σχολή κινηματογράφου
Οκτώ εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών

Το Υπουργείο Πολιτισμού αναθέτει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών και τον καθορισμό των αναγκαίων υποδομών για την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων. Τη σχετική σύμβαση υπέγραψαν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Υάκινθος.

Αναλυτικά

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανάθεσε το Υπουργείο Πολιτισμού την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών και τον καθορισμό των αναγκαίων υποδομών για την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων την η οποία έχει προαναγγελθεί στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής για την ενίσχυση του κινηματογραφικού και οπτικοακουστικού τομέα. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη ανάμεσα στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Υάκινθο.

Η ίδρυση και η λειτουργία της νέας Σχολής, έργο προϋπολογισμού 260.000 ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί το Ταμείο Ανάκαμψης, αποσκοπούν στην κατάρτιση τεχνικών κινηματογράφου και οπτικοακουστικών μέσων υψηλής εξειδίκευσης, ώστε να μπορούν ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση, τόσο της εγχώριας οπτικοακουστικής παραγωγής όσο και για διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές.

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης είναι να διαμορφωθούν οκτώ εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών, με έμφαση σε νέες δεξιότητες, που θα αποτελέσουν τον κορμό της παρεχόμενης εκπαίδευσης από την Σχολή και να περιγραφούν οι αναγκαίες κτηριακές υποδομές, σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες, για την εγκατάσταση της Σχολής.

Η υλοποίηση του έργου ανατίθεται σε ερευνητική ομάδα καθηγητών/τριών, που θεραπεύουν συναφή γνωστικά αντικείμενα σε ΑΕΙ της Ελλάδας, αλλά και σε αντίστοιχες σχολές εγνωσμένου κύρους του εξωτερικού, καθώς και με τη συμμετοχή επαγγελματιών της εκάστοτε ειδικότητας που χαίρουν ευρείας αναγνώρισης από τον κόσμο της εγχώριας αγοράς.

Η σύνταξη κάθε προγράμματος σπουδών ανατίθεται σε τετραμελή επιτροπή, υπό την εποπτεία επταμελούς ερευνητικής ομάδας αποτελούμενης από επτά μέλη ΔΕΠ ελληνικών ΑΕΙ, ενώ στο ερευνητικό έργο θα απασχοληθούν συνολικά 32 ειδικοί επιστήμονες, καλλιτέχνες και τεχνικοί. Επιστημονικά υπεύθυνος για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης ορίζεται ο καθηγητής του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Απόστολος Καρακάσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δημοτικά Σχολεία: Αλλάζει το ωράριο αποχώρησης των μαθητών

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

euroekloges.jpg
Ευρωεκλογές: Πότε θα μείνουν κλειστά τα σχολεία - Η εγκύκλιος
Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024
Ευρωεκλογές: Πότε θα μείνουν κλειστά τα σχολεία - Η εγκύκλιος