αφισα
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη των φοιτητών στις 19 Μαρτίου

Η Επιτροπή Υπεράσπισης των 25 Διωκόμενων Φοιτητών Ιωαννίνων, με σχετική της ανακοίνωση ενημερώνει για την επικείμενη δίκη στις 19 Μαρτίου και καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το δικαστικό μέγαρο στις 9.00 το πρωί την Τρίτη 19/3.

Πρόκειται για την υπόθεση ξυλοδαρμού, συλλήψεων και επιβολή εξοντωτικών προστίμων σε φοιτητές που έλαβε χώρα στις 17 Νοεμβρίου 2020,  όπου φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, προσπάθησαν να τιμήσουν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου  και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας .

Αναλυτικά:

Στις 17 Νοεμβρίου,  φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,  προσπαθήσαν να τιμήσουν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973 και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς εκτός ΜΕΘ. Για να προβάλουν ξανά το επιτακτικό αίτημα για άμεση ενίσχυση και χρηματοδότηση της υγείας με προσλήψεις, νέες ΜΕΘ, τεστ, άμεση επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας. Για να διεκδικήσουν «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», ενάντια στις νεοφιλελεύθερες  πολιτικές που οδήγησαν μεταξύ άλλων στο έγκλημα στα Τέμπη.

Ως απάντηση πήραν: τον άγριο ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 6 φοιτητών, 30 προσαγωγές, 23 συλλήψεις, κατασκευασμένες και ψεύτικες κατηγορίες, εξοντωτικά πρόστιμα (900€ έκαστος, 20.700€ συνολικά). Ένα χρόνο αργότερα ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε ακόμα δύο φοιτητές που διαδήλωσαν εκείνη τη μέρα και –όλως «τυχαίως»- ήταν αυτοί που είχαν τραυματιστεί πιο βάναυσα από την αστυνομία!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με τον μνημονιακό συρφετό, συνεχίζουν ακάθεκτοι το ξήλωμα της δημόσιας και δωρεάν υγείας (υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, συγχωνεύσεις, λουκέτα κτλ.)Ψηφίζουν δεκάδες αντεργατικούς νόμους που τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα(κατάργηση οκταώρου, νόμοι Χατζηδάκη-Άδωνι κτλ). Χτυπούν τη Δημόσια-Δωρεάν Παιδεία: καταστρατηγούν το άρθρο 16, ανοίγουν τις πόρτες στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μετατρέπουν τη μόρφωση σε ακριβό εμπόρευμα. Φορολογούν τους πάντες, εκτός από τους πλούσιους. Καταδικάζουν τους αγρότες στην ανέχεια. Δεν κάνουν τίποτα για την ακρίβεια η οποία κατατρώει το λαϊκό εισόδημά. Ξοδεύουν πακτωλούς χρημάτων σε πολεμικούς εξοπλισμούς εμπλέκοντάς μας σε πολέμους, αντί να διορίζουν γιατρούς, νοσηλευτές, καθηγητές και να ενισχύουν τους μισθούς.

Αλληλεγγύη στους 25, σε κάθε διαδηλωτή και αγωνιστή!

Η μοναδική λύση βρίσκεται στους αγώνες, στο δρόμο που χάραξαν οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου, στους σημερινούς αγώνες των φοιτητών, αγροτών και εργαζομένων. Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε κάθε αγωνιστή που διώκεται από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς καταστολής.

Απαιτούμε:

•             ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 

•             ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ 25 ΔΙΩΚΩΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

αφισα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα