εκπαιδευτικοσ
Μαθήτριες έστησαν μια ιστορία εκ του μηδενός σε βάρος εκπαιδευτικού

Αμετάκλητη καθίσταται η αθωωτική απόφαση του καθηγητή στη Λέσβο, ο οποίος κατηγορείτο για παρενόχληση μαθητών. Η υπόθεση είχε διχάσει την τοπική κοινωνία πριν από μερικά χρόνια.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου κήρυξε ομόφωνα αθώο τον καθηγητή. Η απόφαση είναι αμετάκλητη, καθώς δεν έγινε προσφυγή από πλευράς των οικογενειών των κοριτσιών σε ανώτατο δικαστήριο.

Οι μαθήτριες κατηγορούσαν τον καθηγητή μέσης εκπαίδευσης για ασελγείς χειρονομίες κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, οι μαθήτριες φαίνεται πως κατασκεύασαν τις κατηγορίες γιατί είχαν πρόβλημα με τις απουσίες.

Ο καθηγητής μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!», λέγοντας πως τα κορίτσια «έστησαν μία ιστορία εκ του μηδενός».

«Τα κορίτσια έφτιαξαν μία απεχθή ιστορία για να δικαιολογήσουν απουσίες ή μια παραβατική συμπεριφορά και στη συνέχεια εγκλωβίστηκαν σε αυτή την ιστορία. Οι γονείς τους την υιοθέτησαν. Πολλές φορές ένα παιδί μπορεί να λέει ψέματα, το χειρότερο όμως είναι οι γονείς να το αποδέχονται χωρίς να το ψάξουν», είπε αρχικά ο καθηγητής.

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια, «με κατηγόρησαν πως ενώ έκανα μία παρουσίαση μπροστά σε 55 μαθητές και 6 καθηγητές, έβαλα το χέρι μου στο παντελόνι μου. Αργότερα, όταν έγινε έλεγχος στα απουσιολόγια τα συγκεκριμένα κορίτσια έλειπαν από την τάξη. Έστησαν μία ιστορία εκ του μηδενός. Φανταστείτε ήρθαν οι συμμαθητές τους μάρτυρες υπεράσπισης μου. Η απόφαση ήταν ομόφωνα αθωωτική, αλλά άργησε πολύ να βγει. 5,5 χρόνια μαρτυρίου, ψυχολογικού, οικονομικού τα πάντα».

Καταλήγοντας ο εκπαιδευτικός τόνισε πόσο σημαντική ήταν η συμβολή της οικογένειας του, που στάθηκε δίπλα του σε όλη αυτή την πορεία. «Το θετικό είναι ότι έχω μία πολύ δυνατή οικογένεια και στάθηκε δίπλα μου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο δικηγόρος του καθηγητή

Ο κ. Συμεωνίδης, δικηγόρος του καθηγητή, ανάφερε ότι η αγωνία τόσο του εντολέα του όσο και της οικογένειας του ήταν πολύ μεγάλη μέχρι να βγει η αθωωτική απόφαση, και παράλληλα θέλησε να τονίσει ο νομικός παραστάτης την σημασία του σεβασμού στο τεκμήριο αθωότητας.

Ο κ. Συμεωνίδης υπογραμμίζει ότι «μετά από περίπου 5,5 χρόνια γράφτηκε και επίσημα ο επίλογος μιας υπόθεσης που απασχόλησε έντονα και προβλημάτισε την τοπική κοινωνία. Μετά από μια πολυήμερη και ιδιαίτερα προσεκτική διαδικασία, το εφετείο αποφάσισε την πλήρη αθώωση του καθηγητή, παραθέτοντας εκτενή αιτιολόγηση που αποτυπώθηκε στην απόφασή του, όπως αυτή καθαρογράφηκε (ακολουθούν ενδεικτικά αποσπάσματα):

«Παρά το γεγονός όμως ότι οι ως άνω πράξεις φέρεται να τελέστηκαν δημόσια και ενώπιον όλων των μαθητών της τάξης, κανείς από τους συμμαθητές τους δεν επιβεβαίωσε την τέλεσή τους. Μάλιστα, μαθήτριες, που κατά τις καταγγέλλουσες φέρεται να υπέστησαν τις ίδιες χειρονομίες (αναφέρονται ονόματα μαρτύρων υπεράσπισης) διαψεύδουν ότι ο κατηγορούμενος  τις άγγιξε (….).

Οι καταγγέλλουσες στο σύνολό τους ήταν μαθήτριες με πολλές μονόωρες απουσίες σε πλήθος μαθημάτων και όχι μόνο στο μάθημα του κατηγορουμένου – όπως διαπίστωσε η κα. Εισαγγελέας που κρατούσε τα απουσιολόγια – γεγονός που «φανέρωνε αξιοσημείωτη για τη μικρή τους ηλικία αδιαφορία των ιδίων αλλά και των γονέων τους για την αξία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ωστόσο, οι υπόλοιποι συμμαθητές όχι μόνο δεν τις αντιλήφθηκαν, παρά το δημόσιο χαρακτήρα τους, αντίθετα δε, όπως προκύπτει και από το περιεχόμενο των υπεύθυνων δηλώσεων των γονέων τους, τις διέψευσαν».

Ο κ. Συμεωνίδης επισημαίνει ότι τελικά η δικαιοσύνη επικράτησε και ο καθηγητής, ο οποίος έδωσε την προσωπική του μάχη έχοντας στο πλάι του την οικογένειά του με αξιοπρέπεια, συνέπεια και πίστη στην αθωότητά του, μπορεί σήμερα πλέον να αισθάνεται δικαιωμένος, αφού απαλλάχθηκε από όλες τις βαριές και ατιμωτικές κατηγορίες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα