pierrakakis
Η διαδικασία για την επαγγελματική αναγνώριση των πτυχίων που απονέμουν αυτά τα τμήματα -που σημειωτέον προσφέρουν 5ετή προγράμματα σπουδών- καθυστερεί στο όνομα μιας ατέλειωτης γραφειοκρατικής διαδικασίας

 «Υπάρχουν ήδη σε εξέλιξη συζητήσεις επιτροπών που ασχολούνται με το θέμα και σύντομα θα κάνουμε τις σχετικές ανακοινώσεις».

Αυτό απάντησε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ερωτηθείς σχετικά με τις εκκρεμότητες των μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σχετικά με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. 

Σύμφωνα με πρόσφατη ερώτηση στη Βουλή από τη βουλευτή του ΚΚΕ Αφροδίτη Κτενά, «έξι χρόνια μετά την ίδρυση Σχολών Μηχανικών στο ΠΑΔΑ, το ΔΙΠΑΕ, το ΕΛΜΕΠΑ και το ΠΑΠΕΛ είναι περισσότεροι από 50.000 οι φοιτητές και οι απόφοιτοι των τμημάτων αυτών των δημοσίων Πανεπιστημίων της χώρας μας, που σπουδάζουν για να πάρουν ένα πτυχίο που δεν αναγνωρίζεται επαγγελματικά.

Η διαδικασία για την επαγγελματική αναγνώριση των πτυχίων που απονέμουν αυτά τα τμήματα -που σημειωτέον προσφέρουν 5ετή προγράμματα σπουδών- καθυστερεί στο όνομα μιας ατέλειωτης γραφειοκρατικής διαδικασίας, που περιλαμβάνει τη συγκρότηση "φακέλων", διαφόρων επιτροπών που κατά καιρούς έχουν ανακοινωθεί αλλά καμία δεν έχει δώσει λύση, πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών από την ΕΘΑΑΕ (Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης) κ.ά. Τελικά, όλα αυτά καθυστερούν επ’ αόριστον το απόλυτα λογικό και αυτονόητο, που είναι τα πτυχία να έχουν επαγγελματική κατοχύρωση.

Τα ανάλογα είχε πει προ ημερών στη Βουλή και η υφυπουργός κ.Ζ. Μακρή, η οποία τόνισε ότι  το ζήτημα της αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων το εξετάζουν επιτροπές οι οποίες έχουν θέσει ορισμένα κριτήρια σχετικά με τον αριθμό των εξαμήνων και τη συνάφεια των μαθημάτων με το επάγγελμα του μηχανικού, και πρόσθεσε ότι «προχωράει η διαδικασία της αντιστοίχησης»

Το ζήτημα ρύθμισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων, εκτός από το ΠΑΔΑ, αφορά και τους αποφοίτους των παλιών ΤΕΙ. Επιστολή στους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά και στην Πρυτανεία του ΕΛΜΕΠΑ απέστειλε ο Σύλλογος Αποφοίτων και Φοιτητών ΤΕΙ Κρήτης διαμαρτυρόμενος ότι δεν υπάρχει εξίσωση των αποφοίτων του ΤΕΙ. Μάλιστα ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι ενώ η Σύγκλητος του ΕΛΜΕΠΑ με γραπτή ανακοίνωσή της υποστηρίζει το δίκαιο αίτημα του Συλλόγου δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση. Οι απόφοιτοι κάνουν λόγο για απόφοιτους ΑΕΙ δύο ταχυτήτων αναφέροντας ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και όχι η αποκατάσταση 400.000 αποφοίτων Α.Ε.Ι.Τ.Τ (ΤΕΙ).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mousiko sxoleio
Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου: Κτιριακό πρόβλημα με αφορμή τις εξετάσεις επιλογής
«Λυπούμαστε πάρα πολύ και εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στις οικογένειες των υποψηφίων μαθητών που δε θα φοιτήσουν στο ΜΣΗ φέτος, παρά την...
Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου: Κτιριακό πρόβλημα με αφορμή τις εξετάσεις επιλογής
εκπαιδευτικοι
Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής: Μονιμοποίηση δοκίμων των ΚΕΔΑΣΥ - Το έγγραφο
«Μονιμοποίηση δοκίμων Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής...
Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής: Μονιμοποίηση δοκίμων των ΚΕΔΑΣΥ - Το έγγραφο