αναπληρώτρια Κρήτη
neakriti.gr
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει μία αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στην Κρήτη

Τις σοβαρές διακρίσεις που βιώνουν οι αναπληρωτές φέρνει στο φως ακόμα μία περίπτωση εκπαιδευτικού, αυτή τη φορά στην Κρήτη.

Η αναπληρώτρια, όπως υποστηρίζει, έχει μείνει απλήρωτη 2,5 μήνες, κινδυνεύοντας να χάσει ένσημα και προϋπηρεσία, καθώς δεν αναγνωρίζεται η αναρρωτική άδειά της.

Το ατύχημα

Ο λόγος για την αναπληρώτρια φιλόλογο Ειδικής Αγωγής, Μαρία Γεωργαντά, για την οποία ο “Γολγοθάς” ξεκίνησε όταν έπεσε θύμα ατυχήματος στην αυλή σχολείου στο Ηράκλειο, όταν μαθητής την έσπρωξε με δύναμη, βρέθηκε στο έδαφος και υπέστη κάταγμα 1ου οσφυϊκού σπονδύλου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μαρίας Αντωνογιαννάκη, στο neakriti.gr.

Οι επιτροπές όμως από τις οποίες έχει περάσει, όπως ισχυρίζεται, δεν έχουν αναγνωρίσει τη σοβαρότητα της κατάστασής της και δε δέχονται τις αναρρωτικές άδειες που έλαβε. Έτσι, μέσα στην απογοήτευσή της, με τις επιτροπές να απορρίπτουν συνεχώς το αίτημά της, υπογραμμίζοντας πως η νομοθεσία δεν προβλέπει πουθενά το τι μέλλει γενέσθαι με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που απαιτείται να λείψουν από την εργασία τους λόγω ατυχήματος, πήρε την απόφαση να κινηθεί νομικά για να βρει το δίκιο της, αλλά και για να δουν οι αρμόδιοι τι πρέπει να κάνουν με αντίστοιχες περιπτώσεις που μπορεί να συμβούν στο μέλλον.

«Πονούσα πάρα πολύ. Αρχικά σε κρατικό νοσοκομείο μού έκαναν ακτινογραφία μόνο στη λεκάνη. Μου είπαν ότι δεν έχω κάτι σοβαρό. Μου έκαναν παυσίπονη ένεση και γύρισα σπίτι. Ο πόνος όμως χειροτέρευε και γινόταν ανυπόφορος. Απευθύνθηκα σε ιδιώτη ιατρό. Εκεί διαγνώσθηκε το κάταγμα και μου χορηγήθηκε η πρώτη δεκαπενθήμερη αναρρωτική άδεια. Ο πόνος όμως συνεχιζόταν, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να εργαστώ. Έπρεπε να μείνω καθηλωμένη στο κρεβάτι, σύμφωνα με τους γιατρούς. Όμως δε νοσηλεύτηκα και αυτό ήταν το μεγάλο λάθος», λέει η κ. Γεωργαντά. 

Γιατρός μάλιστα, όπως τονίζει, της είχε πως, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, θα έπρεπε να μείνει εκτός εργασίας για τουλάχιστον 6 μήνες, να νοσηλευτεί και να βάλει και κηδεμόνα για την προστασία της σπονδυλικής της στήλης. Κάτι που όμως επίσης δεν έγινε καθώς, όπως λέει, «ήθελα να επιστρέψω στην εργασία μου παρά τους πόνους που είχα».

Η αναρρωτική

Η ίδια, ωστόσο, δίνει και μια άλλη διάσταση σχετικά με το τι συμβαίνει με τις αναρρωτικές άδειες καθώς, όπως τονίζει, «αυτή τη στιγμή έχουν εγκριθεί μόνο οι πρώτες 14 μέρες της δεκαπενθήμερης άδειας που έλαβε. Μου είπαν πως, αν τυχόν έπαιρνα έγκριση και για την επόμενη δεκαπενθήμερη άδεια, αν υπάρχει κενό διάστημα μίας ημέρας ουσιαστικά σε απορρίπτει το σύστημα και δεν πληρώνεσαι για καμία από τις άδειες. Η άδεια απορρίφθηκε. Έχω κάνει ένσταση και περιμένω να περάσω από επιτροπή, ενώ για την 3η άδεια δε με έχουν καλέσει ακόμα», με την επιτροπή όμως, όπως λέει, να μη δέχεται τον όρο “κάταγμα” καθώς δεν αναφέρεται στην αξονική τομογραφία, παρά μόνο στις ιατρικές γνωματεύσεις, η κ. Γεωργαντά ξέρει ότι δε θα μπορέσει ποτέ να δικαιωθεί. 

«Προσπαθούν δηλαδή να μου πουν ότι δύο μήνες δεν είχα λόγο που ήμουν στο κρεβάτι και δεν μπορούσα να εργαστώ. Ότι χωρίς λόγο έχω χάσει την προϋπηρεσία μου και δεν πληρωνόμουν. Με τούτα και μ’ εκείνα με οδηγούν στο να κινηθώ νομικά. Δεν έκανα μήνυση στην οικογένεια του παιδιού που με έσπρωξε και τραυματίστηκα. Ταλαιπωρήθηκα τόσο καιρό και θα πρέπει να παλεύω για να αποδείξω το δίκιο μου;», λέει απελπισμένη, σημειώνοντας πως τελικά στην Ελλάδα δεν υπάρχει κράτος πρόνοιας και αυτό φάνηκε και για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, με την ίδια σε όποια υπηρεσία και αν απευθύνθηκε να ήρθε αντιμέτωπη με ένα τοίχος, μια αδιαφορία και καμία συμπόνοια απέναντι στο πρόβλημά της.

Πηγή: neakriti.gr, Αντωνογιαννάκη Μαρία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φρούτα
Έρευνα: Αυτό το φρούτο είναι ο «βασιλιάς» στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και απώλειας βάρους
Το Νο1 φρούτο για την πρόληψη της οστεοπόρωσης που μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με μελέτη
Έρευνα: Αυτό το φρούτο είναι ο «βασιλιάς» στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και απώλειας βάρους