ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Απέραντη λύπη για τον αναπάντεχο χαμό - Ο Γιάννης Νικολακόπουλος άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό

Έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος καθηγητής, μαχητικός αγωνιστής του εκπαιδευτικού κινήματος, αδιάλλακτος με τις απόψεις και διαλλακτικός με τους ανθρώπους, πιστός στην ουσία ενός επαναστατικού ουμανισμού.

Αποχαιρετισμός στο Γιάννη Νικολακόπουλο

Από χθες ο Γιάννης δεν είναι μαζί μας. Θα μείνει στην μνήμη μας σαν ένας ευαίσθητος , σεμνός και ανιδιοτελής άνθρωπος. Βαθιά πεισμένος για μία άλλης μορφής οργάνωση της κοινωνίας, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.  Με πλήρη συνείδηση για την ανάγκη επαναδιατύπωσης του θεωρητικού και προγραμματικού λόγου της Αριστεράς ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ιστορικό της ρόλο, σε μία εποχή μετάβασης όπως αυτή που ζούμε.

Ο Γιάννης ήταν ένας κανονικός άνθρωπος, συμπονετικός, αλληλέγγυος, ειλικρινής. ‘Όπως πρέπει να είναι οι άνθρωποι δηλαδή και όχι θηρία, όπως μας κάνει το ζοφερό κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον που ζούμε.

Συνέδεσε το όνομα του με κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ που άφησαν εποχή για την διάρκεια, την μαχητικότητα και την μαζικότητα τους. Παρών πάντα στους πολιτικούς αγώνες, χωρίς ποτέ να διεκδικήσει θέσεις και ρόλους.

Όταν χρειάστηκε να υπερασπιστεί τις πολιτικές του απόψεις, σε κορυφαία ζητήματα, το έκανε με συνέπεια και αξιοπρέπεια θεωρώντας ότι το δικαίωμα  στην διαφωνία είναι αδιαπραγμάτευτο. Όπως έγραψε ο φίλος του Αλέκος Αναγνωστάκης ήταν «αδιάλλακτος με τις απόψεις και διαλλακτικός με τους ανθρώπους».

Καλό σου ταξίδι φίλε.

ΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ

Οι εκπαιδευτικοί της Κέρκυρας αποχαιρετούν το Γιάννη Νικολακόπουλο

Στις 7 του Μάη έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής εκπαιδευτικός Γιάννης Νικολακόπουλος.

Υπήρξε μαχητικός δάσκαλος, οργανικός διανοούμενος ταγμένος στη μόρφωση των παιδιών  της εργατικής τάξης και στην υπεράσπιση των συμφερόντων της εκπαιδευτικής κοινότητας και του δημόσιου σχολείου. Ως μέλος του προεδρείου της ΟΛΜΕ, είχε καθοριστική συμβολή στην οργάνωση και στη μαζικοποίηση ιστορικών απεργιών του κλάδου μας (1988, 1990, 1990 -91). Ως επιστήμονας – φυσικός, διακρίθηκε για την επιστημονική του κατάρτιση που έθεσε μέχρι του αδόκητου βιολογικού του τέλους στην υπηρεσία της εργατικής τάξης.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας τον αποχαιρετά με σεβασμό και εκφράζει τα ολόθερμα συλλυπητήριά της στη συντοπίτισσά μας σύντροφό του – επίσης αγωνίστρια εκπαιδευτικό – Άσπα Μεταλληνού και στην κόρη του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα