Κυριάκος Μητσοτάκης
«Δεν θέλουμε πανεπιστήμια της αρπαχτής» - Οι δηλώσεις Μητσοτάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι «δεν σκεπτόμαστε να βάλουμε δίδακτρα στα δημόσια. Είναι δωρεάν και θέλουμε να τα αναβαθμίσουμε».

«Θα προχωρήσουμε και την αλλαγή στο άρθρο 16» τόνισε και είπε ότι «δεν θέλουμε πανεπιστήμια της αρπαχτής. Έχουμε θέσει αυστηρό πλαίσιο. Ήδη σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν κολέγια με τους αποφοίτους να μπορούν να διοριστούν ακόμα και στο δημόσιο. Το μόνο που λείπει είναι η ακαδημαϊκή ισοτιμία».

«Το ΠΑΣΟΚ λες και μπήκε στη μηχανή του χρόνου», επισήμανε και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει θέμα συνταγματικότητας. Θα υπάρξουν προσφυγές στο ΣτΕ, προέβλεψε.

«Ας περιμένουμε είπε ακόμα να εκδηλωθεί το ενδιαφέρον όσων θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Το 2025 θα δούμε τα πρώτα απτά αποτελέσματα του νόμου», σημείωσε.

«Όλοι αυτοί που έχτισαν την καριέρα τους στο φοιτητικό κίνημα, ξαφνικά μπορεί να βρεθούν χωρίς δουλειά»

«Δεν σκεπτόμαστε να βάλουμε δίδακτρα στα δημόσια. Είναι δωρεάν και θέλουμε να τα αναβαθμίσουμε. Αυτή είναι η διαχωριστική γραμμή. Το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι δωρεάν και θέλουμε να το αναβαθμίσουμε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πολλοί από αυτούς που έχτισαν καριέρες πάνω στο “ρωμαλέο” φοιτητικό κίνημα των καταλήψεων, της βίας στα πανεπιστήμια, αισθάνονται κάπως άβολα τώρα. Διότι ξέρουν πολύ καλά ότι η σύγκριση της εικόνας κάποιων πανεπιστημίων που εξακολουθούν να έχουν τέτοια βιώματα και των καινούριων πανεπιστημίων που θα δημιουργηθούν, όπως τα βλέπουμε και στο εξωτερικό καθαρά με καλά εργαστήρια, θα δημιουργήσει απαιτήσεις και προσδοκίες. Και από το δημόσιο πανεπιστήμιο μεγαλύτερες. Και όλοι αυτοί που έχτισαν την καριέρα τους, ξαφνικά μπορεί να βρεθούν χωρίς δουλειά. Και αυτό νομίζω ότι είναι μια κατάκτηση συνολικά για τη μεταπολίτευση» επισήμανε.

«Η μεταπολίτευση ήταν ταυτισμένη με αυτή την έννοια. Ξεκίνησε μια εξέγερση τόσο σημαντική, όπως το Πολυτεχνείο, και δυστυχώς ένα κομμάτι της μετεξελίχθηκε σε κάτι πολύ διαφορετικό» κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητσοτακης
Κυρ. Μητσοτάκη: Το μήνυμά του για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο
«Και όπως το θέλει ο ποιητής: Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος»
Κυρ. Μητσοτάκη: Το μήνυμά του για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο