ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Πως οι ευρωεκλογές επηρεάζουν τη λήξη μαθημάτων φέτος στα σχολεία

Περίπου 30 μέρες μαθημάτων πλέον απομένουν στα Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ μέχρι τις διακοπές του Πάσχα.

Μέσα στο Μάρτιο έχουμε 2 μέρες που τα σχολεία αργούν (Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου και Δευτέρα 25 Μαρτίου, μέρα της Εθνικής γιορτής), καθώς και μια μέρα (Παρασκευή 22 Μαρτίου) που στα σχολεία πραγματοποιείται η γιορτή της εθνικής επετείου.

Οι διακοπές του Πάσχα αρχίζουν με το τέλος των μαθημάτων της Παρασκευής 26 Απριλίου (Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου) και τα σχολεία ξανανοίγουν την Δευτέρα 13 Μαϊου.

Αν πάρουμε υπόψη και 1-2 εκπαιδευτικές εκδρομές και περιπάτους που γίνονται σε όλο αυτό το διάστημα είναι φανερό ότι ο χρόνος των μαθημάτων δεν ξεπερνάει τις 30 μέρες.

Πολύ μικρότερο είναι το διάστημα που απομένει για μαθήματα αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, τουλάχιστον για τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ. 

Αν τηρηθεί το περσινό πρόγραμμα (δεν είναι ακόμη σίγουρο καθώς πέρσι είχαμε εκλογές) και τα Λύκεια λήξουν την Παρασκευή 17 Μαϊου (πέρσι έληξαν 19 Μαϊου, ωστόσο φέτος αυτή η ημερομηνία πέφτει Κυριακή) τότε μετά τις διακοπές του Πάσχα απομένει λιγότερο από μια εβδομάδα μαθημάτων καθώς την τελευταία μέρα δίνεται στους μαθητές το πρόγραμμα των εξετάσεων

Συνολικά, δηλαδή, οι μέρες μαθημάτων για τα λύκεια από τώρα μέχρι την έναρξη των ενδοσχολικών εξετάσεων είναι στην πραγματικότητα λιγότερες από 35.

Τα Γυμνάσια

Πέρσι τα μαθήματα στα Γυμνάσια ολοκληρώθηκαν στις 30 Μαΐου και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις ολοκληρώθηκαν στις 15 Ιουνίου.

Ωστόσο φέτος υπάρχει το νέο δεδομένο των Ευρωεκλογών που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου και ως εκ τούτου, ως είθισται, τα σχολεία θα είναι κλειστά από την Παρασκευή 7 έως και την Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Αυτό σημαίνει για τα Γυμνάσια, στα οποία διεξάγονται εξετάσεις από 1 έως και 15 Ιουνίου,  ότι απομένουν μόνο πέντε διαθέσιμες μέρες για επτά μαθήματα εκ των οποίων τα δύο κλαδικά (διπλά μαθήματα, Αρχαία γλώσσα συν Αρχαία μετάφραση και γλώσσα συν λογοτεχνία). 

Άρα είναι πιθανόν το υπουργείο Παιδείας να "σφυρίξει" λήξη μαθημάτων για φέτος νωρίτερα από τις 30 Μαΐου ώστε αντίστοιχα να ξεκινήσουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις νωρίτερα από την 1η Ιουνίου. 

Στην περίπτωση αυτή (που θα ολοκληρωθούν τα μαθήματα νωρίτερα) στα Γυμνάσια απομένουν περίπου 10 μέρες μαθημάτων μετά το Πάσχα ενώ συνολικά από σήμερα και μέχρι την έναρξη των ενδοσχολικών εξετάσεων δεν ξεπερνούν τις 40 μέρες μαθημάτων.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kriti
Χανιά: Ο Κρητικός που σκότωσε Γερμανό αλεξιπτωτιστή με μια πέτρα και ο θρυλικός πίνακας στον Γαλατά
Δεν έγινε ποτέ ξανά στην Ευρώπη ένας άοπλος ή άθλια εξοπλισμένος λαός, να πολεμήσει άρτια εξοπλισμένους και εκπαιδευμένους στρατιώτες…
Χανιά: Ο Κρητικός που σκότωσε Γερμανό αλεξιπτωτιστή με μια πέτρα και ο θρυλικός πίνακας στον Γαλατά
sxol_eksoterikou.jpg
Γκουδούλας : Στον... «αέρα» σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο
H υπόθεση αυτή αφορά κοντά  στους 900 μαθητές- Ελληνόπουλα - Τι δήλωσε ο καθηγητής – ερευνητής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Θωμάς Γκουδούλας
Γκουδούλας : Στον... «αέρα» σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο
μπούλινγκ
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
Πρόσκληση σε Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού από τη Δ.Π.Ε. Αν....
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
ypoyrgeiopaidias_aftodioikisi_9.jpg
Πρότυπα Σχολεία: Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα λάθη και τις αστοχίες στις εξετάσεις
Διευκρινίσεις σχετικά με τα θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Εκκλησιαστικά Γυμνάσια
Πρότυπα Σχολεία: Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα λάθη και τις αστοχίες στις εξετάσεις