ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Απέραντη λύπη για τον αναπάντεχο χαμό - Ο Γιάννης Νικολακόπουλος άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό

Έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος καθηγητής, μαχητικός αγωνιστής του εκπαιδευτικού κινήματος, αδιάλλακτος με τις απόψεις και διαλλακτικός με τους ανθρώπους, πιστός στην ουσία ενός επαναστατικού ουμανισμού.

Αποχαιρετισμός στο Γιάννη Νικολακόπουλο

Από χθες ο Γιάννης δεν είναι μαζί μας. Θα μείνει στην μνήμη μας σαν ένας ευαίσθητος , σεμνός και ανιδιοτελής άνθρωπος. Βαθιά πεισμένος για μία άλλης μορφής οργάνωση της κοινωνίας, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.  Με πλήρη συνείδηση για την ανάγκη επαναδιατύπωσης του θεωρητικού και προγραμματικού λόγου της Αριστεράς ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ιστορικό της ρόλο, σε μία εποχή μετάβασης όπως αυτή που ζούμε.

Ο Γιάννης ήταν ένας κανονικός άνθρωπος, συμπονετικός, αλληλέγγυος, ειλικρινής. ‘Όπως πρέπει να είναι οι άνθρωποι δηλαδή και όχι θηρία, όπως μας κάνει το ζοφερό κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον που ζούμε.

Συνέδεσε το όνομα του με κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ που άφησαν εποχή για την διάρκεια, την μαχητικότητα και την μαζικότητα τους. Παρών πάντα στους πολιτικούς αγώνες, χωρίς ποτέ να διεκδικήσει θέσεις και ρόλους.

Όταν χρειάστηκε να υπερασπιστεί τις πολιτικές του απόψεις, σε κορυφαία ζητήματα, το έκανε με συνέπεια και αξιοπρέπεια θεωρώντας ότι το δικαίωμα  στην διαφωνία είναι αδιαπραγμάτευτο. Όπως έγραψε ο φίλος του Αλέκος Αναγνωστάκης ήταν «αδιάλλακτος με τις απόψεις και διαλλακτικός με τους ανθρώπους».

Καλό σου ταξίδι φίλε.

ΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ

Οι εκπαιδευτικοί της Κέρκυρας αποχαιρετούν το Γιάννη Νικολακόπουλο

Στις 7 του Μάη έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής εκπαιδευτικός Γιάννης Νικολακόπουλος.

Υπήρξε μαχητικός δάσκαλος, οργανικός διανοούμενος ταγμένος στη μόρφωση των παιδιών  της εργατικής τάξης και στην υπεράσπιση των συμφερόντων της εκπαιδευτικής κοινότητας και του δημόσιου σχολείου. Ως μέλος του προεδρείου της ΟΛΜΕ, είχε καθοριστική συμβολή στην οργάνωση και στη μαζικοποίηση ιστορικών απεργιών του κλάδου μας (1988, 1990, 1990 -91). Ως επιστήμονας – φυσικός, διακρίθηκε για την επιστημονική του κατάρτιση που έθεσε μέχρι του αδόκητου βιολογικού του τέλους στην υπηρεσία της εργατικής τάξης.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας τον αποχαιρετά με σεβασμό και εκφράζει τα ολόθερμα συλλυπητήριά της στη συντοπίτισσά μας σύντροφό του – επίσης αγωνίστρια εκπαιδευτικό – Άσπα Μεταλληνού και στην κόρη του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Κρίση στην ΑΣΚΤ: Καταγγελίες για «διοικητικό αυταρχισμό», απευθείας αναθέσεις και υγειονομικούς κινδύνους
«Βαρύ» υπόμνημα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών προς τη Σοφία Ζαχαράκη
Κρίση στην ΑΣΚΤ: Καταγγελίες για «διοικητικό αυταρχισμό», απευθείας αναθέσεις και υγειονομικούς κινδύνους
Έλενα Ακρίτα
Έλενα Ακρίτα: Πυρά κατά του Θάνου Πλεύρη για τον όρο «λαθρομετανάστης»
«Όταν η διαφορετικότητα ποινικοποιείται, τότε μιλάμε για συστηματική βία» σημειώνει η Τομεάρχη Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ
Έλενα Ακρίτα: Πυρά κατά του Θάνου Πλεύρη για τον όρο «λαθρομετανάστης»
Μπακαλιάρος σκορδαλιά
Σκορδαλιά «αφρός»: Η τέλεια συνταγή για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου μετά την παρέλαση
Σκορδαλιά «αφρός» για την 25η Μαρτίου: Το έξυπνο κόλπο για να μην σας «κάψει» το σκόρδο
Σκορδαλιά «αφρός»: Η τέλεια συνταγή για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου μετά την παρέλαση
2ου ΓΕΛ Αλιβερίου
Συνάντηση της ομάδας eTwinning του 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου με δύο εταιρικά σχολεία στη Ν. Ιταλία
Το 2ο ΓΕΛ Αλιβερίου «ενώνει» την Εύβοια με τη Νάπολη μέσω eTwinning – Ένα ταξίδι στις κοινές ρίζες, την ισότητα των φύλων και την ιστορία των αρχαίων...
Συνάντηση της ομάδας eTwinning του 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου με δύο εταιρικά σχολεία στη Ν. Ιταλία