Thumbnail
«Η βιομηχανία διώξεων και μηνύσεων έρχεται να συμπληρώσει και να εντείνει το κλίμα αυταρχισμού που έχει επιβληθεί στα σχολεία»

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) με σχετική του ανακοίνωση παίρνει θέση ενάντια στις διώξεις των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών.

«Σύμφωνα με καταγγελίες των συνδικαλιστικών τους οργάνων, 22 τουλάχιστον δάσκαλοι και καθηγητές των δημοσίων σχολείων διώκονται πειθαρχικά με τον αντιδημοκρατικό ΔΥ Κώδικα, με απαράδεκτες κατηγορίες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, τονίζει: «Ο ΣΦΕΑ 1967-1974 στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών και απαιτεί να σταματήσει η δίωξή τους, που μας θυμίζει τις χειρότερες στιγμές αυτού του τόπου. Να θυμίσουμε στους ‘λωτοφάγους’ κυβερνήτες μας ότι σ’ αυτό τον τόπο η Δημοκρατία με την Παιδεία έχουν ακατάλυτους δεσμούς αίματος».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός καθυβρίζει και παρομοιάζει με ‘ληστές’ τους χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικούς που υπερασπίζονται το Σύνταγμα και μάχονται κατά της εμπορευματοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, οι εγκάθετοι της κυβέρνησης στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν εξαπολύσει ένα πογκρόμ διώξεων εις βάρος των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών, ακόμη και για την κριτική που της ασκούν για την αντεκπαιδευτική της πολιτική.

Σύμφωνα με καταγγελίες των συνδικαλιστικών τους οργάνων, 22 τουλάχιστον δάσκαλοι και καθηγητές των δημοσίων σχολείων διώκονται πειθαρχικά με τον αντιδημοκρατικό ΔΥ Κώδικα, με απαράδεκτες κατηγορίες, όπως: ‘κακόβουλη άσκηση κριτικής στην κυβέρνηση’, συμμετοχή στην πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου, παρότρυνση συμμετοχής των συναδέλφων τους σε νόμιμη στάση εργασίας, ‘ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας’, δηλ. στη Γ.Σ. της Ε’ ΕΛΜΕ-Θ (!), συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, κ.ά.

Είναι φανερό ότι αυτή η ‘βιομηχανία’ διώξεων και μηνύσεων έρχεται να συμπληρώσει και να εντείνει το κλίμα αυταρχισμού που έχει επιβληθεί στα σχολεία, ώστε  να αποτραπεί ή να κατασταλεί η συνδικαλιστική δράση των εκπαιδευτικών. Εξάλλου, σχετίζεται άμεσα και με τους νόμους που έχουν συρρικνώσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα.

Οι ΕΛΜΕ, οι ΣΕΠΕ, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ πρέπει να στηρίξουν έμπρακτα τους διωκόμενους συνδικαλιστές, αναλαμβάνοντας αγωνιστικές πρωτοβουλίες, ώστε να σταματήσουν τώρα οι πειθαρχικές διώξεις. Αλλά και τα πρωτοβάθμια σωματεία, μπροστά στη γενίκευση των διώξεων, πρέπει να πάρουν στα χέρια τους  την υπόθεση της άρσης των διώξεων.

Ο ΣΦΕΑ 1967-1974 στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών και απαιτεί να σταματήσει η δίωξή τους, που μας θυμίζει τις χειρότερες στιγμές αυτού του τόπου. Να θυμίσουμε στους ‘λωτοφάγους’ κυβερνήτες μας ότι σ’ αυτό τον τόπο η Δημοκρατία με την Παιδεία έχουν ακατάλυτους δεσμούς αίματος !

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γρητο
Τα ΜΑΤ περικυκλώνουν το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια ενόψει συγκεντρώσεων
Η περιοχή βρίσκεται ήδη υπό στενή επιτήρηση ενόψει των απογευματινών δράσεων μνήμης
Τα ΜΑΤ περικυκλώνουν το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια ενόψει συγκεντρώσεων
ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ
Αντιδράσεις της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για το ενδεχόμενο αύξησης ωραρίου στους σχολικούς νοσηλευτές
Mια τέτοια απόφαση συνιστά σοβαρή υποβάθμιση των κατοχυρωμένων εργασιακών δικαιωμάτων του ΕΕΠ και ΕΒΠ
Αντιδράσεις της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για το ενδεχόμενο αύξησης ωραρίου στους σχολικούς νοσηλευτές
iatriki.jpg
Αντιδράσεις φοιτητών Ιατρικής για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας - Νέα εμπόδια σε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές

Η ΠΑΣΠ 

Αντιδράσεις φοιτητών Ιατρικής για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας - Νέα εμπόδια σε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές