φοιτητικες εκλογές
Την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, την παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, δίνουν νικήτρια των φοιτητικών εκλογών του 2023, όλες οι φοιτητικές παρατάξεις πλην της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ της παράταξης που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, η οποία έκανε λόγο για νοθεία του αποτελέσματος.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής ΚΣ : Σαρωτική άνοδος της «Πανσπουδαστικής», με σαρωτική άνοδο σε ψήφους

Ξεκίνησε η δημοσίευση αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών στην σελίδα http://www.pksekloges.gr/foititikes-23/

Η σελίδα θα ενημερώνεται συνεχώς με τα μόνα έγκυρα αποτελέσματα από όλους τους φοιτητικούς συλλόγους της χώρας, αποτελέσματα ανά ίδρυμα και συγκεντρωτικά πανελλαδικά αποτελέσματα.

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα 2023 μέχρι στιγμής σε 187 από 272 φοιτητικούς συλλόγους πανελλαδικά:

φοιτητικές εκλογές

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΑΠ: Νίκη της ΔΑΠ στις κάλπες, πρωτιά της ΠΚΣ στη νοθεία

Με καταμετρημένες 89 κάλπες, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ βρίσκεται πολύ κοντά στην 36η συνεχόμενη νίκη της. Συγκεκριμένα, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η παράταξή μας λαμβάνει ποσοστό 48.1% έναντι 28.56% της Πανσπουδαστικής και 4.15% της ΠΑΣΠ. Το Bloco, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, κινείται πολύ χαμηλά, σε ποσοστό που δεν ξεπερνά το 2%.

Ωστόσο, η Πανσπουδαστική επιμένει στην πρακτική των νοθειών και της πλαστογραφίας. Συγκεκριμένα:

Δύο φορές την τελευταία ώρα η Πανσπουδαστική έχει αλλάξει τον αριθμό των συλλόγων που αναγνωρίζει. Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν προσβολή προς τη Δημοκρατία και τη νοημοσύνη των φοιτητών.

Η Πανσπουδαστική επιμένει να αναγνωρίζει την κάλπη – φάντασμα που έστησε μόνη της πριν από μια εβδομάδα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη – και στην οποία δεν πάτησε κανείς. Γιατί το έκανε; Γιατί έβλεπε να έρχεται η σημερινή τεράστια προσέλευση, που θα δώσει μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς προσπαθούν με μαγειρέματα που θα ντρεπόταν και ο Στάλιν να μετρήσουν μόνοι τους τις ψήφους. Φοβούνται κάτι άλλο εκτός από τη βούληση των φοιτητών;

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει κανέναν σύλλογο που δεν πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές νομιμότητας και διαφάνειας. Το ότι τα φερέφωνα του Κουτσούμπα δεν ντρέπονται δεν σημαίνει ότι θα επιβάλουν τη φασιστική τους αντίληψη στη φοιτητική κοινότητα.

Τα αποτελέσματα θα αναρτώνται ανά φοιτητικό σύλλογο στην ιστοσελίδα dap.gr/ekloges/2023/ σε πραγματικό χρόνο, μόλις δημοσιεύονται από τις κατά τόπους ΚΕΦΕ. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα αναγνωρίσει όλα τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει από δημοκρατική διαδικασία των νόμιμων φοιτητικών συλλόγων.
 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πετρελαιο
Πετρέλαιο και πόλεμος: Χρυσές μπίζνες 30 εκατ. δολαρίων την ώρα για τους ενεργειακούς κολοσσούς
Η γεωπολιτική κρίση εκτόξευσε τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών, την ώρα που πολίτες και οικονομίες πληρώνουν ακριβό τίμημα
Πετρέλαιο και πόλεμος: Χρυσές μπίζνες 30 εκατ. δολαρίων την ώρα για τους ενεργειακούς κολοσσούς
Κίνα στη Ζιμπάμπουε
Κίνα: Ανάπτυξη-έκπληξη στο 5% αλλά με «ρωγμές» στο εσωτερικό της οικονομίας
Η ισχυρή επίδοση του πρώτου τριμήνου ξεπερνά τις προβλέψεις, όμως η επιβράδυνση της ζήτησης και οι πιέσεις στην αγορά ακινήτων δημιουργούν νέα...
Κίνα: Ανάπτυξη-έκπληξη στο 5% αλλά με «ρωγμές» στο εσωτερικό της οικονομίας
ψαρια
Το «σκοτεινό ψάρι» της Μεσογείου: Ο διατροφικός θησαυρός με ισχυρά οφέλη για την καρδιά
Η κουτσομούρα στο μικροσκόπιο της επιστήμης – Πλούσια σε ωμέγα-3, πρωτεΐνη και ιχνοστοιχεία, αλλά με εξαρτώμενη από την προέλευση ασφάλεια κατανάλωσης
Το «σκοτεινό ψάρι» της Μεσογείου: Ο διατροφικός θησαυρός με ισχυρά οφέλη για την καρδιά