καθηγητης
Τιμήθηκε με το «Βραβείο Καλύτερης Εργασίας»

Ο Καθηγητής Ευριπίδης Πετράκης της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης τιμήθηκε με το "Βραβείο Καλύτερης Εργασίας - Βest paper award" στο 38th International Conference on Advanced Information Networking and Applications (AINA-2024), που πραγματοποιήθηκε στο Kitakyushu της Ιαπωνίας από 17 έως 19 Απριλίου 2024, για την εργασία με τίτλο "DeFog: Adaptive Microservice Scheduling on Kubernetes Clusters in Cloud-Fog-Edge Infrastructures" με συγγραφείς τον Αθανάσιο Προύντζο (απόφοιτο της Σχολής HMMY) και τον Καθ. Ευριπίδη Πετράκη.

Η εργασία έγινε αποδεκτή μετά από κρίση πλήρους άρθρου. Το συνέδριο ΑΙΝΑ είναι διεθνές συνέδριο Πληροφορικής με περισσότερες από 900 υποβαλλόμενες εργασίες ετησίως, από τις οποίες γίνονται αποδεκτές μόνο το 25% αυτών. Κατατάσσεται με βάση τα διεθνή συστήματα αξιολόγησης στην κατηγορία A2, δηλαδή ανάμεσα στα καλύτερα συνέδρια διεθνώς.

Παράλληλα, ο Καθηγητής Ευριπίδης Πετράκης έλαβε Εύφημο Μνεία για την πολυετή συνεισφορά του ως Γενικός Αντιπρόεδρος του Συνεδρίου (General Co-Chair).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λιάνη
Δ. Λιάνη Παπανδρέου για Αναστασία Αθήνη: «Στο πνευματικό επίπεδο έχω συγχωρήσει, στο πολιτικό όχι»
Η αντίδρασή της για τον θάνατο της Αναστασίας Αθήνη και η ενόχληση για την αναπαραγωγή του επεισοδίου του παρελθόντος
Δ. Λιάνη Παπανδρέου για Αναστασία Αθήνη: «Στο πνευματικό επίπεδο έχω συγχωρήσει, στο πολιτικό όχι»