πρυτανης
Επέκταση γραμμής μετρό προς το Θεμιστόκλειο Συγκρότημα του Πανεπιστημίου Πειραιώς ζητούν Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Την επέκταση της γραμμής του μετρό προς το Θεμιστόκλειο Συγκρότημα του Πανεπιστημίου Πειραιώς ζητούν με κοινή επιστολή  τους  προς την Α.Ε. ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Μιχαήλ Σφακιανάκης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή, η επέκταση της γραμμής θα έχει πολλαπλά οφέλη για τον δήμο και για την πανεπιστημιακή κοινότητα. Η μέχρι σήμερα δύσκολη πρόσβαση προς το Πανεπιστήμιο δεν αφήνει περιθώρια επαρκούς αξιοποίησης και δημιουργεί κυκλοφοριακά ζητήματα στην περιοχή. Κατά τη τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά το ΠΑΠΕΙ διαθέτει 26.877 ενεργούς προπτυχιακούς φοιτητές, 4975 μεταπτυχιακούς και 469 υποψήφιους διδάκτορες. Η ανάπτυξη δικτύου του μετρό θα μειώσει το χρόνο μετακίνησης των φοιτητών, τη χρήση των Ι.Χ, την περιβαλλοντική ρύπανση και κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης ανέφερε:

«Η διασφάλιση προσβάσιμων μέσων μεταφοράς αποτελεί κρίσιμη πτυχή για την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη του Δήμου. Προς την κατεύθυνση αυτή, συνυπογράψαμε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ.  Μιχαήλ Σφακιανάκη το αίτημα επέκτασης της γραμμής του μετρό προς το Θεμιστόκλειο Συγκρότημα του Πανεπιστημίου. Αυτή η επέκταση αποτελεί μέρος της φιλοδοξίας μας να βελτιώσουμε τις μεταφορικές υποδομές της πόλης, προσφέροντας πιο αποτελεσματικές και βιώσιμες επιλογές κίνησης για τους φοιτητές και τους κατοίκους. Η πανεπιστημιακή κοινότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης μας και γι’ αυτό το λόγο η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς θα προχωρήσει και σε άλλους τομείς δράσης και κοινωνικής αλληλεπίδρασης».

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μιχαήλ  Σφακιανάκης, δήλωσε:

«Σε ένα εξαιρετικά θερμό κλίμα συμφωνήσαμε με τον Δήμαρχο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννου Ρέντη κ. Κωνσταντίνο Μαραγκάκη να δρομολογήσουμε, κατά προτεραιότητα, δράσεις κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι η επέκταση του μετρό μέχρι το Θεμιστόκλειο Συγκρότημα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και η εξυπηρέτηση των φοιτητών μας, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, με  θέση σε λειτουργία αστικής λεωφορειακής γραμμής. Θα ακολουθήσουν σειρά από συνέργειες οι οποίες αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα για το Πανεπιστήμιό μας και διατηρούμε την πεποίθηση μας ότι η συνεργασία αυτή θα οδηγήσει σε αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα και για τους δύο φορείς».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός για τον 1ο καύσωνα: 43°C και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών

Δόμνα Μιχαηλίδου: Επίδομα 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_2.jpg
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Οργανικά κενά ανά ειδικότητα και ανά περιοχή μετά τις μεταθέσεις 2025
Οργανικά κενά στη Δευτεροβάθμια ανά ειδικότητα και ανά περιοχή μετά τις μεταθέσεις 2025 - Πίνακες
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Οργανικά κενά ανά ειδικότητα και ανά περιοχή μετά τις μεταθέσεις 2025
κατασκηνώσεις υπουργείου Παιδείας
Κατασκήνωση Υπουργείου Παιδείας: Μέχρι πότε οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για διακοπές με 25 ευρώ την εβδομάδα
Πρόσκληση Συμμετοχής Εκπαιδευτικών στις Κατασκηνώσεις Ζούμπερι 2025
Κατασκήνωση Υπουργείου Παιδείας: Μέχρι πότε οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για διακοπές με 25 ευρώ την εβδομάδα