νομικη εκπα
Η ομάδα μετά από σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων, κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα πήρε και όλα τα άλλα βραβεία του διαγωνισμού: το βραβείο για τα καλύτερα γραπτά υπομνήματα και το βραβείο για τον καλύτερο αγορητή!

«Απάλευτη» είναι το τελευταίο διάστημα η Νομική σχολή της Αθήνας, που διακρίνεται συνεχώς σε διεθνείς διαγωνισμούς εικονικών δικών.

Η τελευταία από τη σειρά των διακρίσεων ακόμα και σε βάρος του Κέμπριτζ και της Οξφόρδης, αφορά στην ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Γύρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης στο Δίκαιο του Διαστήματος  «ManfredLachsSpaceLawMootCourtCompetition» (2024 EuropeanRounds), ο οποίος έλαβε χώρα από 8 έως 12.4.2024, στη Βιέννη (Αυστρία)

Η ομάδα μετά από σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων, κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα πήρε και όλα τα άλλα βραβεία του διαγωνισμού: το βραβείο για τα καλύτερα γραπτά υπομνήματα και το βραβείο για τον καλύτερο αγορητή, που έλαβε η Χρύσα Βορλόου!

Είναι η πρώτη φορά, σε διαγωνισμό εικονικής δίκης, που απονέμονται όλα τα βραβεία σε μια ομάδα!

Σημειώνεται ότι, στον ημιτελικό, η ομάδα της Νομικής Σχολής επικράτησε του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, ενώ στον τελικό επικράτησε του Πανεπιστημίου του Leiden. Ως πρωταθλήτρια, η Νομική Σχολή Αθηνών θα εκπροσωπήσει την Ευρώπη στους παγκόσμιους τελικούς του διαγωνισμού, που θα λάβουν χώρα στο Μιλάνο, τον Οκτώβριο του 2024.

Ο εν λόγω διαγωνισμός εικονικής δίκης (Manfred Lachs Space  Law  Moot  Court  Competitionδιοργανώνεται, σε ετήσια βάση, από το InternationalInstituteofSpaceLaw και, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, από το EuropeanCentreofSpaceLaw (ECSL). Η προς κρίση υπόθεση της φετινής χρονιάς αφορούσε σε νομικά ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του σκοτεινού και ήσυχου ουρανού, την ελευθερία επιστημονικής έρευνας στο διάστημα και τις συγκρούσεις διαστημικών αντικειμένων. Η υπόθεση είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο: https://iisl.space/index.php/manfredlachs2024/

Η εκπληκτική φετινή επίδοση της Νομικής Σχολής Αθηνών έρχεται να επισφραγίσει μια λαμπρή, συνολική πορεία στον εν λόγω διαγωνισμό, αφού, βάσει των αποτελεσμάτων, σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, από το 2011 (πρώτη συμμετοχή στο διαγωνισμό),  η Νομική Σχολή Αθηνών βρίσκεται, σταθερά, στην πρώτη, διαχρονικά, θέση στην Ευρώπη, αφού έχει επιτύχει, επί 12 συμμετοχών,  τα εξής:

Συμμετοχή στην ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Γύρου, ένδεκα (11) φορές,

Συμμετοχή σε επτά (7) τελικούς του Ευρωπαϊκού Γύρου,

Πρωταθλήτρια Ευρώπης, πέντε (5) φορές, τις τρεις (3) συνεχόμενες (2012, 2015, 2016, 2017)

Δύο δεύτερες θέσεις (2011, 2022)

Τέσσερις τρίτες θέσεις (2013, 2019, 2020, 2021)

Παράλληλα, η Νομική Σχολή Αθηνών κατέχει, συγκριτικά για την ίδια περίοδο, την πρώτη θέση στον κόσμο, αφού, από το 2011:

Έχει λάβει μέρος τέσσερις (4) φορές στον Παγκόσμιο Τελικό Γύρο,

Έχει ανακηρυχθεί μια (1) φορά Παγκόσμια Πρωταθλήτρια,

Έχει καταλάβει, δύο (2) φορές, τη δεύτερη θέση στον Κόσμο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω επιδόσεις, στο σύνολό τους, για το παραπάνω χρονικό διάστημα (2011-2024), τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν έχουν επιτευχθεί από κανένα άλλο πανεπιστήμιο.

Κατά τη φετινή χρονιά, την ομάδα απετέλεσαν οι προπτυχιακές φοιτητές: Χρύσα Βορλόου, Ευάγγελος Γαζής και Ρεγγίνα Κουρτίδη, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Αναπληρωτή Καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών Γ. Κυριακόπουλου, με τη συνεπικουρία, στην προετοιμασία της ομάδας, του ασκούμενου δικηγόρου Γιώργου Χατζηχαραλάμπους και της(προπτυχιακής) φοιτήτριας Βέρας Παλιαλέξη, οι οποίοι υπήρξαν μέλη της ομάδας του 2022.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες φοιτητές έλαβαν εξαιρετικά σχόλια για την επίδοσή τους από τους κριτές-δικαστές, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το εύρος και η ανθεκτικότητα των νομικών τους ισχυρισμών αλλά και η εις βάθος γνώση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου του διαστήματος.  Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τα μέλη της Ελληνικής ομάδας ήταν μικρής ακαδημαϊκής ηλικίας (οι κυρίες Βορλόου και Κουρτίδη δευτεροετείς, ενώ ο κύριος Γαζής τριτοετής), ωστόσο αντιμετώπισαν και επικράτησαν ομάδων που είχαν στις τάξεις τους μεταπτυχιακούς φοιτητές!

Η απαράμιλλη αυτή διάκριση της Νομικής Σχολής Αθηνών, η οποία συνεχίζει, με καταλυτικό τρόπο, μια διαχρονική παρουσία στο υψηλότερο επίπεδο του εν λόγω διαγωνισμού εικονικής δίκης (ο οποίος αποτελεί εξαιρετικά επίπονη ακαδημαϊκή διαδικασία, με απαιτήσεις εξαντλητικής μελέτης και εμβάθυνσης τόσο στο δημόσιο διεθνές δίκαιο όσο και στο δίκαιο του διαστήματος) αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, τις εξαιρετικές δυνατότητες των Ελλήνων φοιτητών και φοιτητριών (όλες οι παραπάνω διακρίσεις έχουν κατακτηθεί από διαφορετικές, κάθε χρόνο, ομάδες φοιτητών), το πάθος τους για έρευνα και μάθηση, καθώς και την ιδιαίτερα υψηλή συγκριτική θέση στην οποία βρίσκονται μεταξύ των συναδέλφων τους ανά τον κόσμο. Αποδεικνύει, επίσης, το βάθος και την υψηλή ποιότητα της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης που παρέχει η Νομική Σχολή Αθηνών στους φοιτητές της.

Ιδιαίτερες ευχαριστήριες απονέμουμε στην εταιρεία HellasSat και στις δικηγορικές εταιρείες Ποταμίτης-Βεκρής, Lambadarios Law Firm, Dryllerakis and Associates και Bernitsa Law Firm.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kriti
Χανιά: Ο Κρητικός που σκότωσε Γερμανό αλεξιπτωτιστή με μια πέτρα και ο θρυλικός πίνακας στον Γαλατά
Δεν έγινε ποτέ ξανά στην Ευρώπη ένας άοπλος ή άθλια εξοπλισμένος λαός, να πολεμήσει άρτια εξοπλισμένους και εκπαιδευμένους στρατιώτες…
Χανιά: Ο Κρητικός που σκότωσε Γερμανό αλεξιπτωτιστή με μια πέτρα και ο θρυλικός πίνακας στον Γαλατά
sxol_eksoterikou.jpg
Γκουδούλας : Στον... «αέρα» σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο
H υπόθεση αυτή αφορά κοντά  στους 900 μαθητές- Ελληνόπουλα - Τι δήλωσε ο καθηγητής – ερευνητής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Θωμάς Γκουδούλας
Γκουδούλας : Στον... «αέρα» σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο
μπούλινγκ
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
Πρόσκληση σε Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού από τη Δ.Π.Ε. Αν....
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού