εκπαιδευτικοι
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/2 η σύσκεψη για τη βιομηχανία διώξεων που στήνεται ενάντια σε αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, η οποία είχε καλεστεί με πρωτοβουλία της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από: το δημοτικό σχήμα "Ανυπότακτος Κορυδαλλός", την πολιτική οργάνωση Κόκκινο Νήμα, τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ο οποίος δήλωσε ότι θα μεταφέρει την κουβέντα στον Σύλλογο), την Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά, την Αγωνιστική Παρέμβαση Γ΄ Δυτικής Αθήνας, την Ταξική Πορεία και τις Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι το ζήτημα των διώξεων εκπαιδευτικών για συνδικαλιστική και πολιτική δράση είναι πολύ σοβαρό και συνδέεται με τη γενικότερη κατεύθυνση τρομοκρατίας και καταστολής αγωνιστών, σωματείων και κινημάτων.

Συνηγόρησαν στο ότι το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά θα πρέπει να ανοιχτεί και να συνδεθεί και με άλλα κομμάτια που πλήττονται και χτυπιούνται (ΠΕΝΕΝ, απόλυση διοικητικού ΕΚΠΑ, φοιτητές κτλ) σε μια λογική του να αποκτήσει ευρύτερα χαρακτηριστικά. Ότι πρέπει να απαντηθεί με όρους μαζικού κινήματος και κινητοποιήσεων, με στόχο να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις.

Συμφωνήθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί μια απογευματινή διαδήλωση στον Πειραιά -που έχει υπάρξει επίκεντρο των διώξεων το τελευταίο διάστημα- μέσα στον Μάρτιο (ενδεικτικές ημερομηνίες 12/3, 14/3, 21/3), με προπαγάνδισή της στους χώρους (σχολές, σωματεία, γειτονιές κτλ) για να είναι μαζική. Να βγει αφίσα για το ζήτημα.

Σε αυτήν τη κατεύθυνση και για να διευρυνθεί η πρωτοβουλία και από άλλες δυνάμεις αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μιας νέας ΑΜΕΣΗΣ σύσκεψης την Τρίτη 27/3 στις 19:00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά που θα καταλήξει σε όλα αυτά. Άλλωστε ήταν αρκετές οι συλλογικότητες που είχαν δηλώσει διάθεση συμμετοχής και συμβολής και δεν κατόρθωσαν να παρευρεθούν.

Στο πλαίσιο ζωντανέματος της πρωτοβουλίας αυτής "έπεσαν" στο τραπέζι αρκετές προτάσεις/ιδέες όπως: η δημιουργία σταθερής καμπάνιας για το ζήτημα αυτό που θα συνδέεται και θα δρα από κοινού με άλλες τέτοιες κινήσεις, η πραγματοποίηση εκδήλωσης με τη συμβολή δικηγόρων, συνδικαλιστών και διωκόμενων στη λογική ανοίγματος του ζητήματος, η σύνδεση της κίνησης με άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες που παίρνονται στη Θεσσαλονίκη αλλά και ο συντονισμός βημάτων με αντίστοιχες πρωτοβουλίες σωματείων, αν αυτές υπάρξουν, η κατάθεση ψηφισμάτων στις γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων, αλλά και η απεύθυνση στους γονείς των μαθητών.

Η συζήτηση έκλεισε με μια δέσμευση των συμμετεχόντων να παλέψουν για την πρωτοβουλία αυτή, να βοηθήσουν να αγκαλιαστεί και από άλλο κόσμο.

Το ραντεβού ανανεώνεται για την ΤΡΙΤΗ 27/2 στις 19:00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ (3ο ΓΕΛ Πειραιά, Μαυρομιχάλη 14) στη νέα πιο διευρυμένη σύσκεψη.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_notebook_phone_alfavita.jpg
Το διδακτορικό… χωρίς μοριοδότηση: Η επιστολή που περιμένει απάντηση πάνω από ένα χρόνο
Δεκατέσσερις μήνες σιωπής: Οι διδάκτορες του Δημοσίου ζητούν απαντήσεις από το Υπ. Εσωτερικών για τη μοριοδότηση
Το διδακτορικό… χωρίς μοριοδότηση: Η επιστολή που περιμένει απάντηση πάνω από ένα χρόνο
ρομποτ
Κίνα: Η πρώτη «σχολή» ανθρωποειδών ρομπότ ανοίγει τον δρόμο για τη νέα εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Περισσότερα από 100 ρομπότ θα εκπαιδεύονται καθημερινά στη Σαγκάη, μαθαίνοντας από απλές κινήσεις μέχρι σύνθετες εργασίες της καθημερινότητας
Κίνα: Η πρώτη «σχολή» ανθρωποειδών ρομπότ ανοίγει τον δρόμο για τη νέα εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Παραλία στην Ελλάδα
Πελοπόννησος: Μια ακτογραμμή γεμάτη παραλίες-διαμάντια από το Ιόνιο μέχρι το Αιγαίο
Από τη Βοϊδοκοιλιά έως τον Σίμο της Ελαφονήσου, οι πιο εντυπωσιακές παραλίες της Πελοποννήσου σε ένα μοναδικό ταξίδι θάλασσας
Πελοπόννησος: Μια ακτογραμμή γεμάτη παραλίες-διαμάντια από το Ιόνιο μέχρι το Αιγαίο