πιερρακάκης ελμεπα
Ο υπουργός Παιδείας επεσήμανε επίσης τη σπουδαιότητα της δημιουργίας προγραμμάτων επιμόρφωσης και κατάρτισης με πολύ υψηλή ζήτηση από την αγορά εργασίας, στο πλαίσιο της Διά Βίου Μάθησης, από τα πανεπιστήμια της χώρας

Τη στήριξη του υπουργείου Παιδείας θα έχει το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στο δίκαιο αίτημά του για την αντιστοίχιση των τριών Τμημάτων της Σχολής Μηχανικών με Τμήματα Πολυτεχνικών Σχολών και την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα το Ηράκλειο.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης κατά την επίσκεψή του στο ίδρυμα, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κρήτη.

Η ανακοίνωση του ΕΛΜΕΠΑ

O Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης επισκέφτηκε το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στο Ηράκλειο την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 όπου έγινε δεκτός από τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Καθηγητή Νικόλαο Κατσαράκη, τους Αντιπρυτάνεις και τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης.

Στη συνάντηση εργασίας που ακολούθησε, ο Υπουργός ενημερώθηκε από τον Πρύτανη για την ανοδική πορεία του Πανεπιστημίου τα τελευταία χρόνια, για θέματα που αφορούν στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα καθώς και τα προγράμματα διδακτορικών σπουδών, για τις διακρίσεις σε θέματα έρευνας και καινοτομίας αλλά και για τις δράσεις εξωστρέφειας και διεθνοποίησης. Τέλος, ενημερώθηκε για κομβικά θέματα υποδομών που επηρεάζουν άμεσα την εξέλιξη και την αναβάθμιση του ιδρύματος.

Ο Υπουργός μετά την ενημέρωση, δήλωσε ότι η διοίκηση του Πανεπιστημίου θα έχει τη στήριξη του υπουργείου στο δίκαιο αίτημα για την αντιστοίχιση των τριών Τμημάτων της Σχολής Μηχανικών με Τμήματα Πολυτεχνικών Σχολών και την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα το Ηράκλειο. Επίσης, εκφράστηκε θετικά για την εύρεση λύσης στο θέμα της στέγασης των φοιτητών τόσο στο Ηράκλειο όσο και στις υπόλοιπες πόλεις της Κρήτης. Παράλληλα, επεσήμανε τη σπουδαιότητα της δημιουργίας προγραμμάτων επιμόρφωσης και κατάρτισης με πολύ υψηλή ζήτηση από την αγορά εργασίας, στο πλαίσιο της Διά Βίου Μάθησης, από τα πανεπιστήμια της χώρας που είναι οι κατεξοχήν φορείς γνώσης και εξειδικευμένου ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού.

Ο κ. Πιερρακάκης μετά τη συνάντηση περιηγήθηκε στα εργαστήρια και στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, φοιτητές και ερευνητές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δπθ
ΔΠΘ: Σημαντικές διακρίσεις του Τμήματος Χημείας στα Health & Safety Awards 2024
Χρυσό Μετάλλιο με το έργο Erasmus+ SETOFF και Πρώτο Βραβείο στο Π.Μ.Σ. «Χημική Βιομηχανία: Διαχείριση Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας»
ΔΠΘ: Σημαντικές διακρίσεις του Τμήματος Χημείας στα Health & Safety Awards 2024