ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
«Το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να έχει ήδη εξασφαλίσει τον αριθμό μόνιμων διορισμών που αφορούν στην εκπαίδευση και να είναι όλα έτοιμα, εν αναμονή των οριστικών πινάκων, ειδικά τη στιγμή που και ο αριθμός των κενών μετά τις μετατάξεις έχει δημοσιοποιηθεί»

Για ανησυχητική καθυστέρηση στη διαδικασία σχετικά με τους μόνιμους διορισμούς του ερχόμενου σχολικού έτους κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) ο οποίος επικοινώνησε με τα αρμόδια τμήματα του ΥΠΑΙΘΑ, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε εν αναμονή της έκδοσης των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το σύνολο των ενστάσεων, ενώ δεν έχει εκκινήσει καμία διαδικασία δέσμευσης πιστώσεων, συνεννόησης με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, καθορισμού αριθμού μόνιμων διορισμών, κατανομή ανά κλάδο κλπ.

Ο ΠΑΣΑΔ χαρακτηρίζει ανησυχητική την καθυστέρηση και ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να κινητοποιηθεί και να αντιληφθεί το πολιτικό κόστος της επισφάλειας των εκπαιδευτικών, αλλά και των συνεπειών που έχει για την ομαλή λειτουργία των σχολείων της χώρας η καθυστέρηση των διορισμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΔ

Ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου ενημερωθήκαμε ότι δεν έχει προχωρήσει (προς το παρόν) καμία διαδικασία σχετικά με μόνιμους διορισμούς. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε εν αναμονή της έκδοσης των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το σύνολο των ενστάσεων.

Δεν έχει εκκινήσει καμία διαδικασία δέσμευσης πιστώσεων, συνεννόησης με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, καθορισμού αριθμού μόνιμων διορισμών, κατανομή ανά κλάδο κλπ. Οποιαδήποτε σχετική "πληροφορία" δημοσιεύεται, προέρχεται από διαρροές με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την αξιοπιστία της.

Η καθυστέρηση είναι ανησυχητική, αφού όλη η διαδικασία βρίσκεται ακόμη στον αέρα με τον κίνδυνο να παραμείνει στα λόγια, ενώ πέρυσι, την ίδια εποχή, είχε ήδη δημοσιευθεί το ΦΕΚ για την πρόσκληση δήλωσης περιοχών προτίμησης για τους μόνιμους διορισμούς.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι το σχέδιο μείωσης του ποσοστού των αναπληρωτών στην εκπαίδευση, αν υπάρχει, παραμένει θολό και ασαφές. Εικάζουμε ότι, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, αυξάνεται η πιθανότητα να έχουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Ευελπιστούμε το σχέδιο αυτό να περιλαμβάνει σοβαρή επένδυση στο δημόσιο σχολείο και στο προσωπικό που το στελεχώνει και όχι αλχημείες αναφορικά με τη διευθέτηση κενών και εργασιακών καθηκόντων.

Σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να έχει ήδη εξασφαλίσει τον αριθμό μόνιμων διορισμών που αφορούν στην εκπαίδευση και να είναι όλα έτοιμα, εν αναμονή των οριστικών πινάκων, ειδικά τη στιγμή που και ο αριθμός των κενών μετά τις μετατάξεις έχει δημοσιοποιηθεί και είναι γνωστές οι κενές οργανικές θέσεις.

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο των δασκάλων ΠΕ70, τα κενά όπως προέκυψαν από την εγκύκλιο των μετατάξεων είναι 2230. Ως ΠΑΣΑΔ διεκδικούμε την πλήρη κάλυψη όλων των οργανικών κενών του κλάδου μας, αλλά και όλων των κλάδων που απασχολούνται στη δημόσια εκπαίδευση σε κάθε βαθμίδα και κάθε ειδικότητα.

Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία να κινητοποιηθεί και να αντιληφθεί το πολιτικό κόστος της επισφάλειας των εκπαιδευτικών, αλλά και των συνεπειών που έχει για την ομαλή λειτουργία των σχολείων της χώρας η καθυστέρηση των διορισμών.

Όλα αυτά αναμένουμε ότι θα ξεκαθαριστούν σύντομα στη συνάντηση που έχουμε ήδη αιτηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Κατσαρό.

Οι διορισμοί δεν είναι και δεν θα πρέπει να είναι προεκλογικές παροχές. Οι διορισμοί αποτελούν ΑΝΑΓΚΗ.

ΠΑΣΑΔ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

w16-70446foithtikesekloges.jpg
Φοιτητικές εκλογές 2024: Καταγγελία Πανσπουδαστικής κατά ΔΑΠ για σχέδιο αλλοίωσης του αποτελέσματος
Πανσπουδαστική: Οι φοιτητές με τη μαζική τους συμμετοχή θα υπερασπιστούν τις συλλογικές δημοκρατικές τους διαδικασίες και τους συλλόγους τους!
Φοιτητικές εκλογές 2024: Καταγγελία Πανσπουδαστικής κατά ΔΑΠ για σχέδιο αλλοίωσης του αποτελέσματος