εκπαιδευτικοι
Όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/2 η σύσκεψη για τη βιομηχανία διώξεων που στήνεται ενάντια σε αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, η οποία είχε καλεστεί με πρωτοβουλία της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από: το δημοτικό σχήμα "Ανυπότακτος Κορυδαλλός", την πολιτική οργάνωση Κόκκινο Νήμα, τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ο οποίος δήλωσε ότι θα μεταφέρει την κουβέντα στον Σύλλογο), την Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά, την Αγωνιστική Παρέμβαση Γ΄ Δυτικής Αθήνας, την Ταξική Πορεία και τις Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι το ζήτημα των διώξεων εκπαιδευτικών για συνδικαλιστική και πολιτική δράση είναι πολύ σοβαρό και συνδέεται με τη γενικότερη κατεύθυνση τρομοκρατίας και καταστολής αγωνιστών, σωματείων και κινημάτων.

Συνηγόρησαν στο ότι το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά θα πρέπει να ανοιχτεί και να συνδεθεί και με άλλα κομμάτια που πλήττονται και χτυπιούνται (ΠΕΝΕΝ, απόλυση διοικητικού ΕΚΠΑ, φοιτητές κτλ) σε μια λογική του να αποκτήσει ευρύτερα χαρακτηριστικά. Ότι πρέπει να απαντηθεί με όρους μαζικού κινήματος και κινητοποιήσεων, με στόχο να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις.

Συμφωνήθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί μια απογευματινή διαδήλωση στον Πειραιά -που έχει υπάρξει επίκεντρο των διώξεων το τελευταίο διάστημα- μέσα στον Μάρτιο (ενδεικτικές ημερομηνίες 12/3, 14/3, 21/3), με προπαγάνδισή της στους χώρους (σχολές, σωματεία, γειτονιές κτλ) για να είναι μαζική. Να βγει αφίσα για το ζήτημα.

Σε αυτήν τη κατεύθυνση και για να διευρυνθεί η πρωτοβουλία και από άλλες δυνάμεις αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μιας νέας ΑΜΕΣΗΣ σύσκεψης την Τρίτη 27/3 στις 19:00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά που θα καταλήξει σε όλα αυτά. Άλλωστε ήταν αρκετές οι συλλογικότητες που είχαν δηλώσει διάθεση συμμετοχής και συμβολής και δεν κατόρθωσαν να παρευρεθούν.

Στο πλαίσιο ζωντανέματος της πρωτοβουλίας αυτής "έπεσαν" στο τραπέζι αρκετές προτάσεις/ιδέες όπως: η δημιουργία σταθερής καμπάνιας για το ζήτημα αυτό που θα συνδέεται και θα δρα από κοινού με άλλες τέτοιες κινήσεις, η πραγματοποίηση εκδήλωσης με τη συμβολή δικηγόρων, συνδικαλιστών και διωκόμενων στη λογική ανοίγματος του ζητήματος, η σύνδεση της κίνησης με άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες που παίρνονται στη Θεσσαλονίκη αλλά και ο συντονισμός βημάτων με αντίστοιχες πρωτοβουλίες σωματείων, αν αυτές υπάρξουν, η κατάθεση ψηφισμάτων στις γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων, αλλά και η απεύθυνση στους γονείς των μαθητών.

Η συζήτηση έκλεισε με μια δέσμευση των συμμετεχόντων να παλέψουν για την πρωτοβουλία αυτή, να βοηθήσουν να αγκαλιαστεί και από άλλο κόσμο.

Το ραντεβού ανανεώνεται για την ΤΡΙΤΗ 27/2 στις 19:00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ (3ο ΓΕΛ Πειραιά, Μαυρομιχάλη 14) στη νέα πιο διευρυμένη σύσκεψη.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεχνητή Νοημοσύνη στα σχολεία
Τεχνητή νοημοσύνη και επαγγελματικός προσανατολισμός: Τι πρέπει να μάθουν οι αγχώδεις γονείς για το εργασιακό μέλλον των παιδιών τους
Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη επιβάλλει την επιστροφή στην αυθεντική παιδεία
Τεχνητή νοημοσύνη και επαγγελματικός προσανατολισμός: Τι πρέπει να μάθουν οι αγχώδεις γονείς για το εργασιακό μέλλον των παιδιών τους
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Εκπαιδευτικοί και ψυχική υγεία: Η νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας
Σε εφαρμογή τίθεται ένα εκτεταμένο πρόγραμμα που στοχεύει στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας μέσα στα σχολεία.
Εκπαιδευτικοί και ψυχική υγεία: Η νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας