Βίκυ-Φλέσσα
Η κ. Φλέσσα υπήρξε υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2019 και, όπως δήλωσε και η ίδια, θα είναι εκ νέου υποψήφια.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, υποστηρίζοντας ότι η επιμορφωτική ημερίδα για το Σχολικό Εκφοβισμό και τη Βία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μετατράπηκε σε καμπάνια προώθησης της υποψηφιότητας της Βίκυς Φλέσσα.

Μάλιστα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι είναι άξιον απορίας ποια ήταν η αιτία που η Βίκυ Φλέσσα βρέθηκε στη συγκεκριμένη ημερίδα, ενώ τονίζεται ότι δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση ότι θα παρευρεθεί.

«Η κ. Φλέσσα έκανε παρεμβάσεις, διατύπωσε απόψεις, «χάιδεψε» τα αυτιά των παριστάμενων αναφέροντας το σημαντικό έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί, μοιράστηκε συγκινημένη μια προσωπική της ιστορία και παρότρυνε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Κατσαρό «να διπλασιάσει τους μισθούς των εκπαιδευτικών». Στο διάλειμμα της εκδήλωσης και πριν αποχωρήσει η κ. Φλέσσα μοίρασε προσωπικές της κάρτες σε όσους την πλησίασαν. Άραγε, για ποιο λόγο, θα σκεφτόταν ένας αδαής.», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου

«Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας και ο Διευθυντής της κος Χ. Μπαμπαρούτσης πραγματοποίησαν στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής επιμορφωτική ημερίδα για το Σχολικό Εκφοβισμό και τη Βία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, που απευθυνόταν στους/στις Διευθυντές/-τριες και στις/στους Υπεύθυνες/Υπεύθυνους Σχολικής Βίας των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης. Καλεσμένοι ομιλητές στην ημερίδα ήταν πανεπιστημιακοί, ειδικοί ψυχικής υγείας, στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί που εφαρμόζουν προγράμματα αντιμετώπισης της σχολικής βίας και εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στο Προεδρείο του πρώτου μέρους της ημερίδας παρευρισκόταν και συμμετείχε ενεργά με παρεμβάσεις, διατύπωση απόψεων και συντονισμό της συζήτησης η γνωστή δημοσιογράφος κ. Βίκυ Φλέσσα.

Αναρωτιόμαστε με ποια ιδιότητα παραβρέθηκε στην ημερίδα η κ. Φλέσσα, η οποία εξ όσων γνωρίζουμε, παρά το ότι έχει σπουδάσει Κλασική Φιλολογία, δεν είναι μάχιμη εκπαιδευτικός και δεν συμμετέχει σε κάποια προγράμματα αντιμετώπισης της σχολικής βίας. Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τον κο Διευθυντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας για το λόγο παρουσίας της κ. Φλέσσα, αλλά και δεν υπήρξε δυστυχώς καμία αντίδραση από τις/τους συμμετέχοντες Διευθυντές/Διευθύντριες και Υπεύθυνους/Υπεύθυνες Σχολικής Βίας των σχολικών μονάδων.  

Οι επιμορφωτικές εκπαιδευτικές ημερίδες διοργανώνονται από φορείς που έχουν σχέση με την εκπαίδευση και η λειτουργία τους σε επίπεδο Προεδρείου συντονίζεται από εκπαιδευτικούς και στελέχη της εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι γνώστες των θεμάτων. Το απλό ενδιαφέρον για εκπαιδευτικά θέματα, κάτι που έτσι κι αλλιώς αφορά όλη την κοινωνία, δεν καθιστά κάποιον ικανό να συντονίζει μια εκπαιδευτική εκδήλωση. Δεν υπάρχει, επίσης, κανένας λόγος συντονισμού από δημοσιογράφο μιας επίσημης εκπαιδευτικής εκδήλωσης από φορέα του Υπουργείου Παιδείας. 

Η κ. Φλέσσα έκανε παρεμβάσεις, διατύπωσε απόψεις, «χάιδεψε» τα αυτιά των παριστάμενων αναφέροντας το σημαντικό έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί, μοιράστηκε συγκινημένη μια προσωπική της ιστορία και παρότρυνε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Κατσαρό «να διπλασιάσει τους μισθούς των εκπαιδευτικών». Στο διάλειμμα της εκδήλωσης και πριν αποχωρήσει η κ. Φλέσσα μοίρασε προσωπικές της κάρτες σε όσους την πλησίασαν. Άραγε, για ποιο λόγο, θα σκεφτόταν ένας αδαής.

Θα ήταν αληθινή αν δεν ήταν καταφανέστατα υποκριτική όλη αυτή η σκηνοθετημένη παράσταση. Η κ. Φλέσσα υπήρξε υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2019 και, όπως δήλωσε και η ίδια, θα είναι εκ νέου υποψήφια. Συνεπώς, η επιμορφωτική ημερίδα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να απευθυνθεί σε κοινό, να το κολακεύσει και να αντλήσει πιθανούς ψηφοφόρους. Κι αυτό έγινε με την προφανέστατη ανοχή, αν όχι συμμετοχή του Διευθυντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι αυτή η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της, γνωστοί και λιγότερο γνωστοί,  ενδιαφέρονται μόνο για την ατομική τους προβολή και εξέλιξη. Κάτω από «παχιά λόγια» και κολακείες κρύβεται μια απαξίωση για την ουσία των προβλημάτων της εκπαίδευσης. Είναι οι «μέντορες» και οι «συντονιστές» μιας ενορχηστρωμένης επίθεσης στον εκπαιδευτικό κλάδο και στη σχολική κοινότητα. Αδιαφορώντας για όσα μαστίζουν την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, επινοούν και υποστηρίζουν την ύπαρξη πλατφόρμας καταγγελιών περιστατικών σχολικού εκφοβισμού, μεταφέρουν όλο το βάρος και την ευθύνη στους ήδη φορτωμένους με φοβερό φόρτο εργασίας εκπαιδευτικούς και μετατρέπουν τις σχολικές κοινότητες σε ένα πεδίο συγκρούσεων και κοινωνικού αυτοματισμού. 

Έχουμε χρέος, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, να αντισταθούμε απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πρακτικές ενός αμοραλιστικού καθεστώτος που μετατρέπει τα σχολεία από κοινότητες μάθησης σε πεδία εκτόνωσης της κοινωνικής οργής.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η «Φυσική» αρνητικότητα της Θετικής Κατεύθυνσης
Είναι αναγκαίο να αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία και να αντιμετωπίζουμε την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια ως εφαλτήριο μιας επιστημονικής σταδιοδρομίας...
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η «Φυσική» αρνητικότητα της Θετικής Κατεύθυνσης
Σαλάτα με φακές
Η πιο νόστιμη σαλάτα με φακές: Συνταγή από την Παλαιστίνη
Η κλασική συνταγή για φακοσαλάτα, υγιεινή, θρεπτική και άκρως καλοκαιρινή περιέχει εκτός από τις φακές, τοματίνια ή ντομάτες, αγγούρι, κόκκινο...
Η πιο νόστιμη σαλάτα με φακές: Συνταγή από την Παλαιστίνη