υπουργειο Παιδείας
Ενημέρωση Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια για τη διαδικασία και το τι θα ακολουθήσει

Για με την πορεία σύστασης των νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ, ενημερώνουν οι Αιρετοί στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΚΥΣΕΕΠ) Γεωργία Μπουλμέτη και Βασίλης Βούγιας

Αναλυτικά Σύσταση νέων οργανικών θέσεων

1. Οι νέες, υπό σύσταση, οργανικές θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), όπως ήδη έχουμε πληροφορήσει από 19.12.2023, ανέρχονται σε 1.550, εκ των οποίων οι 500 αφορούν στα μέλη Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

2. Αφού εγκρίθηκε η σύσταση των νέων 1.550 οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) του ΥΠΑΙΘΑ από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εσωτερικών, αναμένεται η κατάθεση σχετικής διάταξης-νομοθετικής ρύθμισης στο νομοσχέδιο με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός Ακαδημίας Αθηνών» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δημόσια ηλεκτρονική Διαβούλευση έως αύριο Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Τρίτη, και ώρα 08:00 π.μ. Το εν λόγω νομοσχέδιο, με τη διάταξη για τις νέες οργανικές θα κατατεθεί αμέσως μετά το πέρας της Διαβούλευσης στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

3. Μετά την ψήφιση της διάταξης, θα ακολουθήσει η δημοσίευση του νομοσχεδίου σε ΦΕΚ και ακολούθως θα έχουμε την έκδοση Υπουργικής Απόφασης, στην οποία θα υπάρχει αναλυτική η κατανομή των νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ ανά κλάδο και περιοχή.

4. Ακολούθως οι νέες οργανικές θέσεις θα δοθούν για τη διενέργεια των Μεταθέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2024 και μετά για τους νέους μόνιμους διορισμούς για το 2024, χωρίς να γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή το νούμερο των νέων μόνιμων διορισμών.

Μόνιμοι διορισμοί στα ΚΕΔΑΣΥ

Επιπροσθέτως διάταξη-νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί επίσης στο νομοσχέδιο με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός Ακαδημίας Αθηνών» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η οποία θα προβλέπει για πρώτη φορά τη δυνατότητα μόνιμων διορισμών στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), με απάλειψη της πρόβλεψης οκταετούς προϋπηρεσίας, που αυτή τη στιγμή αποτελεί προαπαιτούμενο και σκόπελο για τους μόνιμους διορισμούς στις δομές αυτές. Με ότι νεώτερο θα ενημερώσουμε.

Οι Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγιας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

palaistini
World Press Photo: Το «νανούρισμα» του νεκρού παιδιού - Η συγκλονιστική φωτογραφία που βραβεύτηκε
Το πρώτο βραβείο του World Press Photo σε φωτογραφία με Παλαιστίνια που θρηνεί τη νεκρή ανιψιά της
World Press Photo: Το «νανούρισμα» του νεκρού παιδιού - Η συγκλονιστική φωτογραφία που βραβεύτηκε