Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πανσπουδαστική: Οι φοιτητές με τη μαζική τους συμμετοχή θα υπερασπιστούν τις συλλογικές δημοκρατικές τους διαδικασίες και τους συλλόγους τους!

Οι Φοιτητικές εκλογές 2024 θα διεξαχθούν αύριο στα πανεπιστήμια όλης της χώρας και οι πρώτες αψιμαχίες που ξεκίνησαν εδώ μέρες, κορυφώνονται ιδίως μεταξύ της ΔΑΠ και της Πανσπουδαστικής, καθως η φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ ανέτρεψε εδώ και 2 χρονιές την πρωτιά της ΔΑΠ που επικρατούσε για πάρα πολλά χρόνια, και διεκδικεί για τρίτη κατά σειρά χρονιά την πρώτη θέση.

Ωστόσο η ΔΑΠ, όπως καταγγέλει η Πανσπουδαστική, κάνει ό,τι μπορεί για να νοθεύσει το αποτέλεσμα...

Σύμφωνα λοιπόν με την Πανσπουδαστική, η παράταξη της ΝΔ, λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι φοιτητικές εκλογές, επιδιώκει να τις υπονομεύσει και στήνει σκηνικό νοθείας βλέποντας ότι και αύριο δεκάδες χιλιάδες φοιτητές ετοιμάζονται να την τιμωρήσουν με τη μαζική τους συμμετοχή!

Αναφέρουμε ενδεικτικά:

- Στους Φοιτητικούς Συλλόγους της Χίου, στελέχη της ΔΑΠ επιδιώκουν να αποκλείσουν τη συμμετοχή του ψηφοδελτίου της Πανσπουδαστικής Κ.Σ.

- Στον Φοιτητικό Σύλλογο της Σχολής Οικονομικών Επιστημών στην Κοζάνη η ΔΑΠ επεδίωξε με επίσημη πρόταση να καταμετρηθούν και να προστεθούν τα «λευκά» ψηφοδέλτια στη δύναμη της πρώτης παράταξης.

- Στον Φοιτητικό Σύλλογο Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΕΚΠΑ η ΔΑΠ ψήφισε εκλογικό κανονισμό που ορίζει τη «δυνατότητα να ψηφίζουν εκτός παραβάν μετά από απόφαση της εκλογικής επιτροπής»!

- Στον Φοιτητικό Σύλλογο Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ στέλεχος της ΔΑΠ παρέλαβε τις λίστες – μητρώο της σχολής από τη γραμματεία της σχολής χωρίς απόφαση συλλόγου και τις πήγε σπίτι του για πάνω από ένα 24ωρο!

- Στο ΠΑΜΑΚ η ΔΑΠ πρότεινε οι φοιτητές να ψηφίζουν χωρίς ταυτότητα και οι εφορευτικές επιτροπές να αποφασίζουν κατά πλειοψηφία μόνο με στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

- Στον Φοιτητικό Σύλλογο Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης η ΔΑΠ όρισε εφορευτική επιτροπή με την πλειοψηφία να αποτελείται από στελέχη της ΟΝΝΕΔ και δεν ορίστηκε εκλογικός κανονισμός για το ποιοι θα έχουν δικαίωμα ψήφου.

- Στον Φοιτητικό Σύλλογο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών επιδιώκουν να αποκλείσουν το δικαίωμα ψήφου από ένα ολόκληρο έτος συγκεκριμένου τμήματος.

Οι φοιτητές με τη μαζική τους συμμετοχή θα υπερασπιστούν τις συλλογικές δημοκρατικές τους διαδικασίες και τους συλλόγους τους! Με την ενίσχυση της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. θα δώσουν ένα γερό χαστούκι στην κυβέρνηση και την παράταξή της στα Πανεπιστήμια, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ! Όλοι αύριο συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές!

Η φωνή των φοιτητών θα ακουστεί δυνατά, όσο και αν δεν το θέλει η ΝΔ και η ΔΑΠ!

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζωή Κωνσταντοπούλου - Άδωνις Γεωργιάδης
Κόντρα Κωνσταντοπούλου-Γεωργιάδη: «Υπάρχει μεθόδευση» - «Σας κυνηγάει η κουνιάδα της κυρίας δίπλα»
Καταγγελίες Ζωής κατά Φλωρίδη για μεθόδευση μετά από παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας – Άγριος καβγας με Άδωνι
Κόντρα Κωνσταντοπούλου-Γεωργιάδη: «Υπάρχει μεθόδευση» - «Σας κυνηγάει η κουνιάδα της κυρίας δίπλα»
πατελης
Κένυα: Έκκληση για την απελευθέρωση του Έλληνα καθηγητή Δημήτρη Πατέλη
Αντιδράσεις για τη σύλληψη 13 μελών της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας στο Ναϊρόμπι – Καταγγελίες για καταστολή διαδηλώσεων και περιορισμό...
Κένυα: Έκκληση για την απελευθέρωση του Έλληνα καθηγητή Δημήτρη Πατέλη