αφισα
Στο Θερινό Σχολείο θα διδάξουν καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης

Το Σπουδαστήριο Θεωρητικών Μαθηματικών του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει το 3ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών: Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2024. Το Θερινό Σχολείο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Περιφέρειας Κρήτης 2021-2025. Στο Θερινό Σχολείο θα διδάξουν καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης.

1.            Το 3ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών «Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2024» θα διεξαχθεί από 9 έως και 12 Ιουλίου 2024 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών στο Ηράκλειο και θα περιλαμβάνει δύο επιμέρους Σχολεία:

•              Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2024 - Διασκεδαστικά Μαθηματικά: Για μαθητές και μαθήτριες που αποφοιτούν από την ΣΤ΄ Δημοτικού. Θα δοθεί έμφαση σε μαθηματικά παιχνίδια, γρίφους, σπαζοκεφαλιές και τριδιάστατες κατασκευές. Επίσης οι συμμετέχοντες θα έρθουν αντιμέτωποι με «αδύνατες καταστάσεις» των μαθηματικών και θα κατακτήσουν μαθηματικές έννοιες μέσω κατασκευών.

•              Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2024 - Η Τέχνη των Μαθηματικών στο κέντρο των Επιστημών και της Τεχνολογίας: Για μαθητές και μαθήτριες που αποφοιτούν από την Γ’ Γυμνασίου. Θα δοθεί έμφαση στην εξερεύνηση της σύγχρονης μαθηματικής γνώσης και της κομβικής της σχέσης με τις άλλες επιστήμες και την τεχνολογία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Σχολείων θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να επισκεφθούν Τμήματα της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και να ξεναγηθούν στο Μουσείο Ιατρικής του Παν/μιου Κρήτης.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Περιφέρειας Κρήτης 2021-2025

2.            Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν 60 μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού και 50 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης Γυμνασίου των σχολείων της Κρήτης, οι οποίοι θα είναι ισοκατανεμημένοι ανά νομό. Η συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών είναι δωρεάν, καθώς το σχολείο χρηματοδοτείται.

3.            Η επιλογή των μαθητών και των μαθητριών θα προκύψει βάσει κριτηρίων που σχετίζονται με το έμπρακτο ενδιαφέρον τους στις θετικές επιστήμες και ειδικότερα στα Μαθηματικά όπως και σε άλλα γνωστικά αντικείμενα (πχ. με τη συμμετοχή και την επίδοσή τους σε σχετικούς διαγωνισμούς), καθώς και την επίδοση στα μαθήματά τους. Θα συνυπολογιστεί η διασπορά των σχολείων των μαθητών/τριών που θα επιλεγούν, τόσο σε επίπεδο πόλης όσο και σε επίπεδο νομού και η τήρηση της αναλογικότητας εκπροσώπησης του φύλου.

4.            Επιπλέον πληροφορίες και οδηγίες για τη δήλωση συμμετοχής θα αναρτηθούν μετά τις διακοπές του Πάσχα στην επίσημη ιστοσελίδα του Θερινού Σχολείου: https://camp24.math.uoc.gr.  Στην παραπάνω ιστοσελίδα βρίσκονται σύνδεσμοι με τα ημερολόγια του 1ου και του 2ου Θερινού Σχολείου Μαθηματικών «Μαθηματικές ΑποΔράσεις».

αφισα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_molivia.jpg
Σχολεία: Συγχωνεύσεις τμημάτων που φοιτούν μαθητές με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες!
«Αυτή είναι η “αναβάθμιση” της εκπαίδευσης που νομοθετούν , με συγχωνεύσεις και κατάργηση τμημάτων, με κόφτες που στην ουσία μειώνουν θέσεις εργασίας»
Σχολεία: Συγχωνεύσεις τμημάτων που φοιτούν μαθητές με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες!