Κινητοποιήσεις
Menelaos Myrillas / SOOC
Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου σχετικά με την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που έχουν τοποθετηθεί στο Περιστέρι, δίπλα σε σχολείο.

Έντονη είναι η αντίδραση αρκετών Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς όπως υποστηρίζεται «συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός πυκνοκατοικημένων περιοχών, ακόμα και κοντά σε σχολεία και Νηπιαγωγεία, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και ιδιαίτερα των παιδιών».

Η Ένωση καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα την άμεση απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη, 30/04/24, 5μμ στην αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοσθένους 11 και Παρασκευοπούλου).

Η ανακοίνωση

«Το τελευταίο διάστημα «ξεφυτρώνουν» σαν τα μανιτάρια κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Περιστέρι δίπλα σε σχολεία (Συγκρότημα σχολείων Χωράφας, Λόφος Αξιωματικών, Μπουρνάζι), γεγονός που έχει κινητοποιήσει αρκετούς Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά και από τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, ότι συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός πυκνοκατοικημένων περιοχών, ακόμα και κοντά σε σχολεία και Νηπιαγωγεία, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και ιδιαίτερα των παιδιών.

Το μοναδικό κριτήριο για την εγκατάστασή τους αποτελεί η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εταιρειών τηλεπικοινωνιών για επέκταση των δικτύων τους, ώστε να εξασφαλίζουν ολοένα και μεγαλύτερης κερδοφορίας, αδιαφορώντας για τα όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Η Δημοτική αρχή της πόλης μας δηλώνει πίστη στους νόμους, οι οποίοι είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα των εταιριών κινητής τηλεφωνία, με αποτέλεσμα “να νίπτει τας χείρας της” και να αφήνει τις κεραίες να δεσπόζουν λίγα μέτρα μόνο μακριά από τα σχολεία και κατ’ επέκταση τα παιδιά μας.

Για εμάς υπέρτατος νόμος είναι η διαφύλαξη της υγείας των παιδιών μας την οποία θα υπερασπιστούμε.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα την άμεση απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη, 30/04/24, 5μμ στην αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοσθένους 11 και Παρασκευοπούλου).»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στην Κέρκυρα
Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων: Δεν θα υλοποιηθεί καμία απόφαση συγχώνευσης τμημάτων μέχρι την επανεξέταση όλων των περιπτώσεων
Μαζική διαμαρτυρία στην Κέρκυρα κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων – Δέσμευση για «πάγωμα» των αποφάσεων από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης
Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων: Δεν θα υλοποιηθεί καμία απόφαση συγχώνευσης τμημάτων μέχρι την επανεξέταση όλων των περιπτώσεων
σεβιτανιδειος
Εκπαιδευτικοί Σιβιτανιδείου Σχολής: Καταγγελία για έλλειψη φύλαξης και αδιαφορία της διοίκησης
Νέο περιστατικό βίας στη Σιβιτανίδειο: Εξωσχολικός επιτέθηκε σε διευθύντρια και εκπαιδευτικό – Καταγγελία για έλλειψη φύλαξης και αδιαφορία της...
Εκπαιδευτικοί Σιβιτανιδείου Σχολής: Καταγγελία για έλλειψη φύλαξης και αδιαφορία της διοίκησης
Διονύσης Σαββόπουλος - Μίκης Θεοδωράκης
Μίκης Θεοδωράκης: Το άγνωστο τραγούδι που έγραψε για τον βασανισμένο από τη χούντα, Διονύση Σαββόπουλο
Το άγνωστο τραγούδι που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης για τον βασανισμένο από τη χούντα, Διονύση Σαββόπουλο
Μίκης Θεοδωράκης: Το άγνωστο τραγούδι που έγραψε για τον βασανισμένο από τη χούντα, Διονύση Σαββόπουλο
lawyer_dikigoroi.jpg
Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Δικαιώθηκαν οι εκπαιδευτικοί του 2020 - Δικαστική απόφαση επιβάλλει μονιμοποίηση
Νίκη για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς: Δικαστική απόφαση επιβάλλει μονιμοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Δικαιώθηκαν οι εκπαιδευτικοί του 2020 - Δικαστική απόφαση επιβάλλει μονιμοποίηση