ένταση ΑΠΘ
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/INTIME NEWS
«Είμαστε στο πλευρό των φοιτητών μας, των συλλόγων τους και των εργαζόμενων στα Πανεπιστήμια που διώκονται»

Ηχηρή αποδοκιμασία των αστυνομικών επεμβάσεων στα ΑΕΙ αλλά και της δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης εργαζόμενων, από 7 συλλόγους πανεπιστημιακών.

Συλλογικά οι καθηγητές  από σχολές των πανεπιστημίων ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Πατρών, Παντείου, Θεσσαλίας και Αιγαίου, τονίζουν ότι η καταστολή, οι διώξεις, η ποινικοποίηση του αγώνα φοιτητών, διδασκόντων και εργαζομένων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση. Ενισχύει τον αγώνα όλων των φορέων και συλλόγων της ακαδημαϊκής κοινότητας ενάντια στο νομοσχέδιο ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

«Η απάντησή μας στον αυταρχισμό που έχει επιλέξει η κυβέρνηση, είναι η αλληλεγγύη και η ένταση των κινητοποιήσεων», προειδοποιούν.

Η ανακοίνωση των 7 συλλόγων μελών ΔΕΠ

Καταγγέλλουμε τις επεμβάσεις των δυνάμεων καταστολής που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (01/02, 5/2, 15/2, 19/2), στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (5/2) και στο ΕΜΠ (15/1), τα οποία βρίσκονται στην έκτη εβδομάδα κινητοποιήσεων με συλλογικές αποφάσεις συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης εργαζόμενων, όπως στην περίπτωση του εργαζόμενου συναδέλφου από το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, που ανεστάλη η σύμβασή του καθώς και στην κλήση σε ΕΔΕ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ και των μελών του Προεδρείου της ΓΣ του Συλλόγου. Στον χώρο του Πανεπιστημίου που εξ ορισμού είναι χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και διαλόγου κάθε έκφραση αυταρχισμού δεν μπορεί παρά να είναι κατακριτέα.

Η καταστολή, οι διώξεις, η ποινικοποίηση του αγώνα φοιτητών, διδασκόντων και εργαζομένων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση. Ενισχύει τον αγώνα όλων των φορέων και συλλόγων της ακαδημαϊκής κοινότητας ενάντια στο νομοσχέδιο ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η απάντησή μας στον αυταρχισμό που έχει επιλέξει η κυβέρνηση, είναι η αλληλεγγύη και η ένταση των κινητοποιήσεων.

Είμαστε στο πλευρό των φοιτητών μας, των συλλόγων τους και των εργαζόμενων στα Πανεπιστήμια που διώκονται. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, υψηλού επιπέδου, που έχει ανάγκη και αξίζει στη νεολαία της χώρας μας. Δηλώνουμε πως το ρεύμα, που αγκαλιάζει τα Πανεπιστήμια της χώρας διεκδικώντας «Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια», δεν καταστέλλεται ούτε τρομοκρατείται!

  1. ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΑΠΘ)

  2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑ

  3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑ

  4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ

  5. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

  6. ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

  7. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...