πατρων
«Οι Πρέσβεις και η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την ακαδημαϊκή δραστηριότητα και την καινοτόμο έρευνα που διεξάγεται στο Ίδρυμα»

Το Πολυτεχνείο Κρήτης επισκέφθηκαν 19 Πρέσβεις κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, με πρωτοβουλία του Πρέσβη του Βελγίου, κ. Marc Calcoen, στο πλαίσιο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία ασκεί το Βέλγιο κατά το παρόν χρονικό διάστημα.

Τους Πρέσβεις Γερμανίας, Αυστρίας, Βελγίου, Βουλγαρίας, Κροατίας, Κύπρου, Δανίας, Εσθονίας, Ιρλανδίας, Λετονίας Λουξεμβούργου, Ολλανδίας, Πολωνίας, Πορτογαλίας, Ρουμανίας, Σλοβακίας, Σλοβενίας, Σουηδίας, Νορβηγίας και την επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα υποδέχθηκαν στο Πολυτεχνείο Κρήτης η Κοσμήτορας της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά και ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωδαισίας και Γεωπληροφορικής της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Καθηγητής Στυλιανός Μερτίκας.

πατρων

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά έκανε μια συνοπτική παρουσίαση του Πολυτεχνείου Κρήτης και ενημέρωσε τους Πρέσβεις για τις σπουδές και την έρευνα που διεξάγεται στο Ίδρυμα.

Η κ. Κολοκοτσά τονίζοντας τα πεδία έρευνας και την καινοτομία του Ιδρύματος σε τεχνολογικά αντικείμενα αιχμής ανέφερε τις συνεργασίες του Πολυτεχνείου Κρήτης με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα των χωρών προέλευσης των 19 Πρέσβεων. Επιπλέον, επισήμανε τη σημασία των συνεργιών για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, καθώς επίσης και τη διεθνή αναγνώριση και τα επιτεύγματα του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ο Καθηγητής Στυλιανός Μερτίκας παρουσίασε στους Πρέσβεις το εμβληματικό έργο του Εργαστηρίου Γεωδαισίας και Γεωπληροφορικής που διευθύνει, με τις «Μόνιμες Εγκαταστάσεις Εδάφους για Βαθμονόμηση Δορυφόρων Αλτιμετρίας (Permanent Facility for Altimetry Calibration) της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) στη Δυτική Κρήτη και στη Γαύδο». Σε αυτές τις εγκαταστάσεις εδάφους λειτουργούν μοναδικά στον κόσμο όργανα και εξοπλισμός που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος και το Πολυτεχνείο Κρήτης. Στόχο έχουν να διαφυλάξουν την διαχρονική αξιοπιστία, συνοχή, και το αδιάσειστο της παρατήρησηs της κλιματικής αλλαγής με δορυφόρους. Αποτελούν αναπόσπαστη υποδομή εδάφους στην λειτουργία των δορυφόρων αλτιμετρίας. Χρησιμοποιούνται όχι μόνον από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, αλλά και από τα κέντρα διαστημικών ερευνών της Αμερικής (NASA, Jet Propulsion Laboratory), της Γαλλίας (CNES), της Ινδίας (ISRO) και της Κίνας (NSOAS). Εδώ και 30 έτη, οι δορυφόροι αυτοί μετρούν την αύξηση στη στάθμη της θάλασσας και την κλιματική αλλαγή.

Οι Πρέσβεις και η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα που επισκέφθηκαν το Πολυτεχνείο Κρήτης εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την ακαδημαϊκή δραστηριότητα και την καινοτόμο έρευνα που διεξάγεται στο Ίδρυμα.

πατρων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kriti
Χανιά: Ο Κρητικός που σκότωσε Γερμανό αλεξιπτωτιστή με μια πέτρα και ο θρυλικός πίνακας στον Γαλατά
Δεν έγινε ποτέ ξανά στην Ευρώπη ένας άοπλος ή άθλια εξοπλισμένος λαός, να πολεμήσει άρτια εξοπλισμένους και εκπαιδευμένους στρατιώτες…
Χανιά: Ο Κρητικός που σκότωσε Γερμανό αλεξιπτωτιστή με μια πέτρα και ο θρυλικός πίνακας στον Γαλατά
sxol_eksoterikou.jpg
Γκουδούλας : Στον... «αέρα» σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο
H υπόθεση αυτή αφορά κοντά  στους 900 μαθητές- Ελληνόπουλα - Τι δήλωσε ο καθηγητής – ερευνητής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Θωμάς Γκουδούλας
Γκουδούλας : Στον... «αέρα» σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο
μπούλινγκ
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
Πρόσκληση σε Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού από τη Δ.Π.Ε. Αν....
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
ypoyrgeiopaidias_aftodioikisi_9.jpg
Πρότυπα Σχολεία: Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα λάθη και τις αστοχίες στις εξετάσεις
Διευκρινίσεις σχετικά με τα θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Εκκλησιαστικά Γυμνάσια
Πρότυπα Σχολεία: Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα λάθη και τις αστοχίες στις εξετάσεις