teachers
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Προσλήψεις εκπαιδευτικών και Πίνακες Κατάταξης: Οι στόχοι του υπουργείου Παιδείας για τους διορισμούς εκπαιδευτικών

“Δε θα υπάρξει καμία αλλαγή στο σύστημα μόνιμων διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικών κατά το επόμενο σχολικό έτος 2024-2025. Όσο υπάρχουν πίνακες σε ισχύ, θα διατηρηθούν ως έχουν”

Αυτό διαβεβαίωσε, πριν από ένα μήνα, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Κατσαρός, στην συνάντηση με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας.

Παράλληλα, συμπλήρωσε τα εξής:

- Οι Μόνιμοι Διορισμοί Εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθούν κανονικά το 2024. Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες, αλλά είναι ακόμα νωρίς για να γνωρίζουν τον συνολικό αριθμό των θέσεων για διορισμό. Παρά το γεγονός πως τονίστηκε επανειλημμένα η ανάγκη για συνολικό αριθμό μόνιμων διορισμών μεγαλύτερο από τις συνταξιοδοτήσεις, δεν φάνηκε να υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο. Θα ακολουθηθεί ο κανόνας 1:1. (Θυμίζουμε ότι οι συνολικές παραιτήσεις εκπαιδευτικών για συνταξιοδότηση φέτος είναι 4.045)

- Την επόμενη σχολική χρονιά ο αριθμός των προσλήψεων αναπληρωτών θα είναι παρόμοιος με τον φετινό αριθμό. (Θυμίζουμε ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών φέτος είναι περίπου 50.000 εάν αφαιρέσουμε όσους παραιτήθηκαν ή έκαναν ανάκληση πρόσληψης)

Δάσκαλος - εκπαιδευτικός

Οι πίνακες κατάταξης και η ισχύ τους

Περισσότεροι από 200.000 αδιόριστοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, γενικής και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, που περιλαμβάνονται στους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ (Γενικής και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης)

Θυμίζουμε ότι οι Πίνακες Κατάταξης της Γενικής Αγωγής δέχθηκαν τελευταία φορά αιτήσεις από υποψήφιους εκπαιδευτικούς το 2023 ενώ οι Πίνακες Κατάταξης της Ειδικής Αγωγής το 2022.

Όσον αφορά τους Πίνακες Κατάταξης της Γενικής Αγωγής όπως είναι γνωστό στις προκηρύξεις 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023 του ΑΣΕΠ, την Άνοιξη του 2023 είχαν υποβληθεί 152.278 αιτήσεις για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΣΕΠ οι υποβληθείσες αιτήσεις ανά προκήρυξη είχαν, τότε, ως εξής:

Το ΑΣΕΠ αναμένεται να εκδώσει τους οριστικούς Πίνακες Κατάταξης της Γενικής Αγωγής πριν από το τέλος Ιούνιου 2023 και από αυτούς τους οριστικούς Πίνακες  θα πραγματοποιηθούν οι μόνιμοι διορισμοί και οι προσλήψεις των αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2024 - 2025.

Και οι Πίνακες Γενικής Αγωγής και οι Πίνακες Ειδικής Αγωγής βρίσκονται σε ισχύ και σύμφωνα με τη νομοθεσία από αυτούς θα διορίζονται και θα προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί ως εξής: 

Από τους Πίνακες Γενικής Αγωγής θα διορίζονται μόνιμοι εκπαιδευτικοί και θα προσλαμβάνονται αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μέχρι και το 2025 (για το σχολικό έτος 2025-2026)

Από τους Πίνακες Ειδικής Αγωγής θα διορίζονται μόνιμοι εκπαιδευτικοί και θα προσλαμβάνονται αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μέχρι και το 2024 (για το σχολικό έτος 2024-2025).

Σύστημα Διορισμών

Πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε ότι «ο τρόπος διορισμού των εκπαιδευτικών, είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε αυτό το διάστημα. Θα επανέλθουμε στην πορεία της τετραετίας. Κοιτάζουμε ποιος είναι ο βέλτιστος τρόπος να διορίζεται κανείς μόνιμα ως εκπαιδευτικός στο ελληνικό κράτος. Μελετάμε το θέμα, κοιτάμε και τα άλλα κράτη».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr η στόχευση του υπουργείου Παιδείας είναι  να συνεχιστούν οι διορισμοί και οι προσλήψεις μέχρι το 2025 μέσω των Πινάκων Κατάταξης του ΑΣΕΠ ενώ παράλληλα διαμορφώνει ένα υβριδικό σύστημα διορισμών και προλήψεων από το 2025 και μετά το οποίο, για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα,  θα περιλαμβάνει προσλήψεις και από τους Πίνακες Κατάταξης του ΑΣΕΠ και από τους επιτυχόντες γραπτού διαγωνισμού που θα διοργανώνει το ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς. Μιλάμε για σύνθεση του προσοντολογίου με διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λαστ
Λιγότερα έξοδα στο βενζινάδικο: Το μυστικό με το νόμισμα που προστατεύει την τσέπη και την ασφάλεια των οδηγών
Η ακρίβεια στα καύσιμα και το «κόλπο του κέρματος»: Πώς μια απλή κίνηση μειώνει το κόστος μετακίνησης
Λιγότερα έξοδα στο βενζινάδικο: Το μυστικό με το νόμισμα που προστατεύει την τσέπη και την ασφάλεια των οδηγών
Αυτοκίνητο - Κιβώτιο ταχυτήτων
Το κουμπί στο αυτοκίνητο που οι περισσότεροι πατούν λάθος — Και όμως δροσίζει πιο γρήγορα

Η λειτουργία του περνά σχεδόν απαρατήρητη στους περισσότερους οδηγούς, όμως μπορεί να κάνει τη διαφορά στην...

Το κουμπί στο αυτοκίνητο που οι περισσότεροι πατούν λάθος — Και όμως δροσίζει πιο γρήγορα