ένταση ΑΠΘ
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/INTIME NEWS
«Είμαστε στο πλευρό των φοιτητών μας, των συλλόγων τους και των εργαζόμενων στα Πανεπιστήμια που διώκονται»

Ηχηρή αποδοκιμασία των αστυνομικών επεμβάσεων στα ΑΕΙ αλλά και της δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης εργαζόμενων, από 7 συλλόγους πανεπιστημιακών.

Συλλογικά οι καθηγητές  από σχολές των πανεπιστημίων ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Πατρών, Παντείου, Θεσσαλίας και Αιγαίου, τονίζουν ότι η καταστολή, οι διώξεις, η ποινικοποίηση του αγώνα φοιτητών, διδασκόντων και εργαζομένων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση. Ενισχύει τον αγώνα όλων των φορέων και συλλόγων της ακαδημαϊκής κοινότητας ενάντια στο νομοσχέδιο ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

«Η απάντησή μας στον αυταρχισμό που έχει επιλέξει η κυβέρνηση, είναι η αλληλεγγύη και η ένταση των κινητοποιήσεων», προειδοποιούν.

Η ανακοίνωση των 7 συλλόγων μελών ΔΕΠ

Καταγγέλλουμε τις επεμβάσεις των δυνάμεων καταστολής που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (01/02, 5/2, 15/2, 19/2), στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (5/2) και στο ΕΜΠ (15/1), τα οποία βρίσκονται στην έκτη εβδομάδα κινητοποιήσεων με συλλογικές αποφάσεις συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης εργαζόμενων, όπως στην περίπτωση του εργαζόμενου συναδέλφου από το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, που ανεστάλη η σύμβασή του καθώς και στην κλήση σε ΕΔΕ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ και των μελών του Προεδρείου της ΓΣ του Συλλόγου. Στον χώρο του Πανεπιστημίου που εξ ορισμού είναι χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και διαλόγου κάθε έκφραση αυταρχισμού δεν μπορεί παρά να είναι κατακριτέα.

Η καταστολή, οι διώξεις, η ποινικοποίηση του αγώνα φοιτητών, διδασκόντων και εργαζομένων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση. Ενισχύει τον αγώνα όλων των φορέων και συλλόγων της ακαδημαϊκής κοινότητας ενάντια στο νομοσχέδιο ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η απάντησή μας στον αυταρχισμό που έχει επιλέξει η κυβέρνηση, είναι η αλληλεγγύη και η ένταση των κινητοποιήσεων.

Είμαστε στο πλευρό των φοιτητών μας, των συλλόγων τους και των εργαζόμενων στα Πανεπιστήμια που διώκονται. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, υψηλού επιπέδου, που έχει ανάγκη και αξίζει στη νεολαία της χώρας μας. Δηλώνουμε πως το ρεύμα, που αγκαλιάζει τα Πανεπιστήμια της χώρας διεκδικώντας «Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια», δεν καταστέλλεται ούτε τρομοκρατείται!

  1. ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΑΠΘ)

  2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑ

  3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑ

  4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ

  5. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

  6. ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

  7. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

προαυλιο
Συναγερμός στο Περιστέρι: Σημάδια καθίζησης σε Λύκειο και γήπεδο μπάσκετ
Ανησυχία για την ασφάλεια μαθητών στο Περιστέρι – Στο «μικροσκόπιο» φαινόμενα καθίζησης σε σχολικό συγκρότημα
Συναγερμός στο Περιστέρι: Σημάδια καθίζησης σε Λύκειο και γήπεδο μπάσκετ
δσ
ΠΑΣΥΔ: Συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου & Ελεγκτικής Επιτροπής
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διδακτόρων Δημοσίου ολοκλήρωσε τις αρχαιρεσίες του με ποσοστό συμμετοχής 85,3%, θέτοντας στο επίκεντρο την ενίσχυση του ρόλου...
ΠΑΣΥΔ: Συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου & Ελεγκτικής Επιτροπής
kolimvitirio.jpg
Κολύμβηση στα σχολεία 2026-2027: Πρόσκληση για μόνιμους εκπαιδευτικούς ΠΕ11
Τα κριτήρια επιλογής και η προθεσμία για τη διδασκαλία του νέου μαθήματος Φυσικής Αγωγής στις Γ’ και Δ’ τάξεις του Δημοτικού
Κολύμβηση στα σχολεία 2026-2027: Πρόσκληση για μόνιμους εκπαιδευτικούς ΠΕ11