ΑΠΘ
Ποιος είναι ο Καθηγητής Σάββας Πατσαλίδης

Το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ διοργανώνει εκδήλωση προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή Σάββα Πατσαλίδη, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 και ώρα 18.30, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση χρειάζεται προεγγραφή μέχρι τις 20/4/2024 στον παρακάτω σύνδεσμο. Υπάρχει η δυνατότητα και για διαδικτυακή παρακολούθηση.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfULE87dqWpdVJhGW8KDPyL8jMMQWp8EcZVVHMjESnCKIQz-g/viewform

Σύντομο βιογραφικό

Ο Σάββας Πατσαλίδης είναι Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Χώρος έρευνας και διδασκαλίας του αποτελούν η ιστορία και η θεωρία του δυτικού θεάτρου (ιδιαίτερα του αμερικανικού).

Ο κ. Πατσαλίδης έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη, πρόοδο, και εξωστρέφεια του Τμήματος Αγγλικής αλλά και στην προώθηση των θεατρικών σπουδών στην Ελλάδα. Έχει συγγράψει 12 αυτοδύναμα βιβλία δημοσιευμένα στα ελληνικά. Από αυτά, το βιβλίο του με τίτλο «Θεωρία και θέατρο: Περί (υπο)κειμένων και (δια)κειμένων» (Θεσσαλονίκη, 2000), επανεκδόθηκε τρεις φορές (2004 β' έκδοση, 2007 γ΄ έκδοση, 2011 δ΄ έκδοση), ενώ το δίτομο έργο του «Θέατρο, κοινωνία, έθνος: από την Αμερική στις Ηνωμένες Πολιτείες», βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών ως το καλύτερο θεατρολογικό σύγγραμμα του 2010. Έχει, επίσης, 15 επιμέλειες και συν-επιμέλειες τόμων στα ελληνικά και στα αγγλικά, και πληθώρα άρθρων σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

Από το 1984 μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με διάφορα έντυπα με την ιδιότητα του θεατρικού κριτικού. Για περισσότερα από δέκα χρόνια δίδασκε στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ. Έχει προεδρεύσει και έχει υπάρξει μέλος σε πολλές επιτροπές του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Υπουργείου Πολιτισμού, του ΚΘΒΕ, της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών Κριτικών κ.ά., με σκοπό να συμβάλει δυναμικά στη θεατρική ζωή της χώρας. Είναι αρχισυντάκτης του διαδικτυακού περιοδικού Critical Stages της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

altsxaimer.jpg
Αλτσχάιμερ: Η δημοφιλής διατροφή που φρενάρει την άνοια και δυναμώνει τη μνήμη
Δημοφιλές διατροφικό μοτίβο ενδεχομένως να μπορεί να αναστρέψει την εξέλιξη της άνοιας και να μειώσει τις διαταραχές μνήμης
Αλτσχάιμερ: Η δημοφιλής διατροφή που φρενάρει την άνοια και δυναμώνει τη μνήμη
Lauterbrunnen
Το γραφικό χωριό της Ελβετίας που θέλει να χρεώνει τους επισκέπτες
Η προτεινόμενη χρέωση, η οποία θα καταβληθεί μέσω μιας εφαρμογής για smartphone, θα είναι μεταξύ 5 και 10 ελβετικών φράγκων (5,50 έως 10,99 $) και θα...
Το γραφικό χωριό της Ελβετίας που θέλει να χρεώνει τους επισκέπτες