ελμεπα
Tο θέμα αυτό αποτελεί σημαντικό «αγκάθι» για το Ίδρυμα καθώς εκκρεμούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων της Σχολής Μηχανικών που περιλαμβάνει τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Μηχανικών

Ανακοίνωση στήριξης των σχολών Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ,  για τις οποίες ζητά την άμεση αναγνώριση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, εξέδωσε το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του ΤΕΕ.

Σημειώνεται ότι το θέμα αυτό αποτελεί σημαντικό «αγκάθι» για το Ίδρυμα καθώς εκκρεμούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων της Σχολής Μηχανικών που περιλαμβάνει τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, παρότι πρόσφατα αποδόθηκαν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα Γεωπόνου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στους πτυχιούχους του Τμήματος Γεωπονίας του Ιδρύματος.

Η ανακοίνωση του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Έπειτα από την ίδρυση τριών Τμημάτων Μηχανικών στο ΕΛΜΕΠΑ πενταετούς φοιτήσεως, και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο : α) Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και β) Μηχανολόγων Μηχανικών και στα Χανιά των Ηλεκτρονικών Μηχανικών και ενόψει τους επόμενους μήνες, της επικείμενης αποφοίτησης των πρώτων τελειόφοιτων, η Δ.Ε. του ΤΕΕ Τμήματος Ανατολικής Κρήτης κρίνει αναγκαία την άμεση αναγνώριση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, μετά μάλιστα και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος σπουδών τους, με θετικά αποτελέσματα από την ΕΘΑΑΕ (Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης).

Θεωρούμε αναγκαίο, να δοθεί έμφαση στην αξία της τεχνικής εκπαίδευσης, βάσει των προσόντων που αποκτούν οι φοιτητές, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διασφαλίσουμε την επιστημοσύνη, την πρόοδο και την ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα και να δώσουμε στους αποφοίτους των Σχολών Μηχανικών των Πανεπιστημίων και των Πολυτεχνείων της χώρας, τις ευκαιρίες που τους αξίζουν στην επαγγελματική τους πορεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολεία
Σχολεία: Ως προσωπικό καθαριότητας θα προσλαμβάνεται συγγενής αποβιώσαντος λόγω ενδοοικογενειακής βίας
Τι αναφέρει η απόφαση της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως για την διαδικασία και τα κριτήρια πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων
Σχολεία: Ως προσωπικό καθαριότητας θα προσλαμβάνεται συγγενής αποβιώσαντος λόγω ενδοοικογενειακής βίας