καταληψη νομικής
Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο είναι η συμπύκνωση μιας σύνθετης σχέσης μεταξύ ανθρώπων και ιδεών, ανθρωπισμού και επιστήμης, και γι' αυτό θα βρίσκεται πάντα στις επάλξεις του κάθε δίκαιου αγώνα

Αλληλέγγυα στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για το Παλαιστινιακό, δηλώνει η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών και σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη χθεσινή αστυνομική παρέμβαση στη Νομική σχολή του ΕΚΠΑκαταδικάζει απερίφραστα την ποινικοποίηση της πολιτικής διαμαρτυρίας που θέλει να εμπεδώσει στον δημόσιο χώρο η Κυβέρνηση της ΝΔ.

«Απέναντι στο έγκλημα που συντελείται είναι λογικό και επιτακτικό να ορθώνουν το ανάστημά τους οι νέοι και νέες της Δύσης, οι οποίοι γαλουχήθηκαν εντός των πανεπιστημιακών τους ιδρυμάτων κατά της φίμωσης του λόγου, των γενοκτονιών και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι νέοι με τις μαζικές διαμαρτυρίες τους κατά της αδικίας και της σφαγής ενός ολόκληρου λαού, μετατρέπουν τα πανεπιστήμιά τους σε χώρους μαζικής διαμαρτυρίας για το μείζον ηθικό ζήτημα της ανθρωπότητας που συνοψίζεται στα θεμελιώδη ερωτήματα: Ειρήνη ή Πόλεμος; Πολιτισμός ή Βαρβαρότητα; Ζωή ή Θάνατος.», τονίζει η παράταξη.

Ολη η ανακοίνωση της Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών

Το κίνημα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό φουντώνει στα πανεπιστήμια της Δύσης, αφυπνίζοντας στο πέρασμά του τις ανθρώπινες συνειδήσεις απέναντι στο έγκλημα που συντελείται από την πολεμική κρατική μηχανή του Ισραήλ.

Οι δεκάδες χιλιάδες των νεκρών αμάχων, παιδιών και γιατρών, η καταστροφή κτιρίων, νοσοκομείων και υποδομών, η ισοπέδωση μιας ολόκληρης περιοχής του πλανήτη έχει ως μοναδικό σκοπό την εξάλειψη κάθε παλαιστινιακής παρουσίας στη Γάζα.

Απέναντι στο έγκλημα που συντελείται είναι λογικό και επιτακτικό να ορθώνουν το ανάστημά τους οι νέοι και νέες της Δύσης, οι οποίοι γαλουχήθηκαν εντός των πανεπιστημιακών τους ιδρυμάτων κατά της φίμωσης του λόγου, των γενοκτονιών και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι νέοι με τις μαζικές διαμαρτυρίες τους κατά της αδικίας και της σφαγής ενός ολόκληρου λαού, μετατρέπουν τα πανεπιστήμιά τους σε χώρους μαζικής διαμαρτυρίας για το μείζον ηθικό ζήτημα της ανθρωπότητας που συνοψίζεται στα θεμελιώδη ερωτήματα: Ειρήνη ή Πόλεμος; Πολιτισμός ή Βαρβαρότητα; Ζωή ή Θάνατος.

Το κίνημα που σαρώνει διαδοχικά τα πανεπιστήμια της Ευρώπης και των Η.Π.Α. αιφνιδίασε τις κυβερνήσεις και τις πανεπιστημιακές αρχές, οι οποίες αναγκάστηκαν στην πλειοψηφία τους να αντιδράσουν (ως μη όφειλαν) με βία και καταστολή. Ωστόσο, η βία και η καταστολή αντί να εξασθενεί, ενδυναμώνει και εμψυχώνει τις νεολαίες της Δύσης και τις οπλίζει με σθένος και αποφασιστικότητα για κλιμάκωση των διαμαρτυριών απέναντι στο έγκλημα που διαπράττεται στη Γάζα.

Στο πλαίσιο αυτό, η χθεσινή (14-5-24) αστυνομική επιχείρηση διάλυσης της κατάληψης στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ, ως ύστατη φωνή ανθρώπινης διαμαρτυρίας υπέρ της προάσπισης των Παλαιστινίων και πριν αυτή καλά-καλά κλείσει το πρώτο της 24ωρο, δείχνει ότι στην Ελλάδα των ιδιωτικών κολεγίων, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της ολοένα και δυσκολότερης πρόσβασης των νέων της χώρας στη δημόσια εκπαίδευση, η φοιτητική διαμαρτυρία αποκρούεται σκληρά και ανελέητα στο δόγμα της εμπέδωσης μιας πρωτόγνωρης αυταρχικότητας για τα ακαδημαϊκά ήθη της μεταπολίτευσης.

Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών διακηρύσσει για μία ακόμα φορά ότι στέκεται αλληλέγγυα στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για το Παλαιστινιακό, αγωνιά για το μέλλον και των δύο λαών, Παλαιστινίων και Ισραηλινών, και καταδικάζει απερίφραστα την ποινικοποίηση της πολιτικής διαμαρτυρίας που θέλει να εμπεδώσει στον δημόσιο χώρο η Κυβέρνηση της ΝΔ.

Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο είναι η συμπύκνωση μιας σύνθετης σχέσης μεταξύ ανθρώπων και ιδεών, ανθρωπισμού και επιστήμης, και γι' αυτό θα βρίσκεται πάντα στις επάλξεις του κάθε δίκαιου αγώνα, όπου κι αν αυτός διεξάγεται, υπενθυμίζοντας το διαχρονικά θεμελιώδες ερώτημα: Ειρήνη ή Πόλεμος; Πολιτισμός ή Βαρβαρότητα; Ζωή ή Θάνατος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

w16-70446foithtikesekloges.jpg
Φοιτητικές εκλογές 2024: Καταγγελία Πανσπουδαστικής κατά ΔΑΠ για σχέδιο αλλοίωσης του αποτελέσματος
Πανσπουδαστική: Οι φοιτητές με τη μαζική τους συμμετοχή θα υπερασπιστούν τις συλλογικές δημοκρατικές τους διαδικασίες και τους συλλόγους τους!
Φοιτητικές εκλογές 2024: Καταγγελία Πανσπουδαστικής κατά ΔΑΠ για σχέδιο αλλοίωσης του αποτελέσματος
klopi_1.jpg
Απίστευτο: Παρακολουθούσε σε ζωντανή μετάδοση τους κλέφτες να κάνουν πλιάτσικο στο σπίτι του
Ο ιδιοκτήτης έλειπε στο εξοχικό του - Απίστευτο περιστατικό στη Νίκαια
Απίστευτο: Παρακολουθούσε σε ζωντανή μετάδοση τους κλέφτες να κάνουν πλιάτσικο στο σπίτι του
nosokomeio-paidwn
Παρβοϊός: Δραματική αύξηση στα περιστατικά σοβαρών λοιμώξεων -Ποια συμπτώματα πρέπει να προσέχετε
Παρβοϊός: Επτά ερωτήσεις και απαντήσεις από την Ελληνική Εταιρία Λοιμώξεων
Παρβοϊός: Δραματική αύξηση στα περιστατικά σοβαρών λοιμώξεων -Ποια συμπτώματα πρέπει να προσέχετε
EKPA
ΕΚΠΑ: Κονδύλι 1.128.954 € για αποκατάσταση φθορών και αύξηση μέτρων ασφαλείας των κτηρίων
Προβλέπεται η αύξηση των μέτρων ασφαλείας των κτηρίων με την τοποθέτηση θυρών ασφαλείας, κιγκλιδωμάτων συναγερμών και την βελτίωση του φωτισμού...
ΕΚΠΑ: Κονδύλι 1.128.954 € για αποκατάσταση φθορών και αύξηση μέτρων ασφαλείας των κτηρίων