εκπαιδευτικοι
«Να αποδοθούν τα χρήματα από ΚΑΠ όπως μοιράστηκαν από την Δ. Ε. Π. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης», ζητούν οι εκπαιδευτικοί

«Να αποδοθούν άμεσα τας χρήματα της β΄ και δ΄ του 2023 και της α΄ δόσης του 2024 από Κ. Α. Π. όπως μοιράστηκαν από την Δ. Ε. Π. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του ομώνυμου Δήμου», ζητούν οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους «συγκεκριμένα ενώ με αποφάσεις της  Δ. Ε. Π. Πεύκης μοιράστηκαν στις σχολικές επιτροπές τα χρήματα της β΄ δόσης του 2023 (Ιούνιος 2023), της δ΄ δόσης του 2023 (Δεκέμβριος 2023)  και της α΄ δόσης του 2024 (Ιανουάριος 2024) αυτά δεν αποδόθηκαν ποτέ, μέσω της σχολικής επιτροπής Π. Ε., στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου με αποτέλεσμα να στερούνται πλήρως οικονομικών πόρων οι σχολικές μονάδες της Π. Ε. του ομώνυμου Δήμου». 

Αναλυτικά

Θέμα: « Να αποδοθούν άμεσα τας χρήματα της β΄ και δ΄ του 2023 και της α΄ δόσης του 2024 από Κ. Α. Π. όπως μοιράστηκαν από την Δ. Ε. Π. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του ομώνυμου Δήμου – Η οικονομική ασφυξία των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης εξαιτίας των χειρισμών του Δήμου δεν μπορεί να συνεχιστεί ». 

Τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης τελούν υπό καθεστώς απαράδεκτης και αναιτιολόγητης οικονομικής ασφυξίας διότι η Δημοτική Αρχή (παρελθούσα και νυν) δεν αποδίδουν τα χρήματα από Κ.Α.Π. που μοιράζει στις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η Δ. Ε. Π. Πεύκης.
Συγκεκριμένα ενώ με αποφάσεις της  Δ. Ε. Π. Πεύκης μοιράστηκαν στις σχολικές επιτροπές τα χρήματα της β΄ δόσης του 2023 (Ιούνιος 2023), της δ΄ δόσης του 2023 (Δεκέμβριος 2023)  και της α΄ δόσης του 2024 (Ιανουάριος 2024) αυτά δεν αποδόθηκαν ποτέ, μέσω της σχολικής επιτροπής Π. Ε., στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου με αποτέλεσμα να στερούνται πλήρως οικονομικών πόρων οι σχολικές μονάδες της Π. Ε. του ομώνυμου Δήμου. 

Οι δικαιολογίες της παρελθούσας και της νυν Δημοτικής Αρχής ότι πληρώθηκαν με τις δόσεις αυτές πάγια έξοδα των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης δεν μας πείθουν, αφού σε επανειλημμένες αιτήσεις των Διευθυντών/Διευθυντριών των Δημοτικών Σχολείων της Πεύκης να συναντηθούν με τον Δήμαρχο Πεύκης για να τους ενημερώσει σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση εκείνος δεν ανταποκρίθηκε.

Επιπρόσθετα ως αυτή την στιγμή δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι κάρτες αυτόματης ανάληψης χρημάτων των Διευθυντών – Προϊσταμένων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Πεύκης ενώ αρκετοί προμηθευτές των σχολείων δεν έχουν πληρωθεί όσα τους χρωστάει η σχολική επιτροπή Π. Ε. από αναλώσιμα που έχουν προμηθεύσει στις σχολικές μονάδες. 

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζοντας την αγανάκτηση των μελών του -  εκπαιδευτικών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Πεύκης καλεί τον κο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για την άμεση άρση του καθεστώτος οικονομικής ασφυξίας των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Συγκεκριμένα απαιτούμε την άμεση απόδοση των χρημάτων των δόσεων που έχουν παρακρατηθεί από την σχολική επιτροπή Π. Ε. στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Πεύκης και την άμεση ενημέρωσή μας για το ποιες υπηρεσίες και προμηθευτές των σχολικών μονάδων της Π. Ε. έχουν αποπληρωθεί ή υπάρχει χρέος της σχολικής επιτροπής προς αυτές; 

Για όλα τα παραπάνω το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ζητά άμεσα  συνάντηση με τον κο Δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης και και την κα Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και παράλληλα θα ζητήσει να παρουσιάσει την κατάσταση με παράστασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. 

Ακόμα καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί του συγκεκριμένου θέματος.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΟΡΘΙΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ.jpg
Αγωνιστική Παρέμβαση (ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου): Δυο κουβέντες μόνο και το ψηφοδέλτιο μας
Όλα μας τα χρόνια μαζί με τους αγώνες ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες για τη ζωή και τη δουλειά μας, δώσαμε...
Αγωνιστική Παρέμβαση (ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου): Δυο κουβέντες μόνο και το ψηφοδέλτιο μας