απθ
«14ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής»: Παρουσίαση της έρευνας που διεξάγεται στην Ελλάδα στη Χημική Μηχανική

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, σε συνεργασία με τα Τμήματα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ), το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Χημικών Μηχανικών (ΠΣΧΜ), διοργανώνουν το 14ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής, από 29 έως 31 Μαΐου 2024, στο ξενοδοχείο «Porto Palace» στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «Η έντονη εκβιομηχάνιση του 20ου αιώνα, στην οποία πρωτοστάτησε η Χημική Μηχανική, αύξησε σημαντικά το παγκόσμιο βιοτικό επίπεδο, συρρίκνωσε όμως τα αποθέματα ορυκτών και επιβάρυνε σημαντικά το περιβάλλον. H παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα βρίσκεται ολοένα και πιο εκτεθειμένη στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής με την αβεβαιότητα αυτή να συντελεί στην αύξηση του κόστους ζωής. 

Συνεπώς, υπάρχει άμεση ανάγκη για εφαρμογή νέων καινοτόμων διεργασιών ή/και προϊόντων που να εξασφαλίζουν έμπρακτα την αειφορία, τη βιωσιμότητα της εγχώριας παραγωγής και το περιβάλλον. Η αμεσότητα αυτή επιτάσσει την συστράτευση της βιομηχανικής και της ακαδημαϊκής έρευνας για την επιτάχυνση της καινοτομίας αλλά και της μεταφοράς νέων τεχνολογιών από το εργαστήριο στην παραγωγική διαδικασία».

Στόχοι του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση της έρευνας που διεξάγεται στην Ελλάδα στη Χημική Μηχανική από πανεπιστήμια, δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις, η συζήτηση γύρω από τις σύγχρονες τάσεις και τη μελλοντική εξέλιξη της Χημικής Μηχανικής, οι προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων, η συμβολή της Χημικής Μηχανικής στην καινοτομία και την ανάπτυξη, καθώς και η σύμπραξη ερευνητικών ή ακαδημαϊκών μονάδων με την ελληνική χημική βιομηχανία. 

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί ο εθνικός προκριματικός διαγωνισμός μεταξύ των Σχολών/Τμημάτων Χημικής Μηχανικής στην Ελλάδα και την Κύπρο, για την ανάδειξη της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Chem-E-Car. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideutes enilikwn
Πώς γίνεσαι Εκπαιδευτής Ενηλίκων ανεξαρτήτως πτυχίου παίρνοντας επάρκεια
Έχεις τελειώσει οποιοδήποτε ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Τώρα μπορείς να εργαστείς άμεσα από το σπίτι σου ως εκπαιδευτής ενηλίκων αρκεί να πάρεις επάρκειας στις...
Πώς γίνεσαι Εκπαιδευτής Ενηλίκων ανεξαρτήτως πτυχίου παίρνοντας επάρκεια
maksimou
Η διακυβέρνηση της Ν.Δ. αφήνει κοινωνικές πληγές και όχι μόνο
«Το γεγονός ότι συζητάμε τα πολιτικά πράγματα – κυρίως στις προεκλογικές περιόδους – με βάση μόνο τη μονομέρεια των δημοσκοπήσεων, χωρίς αναλύσεις...
Η διακυβέρνηση της Ν.Δ. αφήνει κοινωνικές πληγές και όχι μόνο