Κυριάκος Μητσοτάκης
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Παράνομες πράξεις δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές στα πανεπιστήμια» - «Κάποιοι που θέλουν να τα μετατρέψουν σε χώρους βίας και συγκρούσεων»

Το «μπαλάκι» στις πρυτανικές αρχές ρίχνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα ζητήματα ασφάλειας στα πανεπιστήμια της χώρας.

Μάλιστα, είπε κατά την ενημέρωσή του στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ότι «δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές που προβαίνουν κατ’ επανάληψη σε τέτοιες έκνομες πράξεις και τα πανεπιστήμια να μην προχωρούν στην προφανή πράξη της διαγραφής τους».

«Παράνομες πράξεις δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. Θα αποδοθούν τα ιδρύματα στους φοιτητές και τους καθηγητές, έτσι ώστε να μείνουν εστίες γνώσης και να μην βρίσκουν εκεί καταφύγιο κάποιοι που θέλουν να τους μετατρέψουν σε χώρους βίας και συγκρούσεων», ανέφερε.

Αναφερόμενος στις πρυτανικές αρχές τόνισε: «Χρειαζόμαστε και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών που πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα το πω όπως το αισθάνομαι. Δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές που προβαίνουν κατ’ επανάληψη σε τέτοιες έκνομες πράξεις και τα πανεπιστήμια να μην προχωρούν στην προφανή πράξη της διαγραφής τους. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπήρχε η ανοχή που επιδεικνύεται ορισμένες φορές για τέτοιου είδους φαινόμενα».

«Πρέπει να στρέψουμε στρατηγικά το βλέμμα μας στην Θεσσαλία»

Για την Θεσσαλία ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντησή του με εκπροσώπους των αγροτών και είπε ότι πρέπει να στρέψουμε στρατηγικά το βλέμμα μας στην Θεσσαλία και να προχωρήσουμε στην διαχείριση των υδάτινων πόρων της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι «καθώς ολοκληρώθηκε ένας έντονος μήνας σημαντικών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, και υλοποίηση εμβληματικών μεταρρυθμίσεων για τις οποίες η κυβέρνησή μας είχε δεσμευθεί προεκλογικά, η προσοχή μας στρέφεται στα θέματα της καθημερινότητας. Έχουμε συζητήσει πολλές φορές για το πρόβλημα της ακρίβειας που αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μας και πιστεύω ότι οι παρεμβάσεις μας δείχνουν κάποια πρώτα αποτελέσματα χωρίς να πούμε ότι  είμαστε ικανοποιημένοι και σταματούμε την προσπάθειά μας».

Τόνισε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται αμείωτοι και ότι «το μήνυμα που εκπέμπουμε είναι ότι δεν θα ανεχθούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας. Γι’ αυτό τα πρόστιμα που έχουν μπει είναι σημαντικά και θα ελέγχουμε με αυστηρότητα την αγορά έτσι ώστε όλες οι εταιρείες όσο μεγάλες και αν είναι δεν θα εφαρμόζουν το νόμο όπως έχει ψηφιστεί».

Για την υγεία είπε ότι βρίσκεται συχνά σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας «που απολαμβάνουν το όφελος του Ταμείου Ανάκαμψης με παρεμβάσεις στα κτήρια και τον εξοπλισμό για να χτιστεί το νέο ΕΣΥ. Είναι μια διαρκής προσπάθεια που θα συνεχιστεί».

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, τόνισε ότι είναι σημαντικό να μπορούμε να αναδεικνύουμε απέναντι στις φωνές του λαϊκισμού και του στείρου ευρωσκεπτικισμού την θετική πλευρά της Ευρώπης και το πόσο ωφελημένη είναι η χώρα μας από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

astynomia (2)
Πτώση 25χρονης στον Πειραιά: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, εξετάζεται ο σύντροφός της
Τραγωδία στον Πειραιά: Προσήχθη ο σύντροφος της 25χρονης που έπεσε από τον 7ο όροφο – Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα
Πτώση 25χρονης στον Πειραιά: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, εξετάζεται ο σύντροφός της
myschool
MySchool: Η νέα μεγάλη αλλαγή σε ΑΦΜ και πιστοποιητικά γέννησης για γονείς
Πώς η διασύνδεση με το Μητρώο Πολιτών απαλλάσσει χιλιάδες γονείς από έγγραφα και απλοποιεί τις εγγραφές στα σχολεία
MySchool: Η νέα μεγάλη αλλαγή σε ΑΦΜ και πιστοποιητικά γέννησης για γονείς
προσλήψεις εκπαιδευτικών 2026 καθηγητής
Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: 5.500 προσλήψεις απέναντι σε δεκάδες χιλιάδες κενά – Τι σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας
Ένα κρίσιμο παρασκήνιο πίσω από τους αριθμούς αφορά τις έντονες προσπάθειες που, σύμφωνα με πληροφορίες, καταβάλλει η υπουργός Παιδείας Σοφία...
Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: 5.500 προσλήψεις απέναντι σε δεκάδες χιλιάδες κενά – Τι σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας
Εκπαίδευση αι
Εκπαίδευση και Τεχνητή Νοημοσύνη: Η διδασκαλία πέθανε;
Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν το χρόνο – άρα και το αξιοπρεπές εισόδημα ώστε να ζουν αξιοπρεπώς μόνο από τον μισθό τους – ώστε να προετοιμάζουν...
Εκπαίδευση και Τεχνητή Νοημοσύνη: Η διδασκαλία πέθανε;