αφισα
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη των φοιτητών στις 19 Μαρτίου

Η Επιτροπή Υπεράσπισης των 25 Διωκόμενων Φοιτητών Ιωαννίνων, με σχετική της ανακοίνωση ενημερώνει για την επικείμενη δίκη στις 19 Μαρτίου και καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το δικαστικό μέγαρο στις 9.00 το πρωί την Τρίτη 19/3.

Πρόκειται για την υπόθεση ξυλοδαρμού, συλλήψεων και επιβολή εξοντωτικών προστίμων σε φοιτητές που έλαβε χώρα στις 17 Νοεμβρίου 2020,  όπου φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, προσπάθησαν να τιμήσουν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου  και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας .

Αναλυτικά:

Στις 17 Νοεμβρίου,  φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,  προσπαθήσαν να τιμήσουν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973 και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς εκτός ΜΕΘ. Για να προβάλουν ξανά το επιτακτικό αίτημα για άμεση ενίσχυση και χρηματοδότηση της υγείας με προσλήψεις, νέες ΜΕΘ, τεστ, άμεση επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας. Για να διεκδικήσουν «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», ενάντια στις νεοφιλελεύθερες  πολιτικές που οδήγησαν μεταξύ άλλων στο έγκλημα στα Τέμπη.

Ως απάντηση πήραν: τον άγριο ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 6 φοιτητών, 30 προσαγωγές, 23 συλλήψεις, κατασκευασμένες και ψεύτικες κατηγορίες, εξοντωτικά πρόστιμα (900€ έκαστος, 20.700€ συνολικά). Ένα χρόνο αργότερα ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε ακόμα δύο φοιτητές που διαδήλωσαν εκείνη τη μέρα και –όλως «τυχαίως»- ήταν αυτοί που είχαν τραυματιστεί πιο βάναυσα από την αστυνομία!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με τον μνημονιακό συρφετό, συνεχίζουν ακάθεκτοι το ξήλωμα της δημόσιας και δωρεάν υγείας (υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, συγχωνεύσεις, λουκέτα κτλ.)Ψηφίζουν δεκάδες αντεργατικούς νόμους που τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα(κατάργηση οκταώρου, νόμοι Χατζηδάκη-Άδωνι κτλ). Χτυπούν τη Δημόσια-Δωρεάν Παιδεία: καταστρατηγούν το άρθρο 16, ανοίγουν τις πόρτες στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μετατρέπουν τη μόρφωση σε ακριβό εμπόρευμα. Φορολογούν τους πάντες, εκτός από τους πλούσιους. Καταδικάζουν τους αγρότες στην ανέχεια. Δεν κάνουν τίποτα για την ακρίβεια η οποία κατατρώει το λαϊκό εισόδημά. Ξοδεύουν πακτωλούς χρημάτων σε πολεμικούς εξοπλισμούς εμπλέκοντάς μας σε πολέμους, αντί να διορίζουν γιατρούς, νοσηλευτές, καθηγητές και να ενισχύουν τους μισθούς.

Αλληλεγγύη στους 25, σε κάθε διαδηλωτή και αγωνιστή!

Η μοναδική λύση βρίσκεται στους αγώνες, στο δρόμο που χάραξαν οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου, στους σημερινούς αγώνες των φοιτητών, αγροτών και εργαζομένων. Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε κάθε αγωνιστή που διώκεται από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς καταστολής.

Απαιτούμε:

•             ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 

•             ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ 25 ΔΙΩΚΩΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

αφισα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εργαστήρι Μαργαρίτα
Ειδική Αγωγή: Μισοί μισθοί και αβεβαιότητα για τους εργαζόμενους στο Εργαστήρι «Μαργαρίτα»
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν οικονομική ασφυξία, περικοπές και αυθαίρετες απολύσεις - Στάση εργασίας την Τρίτη 16/12
Ειδική Αγωγή: Μισοί μισθοί και αβεβαιότητα για τους εργαζόμενους στο Εργαστήρι «Μαργαρίτα»
Τεχνητή Νοημοσύνη και Καινοτομία στην Εκπαίδευση: Ηθικές και Τεχνολογικές Διαστάσεις (AI-education2025)
ΔΙΠΑΕ: Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη και Καινοτομία στην Εκπαίδευση»
Υφυπ. Παιδείας, Νίκος Παπαϊωάννου: «Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να εκπαιδευτούν στο τι σημαίνει Τεχνητή Νοημοσύνη»
ΔΙΠΑΕ: Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη και Καινοτομία στην Εκπαίδευση»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύνοδο των προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας
Κ. Μητσοτάκης: «Επιδοτήσεις σε αγρότες που ιδρώνουν στα χωράφια και όχι στους παρείσακτους»
«Σε αυτούς που εργάζονται πραγματικά στα χωράφια και όχι στους παρείσακτους»
Κ. Μητσοτάκης: «Επιδοτήσεις σε αγρότες που ιδρώνουν στα χωράφια και όχι στους παρείσακτους»