Εγινε δεκτή η αγωγή Πιερρακάκη κατά ΑΔΕΔΥ - Επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση
Η απεργία-αποχή θα επαναπροκηρυχθεί από την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ.

Με την 227/2024 απόφασή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας έκανε προ ολίγου δεκτή την αγωγή του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη κατά της ΑΔΕΔΥ η οποία είχε κηρύξει απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τις διαδικασίες, που προβλέπονται στον ν. 4823/2021, όπως αυτές συμπληρώθηκαν και περαιτέρω ρυθμίστηκαν στην Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5/ΦΕΚ Β 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Περισσότερες λεπτομέρεις θα γίνουν γνωστές σε λίγο, πάντως εκτός απροόπτου, η απεργία-αποχή θα επαναπροκηρυχθεί από την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ.

Ηδη το ΔΣ της ΔΟΕ αποφάσισε επαναπροκήρυξη, ενώ η ΟΛΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε, τη διενέργεια Γ.Σ. των ΕΛΜΕ και Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ, μεθαύριο Σάββατο, 9/3, με ΟΜΟΦΩΝΗ εισήγηση, την επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχήςδίνοντας το μήνυμα της συνέχισης του αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών κι εκπαιδευτικών, αλλά και της συνολικής εναντίωσης του κλάδου στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, τον αυταρχισμό και την επιβολή πολιτικών διαλυτικών για τον κοινωνικό πυλώνα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο κορυφαίο Μεταπτυχιακό για Εκπαιδευτικούς από ΕΚΠΑ, ΠΑΔΑ και ΑΣΠΑΤΕ "Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη"

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα