Κυριάκος Μητσοτάκης
«Δεν θέλουμε πανεπιστήμια της αρπαχτής» - Οι δηλώσεις Μητσοτάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι «δεν σκεπτόμαστε να βάλουμε δίδακτρα στα δημόσια. Είναι δωρεάν και θέλουμε να τα αναβαθμίσουμε».

«Θα προχωρήσουμε και την αλλαγή στο άρθρο 16» τόνισε και είπε ότι «δεν θέλουμε πανεπιστήμια της αρπαχτής. Έχουμε θέσει αυστηρό πλαίσιο. Ήδη σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν κολέγια με τους αποφοίτους να μπορούν να διοριστούν ακόμα και στο δημόσιο. Το μόνο που λείπει είναι η ακαδημαϊκή ισοτιμία».

«Το ΠΑΣΟΚ λες και μπήκε στη μηχανή του χρόνου», επισήμανε και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει θέμα συνταγματικότητας. Θα υπάρξουν προσφυγές στο ΣτΕ, προέβλεψε.

«Ας περιμένουμε είπε ακόμα να εκδηλωθεί το ενδιαφέρον όσων θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Το 2025 θα δούμε τα πρώτα απτά αποτελέσματα του νόμου», σημείωσε.

«Όλοι αυτοί που έχτισαν την καριέρα τους στο φοιτητικό κίνημα, ξαφνικά μπορεί να βρεθούν χωρίς δουλειά»

«Δεν σκεπτόμαστε να βάλουμε δίδακτρα στα δημόσια. Είναι δωρεάν και θέλουμε να τα αναβαθμίσουμε. Αυτή είναι η διαχωριστική γραμμή. Το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι δωρεάν και θέλουμε να το αναβαθμίσουμε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πολλοί από αυτούς που έχτισαν καριέρες πάνω στο “ρωμαλέο” φοιτητικό κίνημα των καταλήψεων, της βίας στα πανεπιστήμια, αισθάνονται κάπως άβολα τώρα. Διότι ξέρουν πολύ καλά ότι η σύγκριση της εικόνας κάποιων πανεπιστημίων που εξακολουθούν να έχουν τέτοια βιώματα και των καινούριων πανεπιστημίων που θα δημιουργηθούν, όπως τα βλέπουμε και στο εξωτερικό καθαρά με καλά εργαστήρια, θα δημιουργήσει απαιτήσεις και προσδοκίες. Και από το δημόσιο πανεπιστήμιο μεγαλύτερες. Και όλοι αυτοί που έχτισαν την καριέρα τους, ξαφνικά μπορεί να βρεθούν χωρίς δουλειά. Και αυτό νομίζω ότι είναι μια κατάκτηση συνολικά για τη μεταπολίτευση» επισήμανε.

«Η μεταπολίτευση ήταν ταυτισμένη με αυτή την έννοια. Ξεκίνησε μια εξέγερση τόσο σημαντική, όπως το Πολυτεχνείο, και δυστυχώς ένα κομμάτι της μετεξελίχθηκε σε κάτι πολύ διαφορετικό» κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δέντρο
Το Εσπερινό Γυμνάσιο Ρόδου στολίζει το δέντρο του για τα Χριστούγεννα του 2025
Οι μαθητές έφτιαξαν τα δικά τους στολίδια με φαντασία, δημιουργικότητα και σεβασμό στο περιβάλλον
Το Εσπερινό Γυμνάσιο Ρόδου στολίζει το δέντρο του για τα Χριστούγεννα του 2025
μετρο θεσσαλονικη
Μετρό Θεσσαλονίκης: Αντιδράσεις εργαζομένων για την 24ωρη λειτουργία
Το σωματείο επισημαίνει ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, ζητώντας προσλήψεις και μέτρα ασφάλειας πριν από κάθε επέκταση ωραρίου
Μετρό Θεσσαλονίκης: Αντιδράσεις εργαζομένων για την 24ωρη λειτουργία