απθ
Επετειακή Συναυλία (01/06) ανοιχτή για το κοινό

Η Συμφωνική Ορχήστρα ΑΠΘ, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυσή της, διοργανώνει δύο επετειακές Συναυλίες, με το έργο CARMINA BURANA του Carl Orff, το Σάββατο 1η Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Λόγω της υψηλής ζήτησης του κοινού για την αρχική επετειακή συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του ΑΠΘ, οι Πρυτανικές Αρχές αποφάσισαν τη διεξαγωγή μίας επιπλέον παράστασης, ανοιχτής για το κοινό, του έργου CARMINA BURANA του Carl Orff, το Σάββατο 1η Ιουνίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ., στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ. Το πρόγραμμα των συναυλιών διαμορφώνεται ως εξής:

Συναυλία με το Εμβληματικό Έργο CARMINA BURANA του Carl Orff

-Σάββατο 1η Ιουνίου 2024, ώρα 11:00, ελεύθερη είσοδος

-Σάββατο 1η Ιουνίου 2024, ώρα 21:00, είσοδος με δελτία εισόδου (έχουν εξαντληθεί)

Σταματία Γεροθανάση, σοπράνο

Σωτήρης Τριάντης, βαρύτονος

Γιώργος Γεωργιάδης, κοντρα-τενόρος

Χορωδία “Γιάννης Μάντακας” του ΑΠΘ,

Χορωδιακό Εργαστήρι Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ

Χορωδία “Τρισεύγενη Καλοκύρη” Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ

(Διδασκαλία χορωδιών, Εριφύλη Δαμιανού)

Chor Haag (Διδασκαλία, Michaela Wolf)

Συμφωνική Ορχήστρα Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Συμφωνική Ορχήστρα Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

Μουσική διεύθυνση, Βλαδίμηρος Συμεωνίδης

Η μοναδική ορχήστρα πανεπιστημίου με θεσμική διάρκεια 25 χρόνων

Η Συμφωνική Ορχήστρα του ΑΠΘ γιορτάζει φέτος τα 25 χρόνια από την ίδρυσή της. Δημιουργήθηκε το 1999 από τον Πρύτανη του ΑΠΘ Μιχάλη Παπαδόπουλο και έδωσε την πρώτη της συναυλία τον Ιούνιο του 1999. Η Συμφωνική Ορχήστρα του ΑΠΘ είναι μοναδική περίπτωση ορχήστρας πανεπιστημίου η οποία δεν δημιουργείται ad hoc για κάποια εκδήλωση ή σειρά εκδηλώσεων, αλλά έχει θεσμική διάρκεια 25 χρόνων. Αυτό που την κάνει μοναδική είναι ότι οι μουσικοί της είναι φοιτητές πολλών Τμημάτων του ΑΠΘ και όχι αποκλειστικά του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

Η Συμφωνική Ορχήστρα το ΑΠΘ, υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Δημόπουλου, συμμετείχε σε διεθνή φεστιβάλ στην Ισπανία και στο Βερολίνο, όπου έπαιξε σε μία από τις πλέον φημισμένες αίθουσες του κόσμου, την έδρα της Φιλαρμονικής του Βερολίνου. Επίσης, συμμετείχε στην Παγκόσμια Συνάντηση της Σύμης. Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του, έδωσε συναυλία στην έδρα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο Λουξεμβούργο. Έδωσε σειρά συναυλιών σε πολλά ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Μία από τις πλέον εμβληματικές συναυλίες της ήταν εκείνη που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων του ΑΠΘ, με την ερμηνεία του Άξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη, με σολίστ τον Γιώργο Νταλάρα. Η Συμφωνική Ορχήστρα εξέδωσε τέσσερα CD με ηχογραφήσεις συναυλιών της. Ένα CD περιείχε τη συναυλία με έργα του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην προετοιμασία της συναυλίας και μάλιστα διηύθυνε μέρος των έργων.

Το 2019, μετά από 20 χρόνια, η Συμφωνική Ορχήστρα του ΑΠΘ ξεκίνησε μια νέα περίοδο, με την ανάθεση της Διεύθυνσής της στον Επίκ. Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ Βλαδίμηρο Συμεωνίδη.

Έξυπνο Έντυπο

Για τη επετειακή συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του ΑΠΘ θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή DigiOrch για έξυπνα κινητά, η οποία μετατρέπει την αναλογική αφίσα και το αναλογικό πρόγραμμα σε «έξυπνα» ψηφιακά έντυπα.

Με αυτόν τον τρόπο οπτικοποιούνται και εμφανίζονται στην οθόνη της φορητής συσκευής, με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας, ποικίλες πληροφορίες που δεν εμπεριέχονται στην αφίσα ή/και στο πρόγραμμα, όπως πρόσθετα κείμενα, εικόνες και videos. Η εφαρμογή είναι ευγενική χορηγία spin-off εταιρείας του ΑΠΘ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diaita_0.jpg
Αυτή είναι η πασίγνωστη διατροφή – σύμμαχος για υγιές έντερο και λιγότερα κιλά
Στη δοκιμή συμμετείχαν 41 υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα (27 γυναίκες και 14 άνδρες) για μια περίοδο 8 εβδομάδων
Αυτή είναι η πασίγνωστη διατροφή – σύμμαχος για υγιές έντερο και λιγότερα κιλά