠΘ: Σημαντικές διακρίσεις του Τμήματος Χημείας στα Health & Safety Awards 2024
Χρυσό Μετάλλιο με το έργο Erasmus+ SETOFF και Πρώτο Βραβείο στο Π.Μ.Σ. «Χημική Βιομηχανία: Διαχείριση Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας»
ΔΠΘ: Σημαντικές διακρίσεις του Τμήματος Χημείας στα Health & Safety Awards 2024