ροδος εκπαιδευτικοι
Ο Διευθυντής  και η εκπαιδευτικός συνελήφθησαν  προχτες σαν κοινοί εγκληματίες, μέσα στον χώρο του σχολείου, προσήχθησαν, κρατήθηκαν όλη τη νύχτα στην αστυνομική διεύθυνση, με την κατηγορία της «συνέργειας σε απαγωγή» μετά από μήνυση που υπέβαλε πατέρας στη μητέρα των παιδιών τους και στους ίδιους...

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν πριν από λίγη ώρα  ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου στη Ρόδο και η εκπαιδευτικός, σε βάρος των οποίων είχε απαγγελθεί κατηγορία  συνέργειας σε αρπαγή ανηλίκων (!) από κοινού με τη μητέρα δύο παιδιών.

Ο Διευθυντής  και η εκπαιδευτικός συνελήφθησαν  προχτες σαν κοινοί εγκληματίες, μέσα στον χώρο του σχολείου, προσήχθησαν, κρατήθηκαν όλη τη νύχτα στην αστυνομική διεύθυνση, με την κατηγορία της «συνέργειας σε απαγωγή» μετά από μήνυση που υπέβαλε πατέρας στη μητέρα των παιδιών τους και στους εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο μεταξύ τους διαμάχης για την επιμέλεια των παιδιών τους, όταν εκείνη τα παρέλαβε, όπως συμβαίνει κάθε μέρα, μετά τη λήξη του ωραρίου του σχολείου.

Η απαράδεκτη σύλληψη και η κράτηση επί 48 ώρες των δύο εκπαιδευτικών που φαίνεται ότι "πλήρωσαν" τη διένεξη δύο γονέων που διεκδικούσαν δικαστικά την επιμέλεια των παιδιών τους, ξεσήκωσε μεγάλες αντιδράσεις στη Ρόδο, τόσο στο σύνολο των εκπαιδευτικών (δείτε ορισμένες στη συνέχεια) όσο και στην  ίδια την κοινωνία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα  «Ροδιακή», ο διευθυντής του σχολείου και πρώην πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών της Ρόδου κος Γιώργος Γκουτζιαμάνης συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του κο Μανώλη Κουτσούκο και Νίκο Μουτσάκη, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και φεύγοντας από τα δικαστήρια μίλησε στους συναδέλφους του, με φανερή συγκίνηση που τον υποδέθηκαν έξω από τα δικαστήρια.

Δείτε τι ειπώθηκε

Οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) καθώς επίσης και η Α' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου με ανακοινώσεις που εξέδωσαν σήμερα προκήρυξαν στάση εργασίας για σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου από τις 8 έως τις 11 το πρωί, ενώ αμέσως μετά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Προσχολικής Αγωγής Ρόδου παίρνει τη σκυτάλη με μία ακόμα τρίωρη στάση εργασίας.

Το γεγονός αυτό σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε μέχρι αυτή την ώρα η Ροδιακή, δείχνει ότι τα περισσότερα σχολικά συγκροτήματα δεν πρόκειται να λειτουργήσουν σήμερα τόσο στη Ρόδο όσο και στα χωριά του νησιού μας. Έτσι, σε κάθε περίπτωση οι γονείς θα πρέπει να ενημερώνονται από τους εκπαιδευτικούς και τις διευθύνσεις των σχολικών συγκροτημάτων που φοιτούν τα παιδιά τους.

Σημειώνεται ότι μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Ρόδου όπου κρατείται η νηπιαγωγός (σ.σ.: Ο διευθυντής του σχολείου μεταφέρθηκε φρουρούμενος στο νοσοκομείο)  παρέμειναν περίπου 200 εκπαιδευτικοί από όλα τα σχολεία ως ένδειξη συμπαράστασης για την άδικη και απαράδεκτη απόφαση του ανακριτή Ρόδου.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Εξοργιστική η αντιμετώπιση εκπαιδευτικών στη Ρόδο με απολύτως άδικη αντιμετώπισή τους ως εγκληματιών και κράτησή τους. Αίσχος. Απαιτούμε την άμεση αποκατάστασή τους και την προάσπιση, από την πολιτεία, του κύρους του εκπαιδευτικού λειτουργήματος.

Κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη 18/4. Συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου στις 10 π.μ.

Ξεπερνούν και την πλέον νοσηρή φαντασία αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο 24ωρο στη Ρόδο. Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγός συνελήφθησαν χθες, ως κοινοί εγκληματίες, μέσα στον χώρο του σχολείου, προσήχθησαν, κρατήθηκαν όλη τη νύχτα στην αστυνομική διεύθυνση, με την κατηγορία της «συνέργειας σε απαγωγή» μετά από μήνυση που υπέβαλε πατέρας στη μητέρα των παιδιών τους και στους εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο μεταξύ τους διαμάχης για την επιμέλεια των παιδιών τους, όταν εκείνη τα παρέλαβε, όπως συμβαίνει κάθε μέρα, μετά τη λήξη του ωραρίου του σχολείου. Τη στιγμή αυτή ο μεν Διευθυντής βρίσκεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο, έπειτα από αιφνίδιο πρόβλημα υγείας που του παρουσιάστηκε εξ αιτίας της υψηλής φόρτισης και η Νηπιαγωγός συνεχίζει να κρατείται μέχρι την ακροαματική διαδικασία που… «καθυστερεί» με παραβίαση δικαιωμάτων και αρχών δικαίου.

Δυστυχώς, ως Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, δεν αισθανόμαστε έκπληκτοι. Πρόκειται για ένα ακόμη, εξαιρετικά βίαιο περιστατικό άδικης σύλληψης και κράτησης εκπαιδευτικών στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους στο σχολείο, δίχως την υπαιτιότητά τους. Ένα ακραίο περιστατικό όπου εκπαιδευτικοί προσάγονται ως εγκληματίες μπροστά σταέκπληκτα βλέμματα των μαθητών τους. Ένα ακόμα βαθύτατα προσβλητικό για τους εκπαιδευτικούς περιστατικό που η Δ.Ο.Ε. προσπάθησε να αντιμετωπίσει με την κατάθεση σχετικής πρότασης νόμου δύο φορές, στις 27/3/2018 και 7/11/2019, σε δύο διαφορετικές κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) συναντώντας την απόλυτη αδιαφορία. Την ίδια πρόταση έχουμε συμπεριλάβει και στο Σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που έχουμε καταθέσει στη νυν πολιτική ηγεσία, αναμένοντας εις μάτην ανταπόκριση. Είναι επιτακτική η ανάγκη της θεσμικής θωράκισης των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε αυτές με τρόπο που θα πάψουν να αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα ή τις παράπλευρες απώλειες σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Αυτό που πραγματικά ξεπερνά κάθε όριο σεβασμού στην ιδιότητα και τον ρόλο των εκπαιδευτικών είναι το γεγονός ότι μέχρι και αυτή τη στιγμή (απόγευμα Τετάρτης 17/4) και μετά από τη συμπλήρωση ενός 24ώρου καταταλαιπώρησης (με εμφανή τα αποτελέσματα στην υγεία του ενός, τουλάχιστο, συναδέλφου) φαίνεται εξαιρετικά πιθανό η κράτηση των συναδέλφων να διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο !!!

Η καταδίκη του συγκεκριμένου απαράδεκτου γεγονότος καθώς και όλων των, πολλών, ανάλογων που έχουν βιώσει και βιώνουν οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί, δεν αρκεί.«Χορτάσαμε» από δηλώσεις συμπάθειας προς τους άδικα διωκόμενους εκπαιδευτικούς.Αυτό που χρειάζεται είναι πράξεις!

Ζητάμε να υπάρξει απόσυρση της δίωξης κατά των εκπαιδευτικών και τα συναρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα στην υιοθέτηση τωνπροτάσεων της Δ.Ο.Ε., στην κατεύθυνση προστασίας των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών από ανοίκειες εγκλήσεις που πλήττουν βάναυσα το σχολικό κλίμα,την ασφάλεια των μαθητών και, κυρίως, την αξιοπρέπεια και το κύρος των εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Σ.Ε.Π.Ε. Ρόδου κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου στις 18/4/2024 και καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν δυναμικά, απαιτώντας την αποκατάσταση του δικαίου και τον έμπρακτο σεβασμό, από την πολιτεία, της αξιοπρέπειας, του κύρους και του εξαιρετικά σημαντικού έργου των εκπαιδευτικών, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου την Πέμπτη 18/4/2024 και ώρα 10 π.μ.Στη συγκέντρωση θα συμμετέχει κλιμάκιο του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kavgas-sxoleio
Συγκλονιστικό βίντεο από άγριο καυγάς μαθητών – Εκτοξεύθηκαν από τις σκάλες
Περισσότερα πλάνα από το έδαφος δείχνουν τους δύο μαθητές λυκείου να εκτοξεύονται από τις σκάλες αλλά να συνεχίζουν να παλεύουν ακόμα και μετά την...
Συγκλονιστικό βίντεο από άγριο καυγάς μαθητών – Εκτοξεύθηκαν από τις σκάλες