Κυριάκος Πιερρακάκης
«Ξεκινά μια νέα εποχή για την ανώτατη εκπαίδευση. Με πιο ελεύθερα, πιο ισχυρά, πιο εξωστρεφή, δημόσια Πανεπιστήμια και ένα ξεκάθαρο και αυστηρό πλαίσιο για τη λειτουργία μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων ιδρυμάτων»

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μία ημέρα μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα κρατικά ΑΕΙ, με ανάρτηση του στα social media,  αναφέρεται στην επόμενη μέρα για την Παιδεία, ενώ ευχαριστεί τον πρωθυπουργό, τους βουλευτές αλλά και την ομάδα του υπουργείου που συνέβαλε στη δημιουργία του νομοσχεδίου.

Στην ανάρτηση του σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο υπουργός Παιδείας αναφέρει: «Ήταν δύο εξαιρετικά απαιτητικές εβδομάδες στη Βουλή. Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την ανώτατη εκπαίδευση. Με πιο ελεύθερα, πιο ισχυρά, πιο εξωστρεφή, δημόσια Πανεπιστήμια και ένα ξεκάθαρο και αυστηρό πλαίσιο για τη λειτουργία μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων ιδρυμάτων».

H ανάρτηση του Yπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη

Ήταν δύο εξαιρετικά απαιτητικές εβδομάδες στη Βουλή. Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την ανώτατη εκπαίδευση. Με πιο ελεύθερα, πιο ισχυρά, πιο εξωστρεφή, δημόσια Πανεπιστήμια και ένα ξεκάθαρο και αυστηρό πλαίσιο για τη λειτουργία μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων ιδρυμάτων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή του στον σχεδιασμό μας. Ευχαριστώ από καρδιάς τους 159 βουλευτές που υποστήριξαν και υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, και ιδίως τον εισηγητή μας Λευτέρης Κτιστάκης για τη συνεισφορά του στη διαδικασία.

Τέλος, θα ήθελα να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στις υφυπουργούς Ζέττα Μ. Μακρή και Ioanna Lytrivi και σε όλους τους συνεργάτες μας στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Χθες πετύχαμε μια νίκη για την Παιδεία. Συνεχίζουμε!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα