Λειτουργικές δαπάνες σχολείων - Καταγγελία εκπαιδευτικών: Ποιος Δήμος κωλυσιεργεί σκοπίμως;
Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» για την καθυστέρηση της κάλυψης λειτουργικών δαπανών των σχολείων

Τη δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας κατηγορεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» ότι «κωλυσιεργεί σκοπίμως να αποδώσει τη β΄ δόση για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, γιατί σκοπεύει, εν όψει της κατάργησης των σχολικών επιτροπών στα τέλη Ιουνίου, να παρακρατήσει τη β δόση».

«Μάλιστα η πρόθεσή της αποκαλύφθηκε, αφού έστειλε στους διευθυντές των σχολείων email με το οποίο τους ζητά να ενημερώσουν  μέχρι 23/5 για τα χρέη της σχολικής τους μονάδας» επισημαίνει ο Σύλλογος.

«Εύλογη η ανησυχία των εκπαιδευτικών, αφού τα έξοδα των σχολείων τρέχουν και περιμένουν τα χρήματα από την πενιχρή κρατική χρηματοδότηση για να ανταπεξέλθουν» προσθέτει.

Οι εκπαιδευτικοί του Κερατσινίου και του Περάματος ζητούν να συγκληθεί η πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή και να κατανεμηθούν τα χρήματα χωρίς να παρακρατηθεί ούτε ένα ευρώ από κανένα σχολείο.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης»

ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ Β΄ ΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Το Υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση στις 16/4 έχει κατανείμει σε όλους τους δήμους της χώρας τα αντίστοιχα ποσά για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων. Στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας αντιστοιχούν 185.510 ευρώ.

Ενώ η σχολική χρονιά οδεύει στη λήξη της, η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας κωλυσιεργεί σκοπίμως να αποδώσει τη β΄ δόση, γιατί σκοπεύει, εν όψει της κατάργησης των σχολικών επιτροπών στα τέλη Ιουνίου, να παρακρατήσει τη β δόση.

Μάλιστα η πρόθεσή της αποκαλύφθηκε, αφού έστειλε στους διευθυντές των σχολείων email με το οποίο τους ζητά να ενημερώσουν  μέχρι 23/5 για τα χρέη της σχολικής τους μονάδας.

Εύλογη η ανησυχία των εκπαιδευτικών, αφού τα έξοδα των σχολείων τρέχουν και περιμένουν τα χρήματα από την πενιχρή κρατική χρηματοδότηση για να ανταπεξέλθουν.

Δεν έχει καμιά νομιμοποίηση η δημοτική αρχή να παρακρατήσει χρήματα από τη β δόση, αφού τα χρήματα αυτά θα πρέπει να κατανεμηθούν μέσω των σχολικών επιτροπών ( νομικών προσώπων) όπως γινόταν μέχρι τώρα , οι οποίες εξακολουθούν να είναι σε ισχύ. Μάλιστα, στον Δήμο Περάματος η σύγκληση της σχολικής επιτροπής,που ο σύλλογός μας επίσης συμμετέχει, και του δημοτικού συμβουλίου για την έγκριση της κατανομής ολόκληρης της β δόσης έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Γνωρίζει η δημοτική αρχή πόσο δύσκολα είναι τα οικονομικά των σχολείων, λόγω της συνεχώς μειούμενης κρατικής χρηματοδότησης, που δε φτάνει να καλύψουν και τις ανάγκες των σχολείων σε γραφική ύλη, φωτοτυπικό χαρτί, καθαριστικά, χαρτικά κ.τ.λ. και ταυτόχρονα να αποπληρώνουν τις ΔΕΚΟ. Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που τα σχολεία βάζουν χρήματα για τη συντήρηση και επισκευή των σχολείων από τα χρήματα των λειτουργικών δαπανών όπως αποδεικνύεται και στους απολογισμούς της σχολικής επιτροπής των τελευταίων χρόνων.

Αντί λοιπόν να βιάζεται να παρακρατήσει τα χρήματα των σχολείων, να φροντίσει να αποδώσει έγκαιρα τα χρήματα και να σταθεί με γόνιμο και ουσιαστικό τρόπο δίπλα στα σχολεία. Δεν μπορεί η στάση της να αποτελεί «προπομπό» για την οικονομική δυσπραγία που θα ακολουθήσει με τη διάλυση της σχολικής επιτροπής και τη διαχείριση των χρημάτων από τον Δήμο.

Απαιτούμε:

Εδώ και τώρα να συγκληθεί η πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή και να κατανεμηθούν τα χρήματα χωρίς να παρακρατηθεί ούτε ένα ευρώ από κανένα σχολείο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ
Με χίλια τρέχει ο 2ος Γραπτός ΑΣΕΠ: Ανακοινώθηκε Τράπεζα Θεμάτων
Πιο κοντά ο 2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Ανακοινώθηκε σε ΦΕΚ τράπεζα θεμάτων! Τι αλλάζει στην ύλη - τρέχουν οι διαδικασίες με την...
Με χίλια τρέχει ο 2ος Γραπτός ΑΣΕΠ: Ανακοινώθηκε Τράπεζα Θεμάτων