αγκιστρι
Δεν έφταναν τα κοντέινερ, καθημερινά εδώ και μήνες μαθητές και εκπαιδευτικοί βιώνουν έναν νέο γολγοθά

Το 2018 εξαγγέλθηκε ότι νέο κτίριο για το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Αγκιστρίου  θα κατασκευαστεί στο Αγκίστρι και έτσι θα λυνόταν επιτέλους το πρόβλημα στέγασης των μαθητών που μέχρι τότε, για 11 χρόνια (από το 2007), στεγάζονταν σε προκάτ αίθουσες.

Από την εξαγγελία του 2018 πέρασαν 6 χρόνια αλλά οι μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου συνέχισαν να κάνουν μάθημα σε αίθουσες-κοντέινερ. Μιλάμε πάντα για το Αγκίστρι που είναι στον Αργοσαρωνικό  περίπου 1 ώρα από τον Πειραιά, με “δελφίνι”. 

Τα κοντέινερ έχουν υποστεί φθορές με το πέρασμα του χρόνου και δεν επαρκούν πλέον για να καλύψουν τις ανάγκες του σχολείου, καθώς έχει αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών.

Μάλιστα, πριν ενάμιση χρόνο η διευθύντρια του σχολείου ανέφερε σε επιστολή της ότι τα κοντέινερ στάζουν και ότι όταν βρέχει, χρειάζεται ομπρέλα. Δεν υπάρχουν αθλητικοί χώροι, δεν υπάρχει εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, ενώ η αίθουσα Πληροφορικής είναι πολύ μικρή και διαθέτει ελάχιστους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

αγκιστρι γυμνάσιο

Δεν έφταναν τα κοντέινερ, καθημερινά εδώ και μήνες μαθητές και εκπαιδευτικοί βιώνουν έναν νέο γολγοθά.

Από την αρχή της χρονιάς  υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις εγκαταστάσεις τα οποία  με το πέρασμα του χρόνου αντί να εξαλείφονται διογκώνονται.

Εκτός του ότι δεν υπάρχει προαύλιο και μαθητές και εκπαιδευτικοί  στεγάζονται σε κοντέινερ  που βρίσκονται ενδιάμεσα σε κεντρικό δρόμο και στην παραλία όπου τα παιδιά  κινούνται ανεξέλεγκτα , ήρθε να προστεθεί και το πρόβλημα της "βιολογικής  αποκατάστασης "  όπως μας το ανέφεραν.

agkistri

Πίσω στον χώρο που θα φτιαχτεί το καινούριο κτήριο το έδαφος έχει σκαφτεί τόσο βαθιά σε σημείο που γέμισε όλο το κανάλι (που υπάρχει μπροστά στο σχολείο)  με λασπόνερα και βοθρόνερα.

Η μυρωδιά  είναι απαίσια και αποτελεί μια υγειονομική βόμβα.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους για το συμβάν και στο δήμο που απάντησε ότι  "έτσι είναι στα νησιά καμιά φορά, αυτά συμβαίνουν" αλλά και στον διευθυντή εκπαίδευσης ο οποίος επισκέφθηκε το σχολείο πριν δύο εβδομάδες αλλά μάλλον δεν θεώρησε ότι υπάρχει πρόβλημα. 

Τα προβλήματα στο Γυμνάσιο με ΛΤ Αγκιστρίου αποτυπώνουν την απαράδεκτη, έως και επικίνδυνη πια κατάσταση, που επικρατεί σε μια σειρά σχολεία στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΣΠΑΙΤΕ
Φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ ζητούν λύση για τις αιτήσεις ΑΣΕΠ: «Αποκλειόμαστε λόγω διοικητικής ασυμβατότητας»
Για πολλούς υποψηφίους, η ένταξη στους πίνακες του ΑΣΕΠ αποτελεί μια καθοριστική ευκαιρία επαγγελματικής αποκατάστασης. Έτσι, ακόμη και μια μικρή...
Φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ ζητούν λύση για τις αιτήσεις ΑΣΕΠ: «Αποκλειόμαστε λόγω διοικητικής ασυμβατότητας»
Koytsoumpas
Δημήτρης Κουτσούμπας από τα Τρίκαλα: Σκληρή κριτική για ΟΠΕΚΕΠΕ, εξοπλισμούς και εργασιακές συνθήκες
«Το δίλημμα της εποχής είναι τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» - «Να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση»
Δημήτρης Κουτσούμπας από τα Τρίκαλα: Σκληρή κριτική για ΟΠΕΚΕΠΕ, εξοπλισμούς και εργασιακές συνθήκες
αμμουδαρα
«Μαύρο πέπλο στο μυαλό μου»: Η απολογία του 54χρονου για τη δολοφονία στην Αμμουδάρα
Προφυλακίστηκαν ο δράστης και η σύζυγός του – Αντιδράσεις για τον χειρισμό της υπόθεσης και τις καταγγελίες περί απειλών πριν το έγκλημα
«Μαύρο πέπλο στο μυαλό μου»: Η απολογία του 54χρονου για τη δολοφονία στην Αμμουδάρα