απθ
Τι λέει ο υπουργός Παιδείας για το ''Πυρηνικό ριφιφί'' στο ΑΠΘ

Μια περίεργη "αποκάλυψη" κάνουν σήμερα "ΤΑ ΝΕΑ" και την συνδέουν απροκάλυπτα με τις συλλήψεις των δεκάδων φοιτητών τις προηγούμενες μέρες στο ΑΠΘ.

Γράφουν ότι έγινε απόπειρα επίθεσης με αλυσοπρίονο από κουκουλοφόρους στον υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας .

«ΤΑ ΝΕΑ» γράφουν ότι πρόκειται για μια «εφιαλτική» επιχείρηση σε έναν από τους πιο ευαίσθητους και επικίνδυνους χώρους εντός και εκτός του πανεπιστημίου, που έχει σκορπίσει μεγάλη ανησυχία σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Από εκεί και πέρα άρχισε το γαϊτανάκι της τρομολαγνείας: Μέχρι για ''Πυρηνικό ριφιφί'' στο ΑΠΘ έγραψαν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ενώ η κύρια προσπάθειά τους ήταν να νομιμοποιήσουν την επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ και τις μαζικές συλλήψεις φοιτητών.

Ωστόσο σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη πρόκειται για ένα περιστατικό που έγινε πριν από μήνες και δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει έκρηξη  ή διαρροή ραδιενέργειας. Βέβαια και ο υπουργός Παιδείας δικαιολογεί με όχημα την "αποκάλυψη" την επέμβαση της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας δήλωσε τα εξής:

"Μίλησα και με τον Πρύτανη του ΑΠΘ  κι επιβεβαίωσα αυτό που ήξερα. Μιλάμε για ένα περιστατικό το οποίο έχει γίνει προ μηνών. Δεν είναι κάτι το οποίο έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες. Υπάρχει ένας αντιδραστήρας για πειράματα σε υπό κρίσιμη κατάσταση. Μη   φανταστείτε ότι είναι κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει έκρηξη  ή διαρροή ραδιενέργειας. Είναι εκεί από το 1971 κι έγινε παραβίαση ενός  λουκέτου  από κάποιους  πριν από λίγους μήνες, αλλά μιλάμε για ένα χώρο πολύ καλά φυλασσόμενο, που έχει συναγερμό , που έχει πολλαπλές εισόδους.  Δικαιολογεί απολύτως αυτό που συμβαίνει , δηλαδή ότι η πολιτεία, η αστυνομία  παρεμβαίνει όπου και όποτε χρειάζεται, διότι για εμάς η εποχή της ανομίας  χωρίς συνέπειες στα Πανεπιστήμια  έχει παρέλθει. Γιαυτό  ακριβώς το λόγο πρέπει να παρεμβαίνουμε όπου και όποτε χρειάζεται για να πάει η κατάσταση  εκεί που πρέπει στα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια".

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο κορυφαίο Μεταπτυχιακό για Εκπαιδευτικούς από ΕΚΠΑ, ΠΑΔΑ και ΑΣΠΑΤΕ "Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη"

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα