ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Περίπου 500 εκπαιδευτικοί και αλληλέγγυοι πλημύρισαν χθες βράδυ την πλατεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά μετά από κάλεσμα της επιτροπής πρωτοβουλίας ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 18:30 με ομιλίες των οργανωτών και των εκπροσώπων των συλλογικοτήτων που παρευρίσκονταν. 

Μια ώρα αργότερα ξεκίνησε πορεία στο κέντρο του Πειραιά.

πειραιάς

Να θυμίσουμε ότι οι συνδικαλιστικές διώξεις, που πλέον για τους εκπαιδευτικούς πλησιάζουν τις 20 πανελλαδικά, όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά φαίνεται ότι αποτελούν πλέον μια κανονικότητα, τμήμα και αυτές της «κανονικότητας» που πάει τα σωματεία και τις απεργίες τους στα δικαστήρια, που ασκεί διώξεις σε αγωνιζόμενους φοιτητές, που βάζει τα ΜΑΤ να σπάνε φοιτητικές καταλήψεις.

Η διαδήλωση είχε προπαγανδιστεί με επισκέψεις σε σχολεία και περιοδείες σε γειτονιές, με αφισοκολλήσεις, με δελτία Τύπου και με συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15/3 στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας.

Τη διαδήλωση στήριξαν τα σωματεία:

ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου, Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα), Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, ΣΕΠΕ Πειραιά «Πρόοδος», ΣΕΠΕ «Κ. Σωτηρίου», ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης», ΣΕΠΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου Φυλής «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής, ΠΕΝΕΝ, Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αγ. Σάββας», Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ), Σύλλογος Εργαζομένων ΤΕΕ, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ, Πανελλήνιος Σύλλογος ΕΔΙΠ ΑΕΙ, Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών.

Επίσης οι παρακάτω κινήσεις:

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής Πειραιά, δημοτικό σχήμα “Ανυπότακτος Κορυδαλλός”, πολιτική οργάνωση Κόκκινο Νήμα, Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά, Αγωνιστική Παρέμβαση Γ΄ Δυτικής Αθήνας, Ταξική Πορεία, Αγωνιστικές Κινήσεις, Εκπαιδευτικός Όμιλος Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης, Αγωνιστική Παρέμβαση Νέας Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου, ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού), Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά, δημοτική κίνηση «Ανταρσία στην Κοκκινιά», δημοτική κίνηση «Ανταρσία στο Λιμάνι», Ταξική Αντεπίθεση, Διαρκής Αγώνας, Πρωτοβουλία εργαζομένων στο ΥΠΑΙΘ.

Να θυμίσουμε επίσης ότι χθες σε νέα καταγγελία προχώρησε η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής, σχετικά με την κλήση για εξέταση μάρτυρα στο πλαίσιο διενέργειας ΕΔΕ που έλαβε η Χ. Χοτζόγλου.

Άγνωστος παραμένει ο λόγος που κλήθηκε η εκπαιδευτικός, αλλά είναι σαφές ότι αφορά την συνδικαλιστική και πολιτική της δράση.

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί σήμερα στις 18:30 στη συγκέντρωση και διαδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με στόχο την εναντίωση στη σωρεία διώξεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

Η καταγγελία

«Καταγγέλλουμε την ΚΛΗΣΗ για ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΡΤΥΡΑ στο πλαίσιο διενέργειας ΕΔΕ που έλαβε η συναγωνιστριά μας Χ. Χοτζόγλου σήμερα (Πέμπτη 21/3).

Αν και δε γνωρίζουμε τον ακριβή λόγο για τον οποίο καλείται, είναι σαφές ότι αφορά την συνδικαλιστική και πολιτική της δράση. Είναι άλλωστε πολλαπλές οι συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις (είτε πειθαρχικές, είτε ποινικές είτε και τα δύο) που διενεργούνται τόσο στον Πειραιά όσο και πανελλαδικά. Άλλωστε μερικές μέρες πριν ο συναγωνιστής μας Γ. Καββαδίας είχε καλεστεί σε «έγγραφες εξηγήσεις» από το πειθαρχικό τμήμα της ΔΙΔΕ Πειραιά, για άρθρο που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο!

Κουμπώνει με το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρείται να επιβληθείΜε τις τρομοκρατικές 49 συλλήψεις των φοιτητών στο ΑΠΘ. Με τις απανωτές δικαστικές αποφάσεις για την απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Με την εγκύκλιο που στάλθηκε από το ΥΠΑΙΘ όπου επισημαίνει ότι η επιχείρηση αποτροπής της αξιολόγησης εντάσσεται στις ποινές του Νέου Ποινικού Κώδικα (περι «φωνασκιών όταν μπαίνει κόσμος σε σχολική μονάδα»).

Δεν θα περάσει όλο αυτό το κλίμα. Θα το σπάσει ο ίδιος ο λαός στους δρόμους με τους αγώνες τους.

Η σημερινή κλήση σε ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΡΤΥΡΑ είναι διπλά προκλητική αφού στάλθηκε ημέρα της κινητοποίησης σωματείων, φορέων, και συλλογικοτήτων ενάντια στις συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις.

Η καλύτερη απάντηση που μπορούν να πάρουν θα είναι να είναι μια πραγματικά μαζική και δυναμική διαδήλωση που θα βροντοφωνάξει να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΣΙΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά να βγάλει συγκέντρωση την ημέρα που καλείται η Χ. Χοτζόγλου σε κατάθεση (Τρίτη 27/03 09:00 στο 15ο ΓΕΛ Πειραιά). Να προετοιμαστεί σαν επόμενο βήμα συγκέντρωση και στο 8ο Γελ Πειραιά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 28/3 στις 14:00 στο 3ο ΓΕΛ Πειραιά, για να αποφασιστούν τα νέα βήματα αγώνα που πρέπει να γίνουν για να ανοίξει ακόμα περισσότερο στον κλάδο και στον λαό το ζήτημα των διώξεων. Για να σπάσει στους δρόμους η κρατική καταστολή και το χτύπημα της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νόμος Χατζηδάκη: Δουλειά λοιπόν, εν ανάγκη και αμισθί!
Επιστολή διαμαρτυρίας ΠΕ60/ΠΕ70 με θέμα τη διόρθωση προϋπηρεσίας στην 1ΓΕ/2023
Ομάδα εκπαιδευτικών Α/βαθμιας (ΠΕ 60 και ΠΕ 70) αναφέρεται με επιστολή διαμαρτυρίας στη διόρθωση προϋπηρεσίας στην 1ΓΕ/2023
Επιστολή διαμαρτυρίας ΠΕ60/ΠΕ70 με θέμα τη διόρθωση προϋπηρεσίας στην 1ΓΕ/2023